Alexandru Darie a murit. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă

Ultima actualizare:

    Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit la 60 de ani
Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit la 60 de ani

Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București, după ce suferise și o complicație la plămâni. Acesta ar fi suferit de ciroză hepatică și era pe listele de transplant hepatic.

Anca Pandrea, mama lui vitregă, a confirmat teribila veste pentru Click!. Ducu Darie s-a stins din viață la 60 de ani. De câțiva ani, fiul regretatului Iurie Darie se trata de ciroză.

Alexandru Darie suferea de ciroză

În ianuarie, fotoreporterii Click! l-au surprins la un spital privat, unde mergea pentru tratament. Foarte slab şi tras la faţă, chircit de tratamente, Alexandru era de nerecunoscut.

Foarte slab şi tras la faţă, chircit de tratamente, Alexandru este de nerecunoscut
Foarte slab şi tras la faţă, chircit de tratamente, Alexandru este de nerecunoscut

Ca să facă rost de bani pentru chimioterapii şi radioterapii, el a fost nevoit să-şi vândă cam tot ce are. Întâi maşina, în vara anului trecut, apoi apartamentul, astă-iarnă. Ducu Darie rămăsese doar cu bunurile moştenite în anul 2006: un teren intravilan de 1.000 mp în comuna Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, şi două case de vacanţă în aceeaşi localitate. Erau de la regretatul său tată, actorul Iurie Darie, şi probabil că nu a putut să se despartă de ele.

Anca Pandrea şi Ducu Darie nu au păstrat legătura după moartea maestrului 

Iurie Darie, alături de Anca Pandrea şi de fiul lui, Alexandru Darie, la aniversarea de 80 de ani a maestrului
Iurie Darie, alături de Anca Pandrea şi de fiul lui, Alexandru Darie, la aniversarea de 80 de ani a maestrului

Deşi relaţia lor a scârţit în ultimii ani de viaţă ai actorului răpus de boală în 2012, Ducu a trecut peste toate supărările şi a fost alături de tatăl lui pe patul de spital şi apoi şi la înmormântarea acestuia lângă mama vitregă Anca Pandrea. După moartea lui Iura, actriţa nu prea a mai păstrat legătura cu fiul vitreg, dar știa că suferă de cumplita boală. Ea este și cea care ne-a confirmat că Alexandru Darie a murit.  

Alexandru Darie, alintat de prieteni Ducu, în 2015, la emisiunea colegilor de la Adevărul
Alexandru Darie, alintat de prieteni Ducu, în 2015, la emisiunea colegilor de la Adevărul

„Nu mai ţin legătura cu Ducu. Nu ne-am mai vorbit, deşi eu îi tot trimit mesaje de Crăciun, de Paşte şi de Revelion. Dar în ultimele zile m-am gândit la el şi l-am visat cât nu l-am visat în şapte ani de când Iura nu mai este. Nu ştiu ce mai face”, ne-a spus Anca Pandrea cu puțin timp în urmă.

Întreaga copilărie i-a fost marcată de teatru 

Ducu Darie și Anca Pandrea s-au sprijinit reciproc la înmormântarea lui Iurie Darie
Ducu Darie și Anca Pandrea s-au sprijinit reciproc la înmormântarea lui Iurie Darie

Alexandru s-a născut în 15 iunie 1959 într-o familie de artişti, părinţii săi au fost Consuela Roşu şi Iurie Darie. „Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe… Aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi. Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie: director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, (Gheorghe) Dinică, (Marin) Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa… Se puneau spectacole precum  „Umbra”, de Evgheni Schwartz, „Capul de răţoi”, iar regizor era David Esrig”, declara Alexandru Darie,  „Împreună cu valul binecunoscut, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, (Lucian) Giurchescu, (Radu) Penciulescu, toţi au plecat după „închiderea robinetului” în străinătate, „afară” – cum se spunea… Şi, deci, stăteam în teatru. Acolo am descoperit mirosul scenei, ce valoare are o mască, un element de recuzită. Stăteam ore întregi şi mă jucam cu ele. Toate au un anumit mister, pentru că au o energie legată de teatru, de actul acesta sacerdotal aproape, de a face teatru. Şi pentru un copil, vă daţi seama, că totul era imens. După aceea, când am crescut, vedeam cât de mici sunt de fapt culisele Teatrului de Comedie, „buzunarele scenei”… Am intrat şi în spectacole, de la 6 ani am făcut figuraţie, şi în „Capul de răţoi” şi în alte spectacole… Chiar am fost la Viena, prima oară când am ieşit afară din ţară, am fost cu părinţii mei, într-un turneu cu mare succes de altfel. Iar până în anii ’70 a fost o perioadă când se făceau multe turnee în străinătate…”, mărturisea artistul într-un interviu recent. 

Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti.  În 1984 a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea. A devenit cunoscut în afara ţării odată cu spectacolul „Visul unei nopţi de vară“ (1991), pe care ziarul „The Guardian“ l-a considerat a fi cea mai bună montare de la producţia cu acelaşi nume semnată de Peter Brook. Spectacolul a fost distins cu premiile pentru cel mai bun regizor şi cele mai bune costume la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „I.L. Caragiale“.

Citește și:

Lucian Mîndruță, despre Alexandru Darie: «Nu s-a băgat în față. Era pe lista de transplant»

Alexandru Darie, internat în stare gravă la Terapie Intensivă. Imagini cu regizorul care a ajuns de nerecunoscut din cauza cirozei

Ducu Darie: «Tata și-a dorit să trăiască până în ultima clipă»

Tot ce trebuie să ştii despre ciroza hepatică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net