Alexandra Velniciuc: „Mi-a fost foarte greu în pandemie. M-am simțit inutilă”

Ultima actualizare:

    Alexandra Velniciuc
Alexandra Velniciuc

Anul care a trecut a fost, pentru noi toți, cel mai greu și mai ciudat pe care l-am trăit vreodată. Purtarea măștii, frica de boală, izolarea, munca de acasă sunt doar câteva dintre lucrurile care ne-au dat viețile peste cap. Însă dacă unii au scos-o cumva la capăt și s-au adaptat, pentru cei care activează în domeniul divertismentului a fost cumplit. „Mi-a lipsit scena, dintr-o dată m-am simțit inutilă”, a declarat, într-un interviu pentru Click!, actrița Alexandra Velniciuc.

Cum s-a descurcat în pandemie

Întrebată cum s-a descurcat financiar și emoțional în ultimul an, Alexandra Velniciuc mărturisește că, de bine, de rău, a supraviețuit. „Mi-a fost greu pentru că mi-a lipsit profesia. Am conștientizat că, din păcate, în societatea de consum în care trăim, de artiști nu e nevoie. De orice fel de artiști, nu doar de actori. Și asta doare! Și financiar a fost dificil, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut avea mici colaborări, am pus voci pentru reclame, am participat la emisiuni... Am lucrat mult mai puțin, e drept, dar, într-un fel, a fost bine, pentru că aveam nevoie de o pauză. Eu mă consider un caz fericit. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce au trecut alți colegi care nu au avut nicio sursă de venit”, a declarat actrița.

A trecut și ea prin experiența COVID

Coronavirusul i-a dat peste cap nu doar jobul și stilul de viață, dar a atentat și la sănătatea ei. S-a infectat exact de sărbători, în perioada decembrie-ianuarie. „Am vrut să plec de acasă pentru a-l proteja pe Șerban (n.r. iubitul ei, regizorul Șerban Puiu), dar el nu m-a lăsat. Astfel, ne-am izolat amândoi în casă. Am avut simptome ușoare, pot să spun că am trecut la viața mea prin gripe mult mai grele. Șerban s-a infectat și el, dar a fost total asimptomatic; abia testul de anticorpi a confirmat că a trecut prin boală”.

O puteți vedea live pe scena teatrului

Dar se spune că după orice furtună apare și soarele. Acum, Alexandra e fericită și are o veste bună pentru iubitorii de teatru. Spectacolele se reiau. Evident, nu în format fizic, ci online. Vineri, 23 aprilie, de la ora 20.30, puteți vedea, din confortul propriei locuințe, „Capcană pentru un bărbat căsătorit”, o producție a Teatrului Elisabeta.


    Pe scenă, în cadrul spectacolului „Capcană pentru un bărbat căsătorit”
Pe scenă, în cadrul spectacolului „Capcană pentru un bărbat căsătorit”

„Biletele costă doar 43 de lei, iar avantajul e că pe un loc poate sta întreaga familie. Concret, dacă la teatru aveai un loc pentru un bilet cumpărat, la varianta online pot sta în fața ecranelor toți membrii familiei. Un alt avantaj este că nu depinzi de timp, nu se supără nimeni dacă întârzii. Vizionarea spectacolului se poate face oricând, o singură dată, în intervalul 23-25 aprilie”, explică Mihaela Drăgan, directorul Teatrului Elisabeta. Este cel de-al doilea spectacol transmis online, dar e primul live. Cel din 12 martie a fost înregistrat și, potrivit organizatorilor, s-a bucurat de un real succes atât în România, cât și în comunitatea de români din diaspora.

Alexandra Velniciuc: „Pentru un actor, e groaznic să joace cu sala goală”

Actorii se bucură și ei că au ocazia să revină pe scenă, chiar dacă sala goală le strânge un pic sufletul. „Acesta va fi primul spectacol live și ne dă mai multe emoții pentru că știi că ești urmărit, dar nu vezi reacțiile, nu ai feedback, nu simți energia spectatorilor, nu le auzi aplauzele, râsetele. Pentru un actor, e groaznic să joace cu sala goală. Noi, la teatru, spunem că un spectacol e reușit datorită publicului talentat din sală; actor nu poți fi decât prin intermediul publicului”, spune Alexandra Velniciuc.

image
image
image
image
image
image
loredana groza de nerecunoscut la ultima aparitie jpg
WhatsApp Image 2024 02 25 at 14 48 32 logo jpeg
image png
Oana plânge la căpătâiul mamei sursa Click!
Simona Gherghe trista scaled e1701771347422 1200x676 logo webp
fiul lui Pepe jpg
petre roman la mioara (1) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net