Andreea Berecleanu, primul interviu după despărţirea de Antena 1: «Vreau să mă bucur de mai mult timp alături de familie»

Ultima actualizare:

    Andreea Berecleanu prezenta principalul jurnal de ştiri, cel de la ora 19.00
Andreea Berecleanu prezenta principalul jurnal de ştiri, cel de la ora 19.00

După 17 ani în care a prezentat ştirile ”Observator”, Andreea Berecleanu părăseşte platoul Antenei 1. Celebra ştiristă a oferit pentru Click! un interviu în exclusivitate în care a explicat fără ocolişuri de ce a plecat de la pupitru şi ce va face de acum încolo.

În anul 2003, la vârsta de 27 de ani, Andreea Berecleanu  a fost cooptată să prezinte ştirile  ”Observator”, la postul Antena 1. Au trecut 17 ani de atunci, însă zilele trecute telespectatorii aveau să afle că Andreea va fi înlocuită cu Alessandra Stoicescu. ”Am stat 17 ani în Antena 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situaţii impuse”, anunţa Andreea Berecleanu pe pagina de Instagram.

Mulţi s-au întrebat ce va face de-acum încolo prezentatoarea. În exclusivitate pentru Click! Andreea a ales să răspundă  deschis la toate aceste întrebări. "Regret mulți oameni din Antena, regret faptul că nu am putut să îmi mai desfășor meseria care îmi plăcea enorm conform principiilor mele, dar rămân un jurnalist activ. Nici nu am cum altfel după 27 de ani de activitate fără întrerupere. Decizia de a pleca nu e un moft. De ce spun asta? Au existat în istoria Antenelor momente dificile și nu am abandonat. Spre deosebire de alți colegi de la stații concurente, din motive independente de voința mea, am fost nevoită să trec prin situații complicate din punct de vedere tehnic odată cu mutarea de 3 ori în sedii diferite. Asta a venit la pachet cu un tip de stress inimaginabil și chiar momente din timpul emisiei cărora nici nu știu cum am reușit să le fac față. Eu am fost solidară cu aceste situatii, nu m-am văitat, am mers mai departe fără ca spectatorul să observe un disconfort pe care eu îl aveam", a declarat Andreea, pentru Click!.

Din 2016, știrista e căsătorită cu medicul Constantin Stan
Din 2016, știrista e căsătorită cu medicul Constantin Stan

"Dar sa revin la ziua de azi. O astfel de decizie luata îți generează anumite stări emoționale, însă pentru mine a fost important să văd ce simt a doua zi. M-am culcat la ora 3 dimineața pentru că erau prieteni care îmi scriau și voiau să afle ce s-a întâmplat, de fapt. Nu le venea să creadă. Cum m-am trezit dimineața ?Zâmbind. Am primit mii de mesaje de la oameni de peste tot, prieteni sau necunoscuți, de toate vârstele, care mi-au spus că e important să îmi păstrez seninătatea din privire. Acel tip de energie este de fapt cel mai frumos gest al telespectatorilor după atâția ani, e o răsplată mai presus de orice, e iubirea pură și adevărată", a povestit emoţionată. 

Fosta prezenhtatoare  mărturisit că s-a bucurat de sprijinul copiilor săi şi că soţul ei ştia de ceva vreme despre dorinţa ei sa a părărsi pupitrul ştirilor. "Cu Eva si Petru am vorbit în detaliu. Eva e o fată matură, dreaptă, onestă. Discuția cu ei mi-a confirmat, ca de fiecare dată, că îmi sunt alături și mă susțin. Soțul meu era la curent de ceva timp și știa exact despre ce e vorba. Întotdeauna a avut încredere în instinctul meu și în judecata mea. La fel și mama". 

Andreea a remorat o întâmplare dragă ei şi a subliniat că, de-a lungul vremii, nu a existat vreo persoană cu care să intre în conflict. "Mi-au scris și m-au emoționat colegii din redacția Observator, din toate redactiile emisiunilor de divertisment, din platou și din partea de producție, cabina de machiaj, regie, mai toți aveau câte o amintire cu mine. Colege care au trecut prin momente grele, prin situații de sănătate dramatice și cărora le-am fost alături. O tânără journalista, editor, o fată tare dragă mie, mi-a spus că scria știrile având vocea mea în cap și că încerca să realizeze frazarea în funcție de discuțiile noastre interminabile pe tema limbii române. Da, din acest punct de vedere este greu. Eu nu am avut conflicte cu nimeni".

Andreea a încheiat mesajul într-o notă optimistă şi a discutat despre proiectele pe care direşte să le înceapă, dar şi despre faptul că se bucură nespus că va putea petrece mai mult timp alături de cele mai importante persoane din viaţa sa. "Iată că cei 45 de de ani pe care îi împlinesc peste o lună vin cu o schimbare. Să nu uităm că jurnalismul are mai multe fațete. Degeaba știi să scrii o știre politică dacă ai uitat să fii creativ sau nu ai fost niciodată. Eu nu sunt în pană de idei si sunt un journalist de avangradă. E important ca jurnaliștii din vizual, de la televizunile naționale clasice, să știe că devine din ce în ce mai important digitalul. Eu am avut inspirație încă de acum 7-8 ani să merg în paralel și cu televiziunea și cu online-ul. E motivul pentru care comunitatea mea din social media este uriașă, conținutul îmi aparține integral, și asta se va întâmpla de acum încolo. Pe mine mă interesează în acest moment dezvoltarea mea în domeniul marketingului digital. Am o firmă de comunicare, merg la conferințe, am întâlniri cu clienți, medici străini...

Îmi doresc să umplu acel timp care era dedicat televiziunii bucurându-ma mai mult de clipe alături de familia mea", a conchis vedeta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net