Ani Creţu: «Gătesc numai noaptea pentru fiul meu»

Ultima actualizare:

    Ani a terminat abia la ora 3 dimineaţa supa-cremă de broccoli şi mâncarea de spanac. Dar nu se plânge. “Îmi place să gătesc pentru copilul meu, îmi iubesc munca de actor”, spune ea
Ani a terminat abia la ora 3 dimineaţa supa-cremă de broccoli şi mâncarea de spanac. Dar nu se plânge. “Îmi place să gătesc pentru copilul meu, îmi iubesc munca de actor”, spune ea

Actriţa din trupa „Vacanţa Mare”, Ani Creţu, completează lista mamelor eroine care îşi pun copilul pe primul plan. Ziua aleargă între repetiţii, spectacole de teatru şi filmări la Kanal D, în timpul liber se ocupă de micuţul Adan, iar noaptea, când el doarme, găteşte şi învaţă texte.

Nu o întrebaţi pe Ani Creţu câte ore doarme pe noapte, pentru că nici nu vrea să se gândească. „Uneori 4 ore, alteori una, alteori deloc. Nici nu mai stau să calculez. M-am obişnuit aşa şi rezist”, spune ea. Dacă ziua merge la serviciu, noaptea găteşte. „Nu stau să fac mâncarea cu Adan (2 ani şi 3 luni) în casă, doar când el doarme. Şi, cum somnul lui de după-amiază îl ratez, pentru că sunt la filmări sau la repetiţii, doar în timpul somnului de noapte pot să gătesc.  Ce vedeţi aici am pregătit la 3 dimineaţa”, mai spune Ani, în timp ce ne arată spanacul şi supa de broccoli pe care le-a făcut.


    Adan a avut imunitatea scăzută şi a dezvoltat alergii, însă în urma regimului alimentar sănătos se pune pe picioare
Adan a avut imunitatea scăzută şi a dezvoltat alergii, însă în urma regimului alimentar sănătos se pune pe picioare

Pentru ea şi iubitul ei găteşte separat, în medie de două ori pe săptămână, iar pentru copil din două în două nopţi, sau chiar mai des. Acesta din urmă are un regim alimentar aparte, foarte sănătos, bazat pe alimente bio. Actriţa povesteşte că fiul ei a început să aibă probleme de sănătate după ce i-a făcut vaccinul de un an şi două luni. Îi scăzuse imunitatea, făcea viroze respiratorii, stomatite şi probleme digestive care ţineau cu săptămânile. Copilul ajunsese chiar să slăbească 2 kg în 7 zile. Disperată, Ani a alergat cu el pe la toţi medicii, iar în urma analizelor a descoperit că micuţul a dezvoltat şi o alergie la produsele lactate. „A trebuit să-i regândesc toată alimentaţia. Timp de 6 luni nu are voie gluten şi soia, iar minimum un an nu se va atinge de lapte. Alergologul i-a scos şi glutenul şi i-a redus cantitatea de soia ca să nu dezvolte alergii şi la acestea două”

Pentru a-i suplini nevoile organismului, a-i da, totuşi, mâncare sănătoasă, hrănitoare şi gustoasă, Ani se aprovizionează numai de la magazinele naturiste, din pieţe sau de la producători de încredere. „Biscuiţii îi cumpăr fără gluten. Costă 7 lei un biscuite. 4 budinci costă 27 de lei. Acestea sunt doar gustări. O bucăţică de curcan sau de prepeliţă, care îi ajunge două zile, e 47-50 de lei. Foarte mult, numai mâncarea lui Adan pentru câteva zile depăşeşte 3 milioane”, mai spune Ani.

Uite ce-i dă copilului de mâncare într-o zi

Adan mănâncă sănătos de când a început diversificarea. Cu atât mai mult acum, când ţine acest regim special. Tot ce i se pune în farfurie este gătit de mama lui. Îşi începe ziua cu un lapte de migdale şi suc de iarbă de grâu, apoi consumă fructe cu seminţe măcinate (de chia, cânepă, dovleac...), la prânz tot felul de supe cu quinoa, orez expandat, supe-creme cu tot felul de legume, iar seara orez sau legume cu carne. „Cu acest regim alimentar controlat, Adan e mult mai bine, se pune pe picioare”, mai spune Ani, obosită, dar fericită.

Supă-cremă de broccoli. Ingrediente: ceapă, morcov, păstârnac, țelină, dovlecel, 1/2 broccoli mediu ca mărime şi o lingură rasă de orez bio, 2 lingurițe de semințe de chia măcinate, 1 lingură ulei extravirgin de măsline, sare de Himalaya, smântână vegetală din orez, migdale sau cocos. Mod de preparare: se fierb legumele conform timpului de fierbere al fiecăreia, orezul punându-se cu primele legume. Când sunt gata, se pun în blender cu uleiul de măsline, seminţele de chia, sarea după gust şi smântâna. 

Mâncare de spanac. O ceapă şi un morcov ras se fierb în apă cu o lingură ulei de sâmburi de struguri, se adaugă spanacul, roşii sau bulion bio, sare de Himalaya (adică neiodată), iar la sfârşit, când se opreşte focul, se adaugă o linguriţă de zeamă de lămâie. Această mâncărică de spanac o consumă cu ou şi mămăligă.

Adan a avut imunitatea scăzută şi a dezvoltat alergii, însă în urma regimului alimentar sănătos se pune pe picioare
Adan a avut imunitatea scăzută şi a dezvoltat alergii, însă în urma regimului alimentar sănătos se pune pe picioare

A început filmările pentru «Vacanţa Mare»

Proiectul principal care o solicită pe Ani în această perioadă este „Vacanţa Mare”, care debutează în toamnă la Kanal D. Filmările au început deja şi durează 8-10 ore pe zi. Ca să reziste acestui program extrem de încărcat şi nopţilor nedormite, Ani mănâncă şi ea sănătos. Marele secret este sucul de iarbă de grâu cu care îşi începe fiecare zi. „O cumpăr de pe internet. Sucul este un foarte bun detoxifiant, extrem de hrănitor.”


    Foto: Kanal D
Foto: Kanal D

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
oana zavoranu colaj instagram jpg
cristina siscanu madalin ionescu jpg
banner black friday png
Florin Petrescu Axinte FOTO Mediafax
dan diaconescu jpg
carmen grebenisan jpg
Bunica din Chinteni, la lansarea filmului Moartea în vacanță foto: Arhiva personală
image
actualitate.net
image
actualitate.net