Antena 3, amendată pentru emisiunea în care Olivia Steer a vorbit despre vaccinuri

Ultima actualizare:

    Olivia Steer a vorbit pe tema vaccinurilor, iar părerile ei au adus o amendă uriaşă Antenei 3Foto captură foto/Antena 3
Olivia Steer a vorbit pe tema vaccinurilor, iar părerile ei au adus o amendă uriaşă Antenei 3Foto captură foto/Antena 3

Olivia Steer nu a creat doar controverse şi audienţă vorbind despre vaccinuri, ci le-a adus şi o mare pagubă celor de la Antena 3. Postul de televiziune a fost amendat de Consiliul naţional al Audiovizualului cu 25.000 de lei pentru ediţia emisiunii Sinteză zilei, difuzată în luna septembrie 2016, în care vedeta a vorbit despre convingerile ei.

Invitată la Antena 3 în toamna trecută pentru a vrobi despre vaccinuri fără a avea o calitate medicală, Olivia Steer a fost reclamată la CNA, iar recent postul a fost amendat. Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a fost votată de şapte din cei opt membri prezenţi la şedinţa de azi: Florin Gabrea, Orsloya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu, anunaţă www.paginademedia.ro.

"Nu putem să-l oprim pe Mihai Gâdea să invite pe cine vrea la emisiune să vorbească ce vrea, că e libertatea lui de a face ce vrea el la emisiune. Dacă vrea să invite şi apoi, sigur, asta e subiect destul de sensibil da, dacă ne uităm pe alte posturi de televiziune vom vedea tot felul de specialişti, deci nu e nimic nou.

Faptul că accepţi de dragul audienţei să faci o emisiune pe un subiect important şi accepţi să nu inviţi pe nimeni din partea cealaltă eu cred că asta e doar culpă moderatorului. Olivia Steer poate să spună ce vrea dânsa. Dar aţi observat că nu a vorbit din experienţă personală, a citat nişte cercetători fără să-i numească, fără să numească nici măcar publicaţia respectivă", a spus reprezentantul CNA. 

De aceeaşi părere au fost şi ceilalţi membrii ai Consiliului. 

În replică, Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3 la CNA, a spus că, pe parcursul emisiunii, Mihai Gâdea a îndemnat telespectatorii să nu ia “de bune” declaraţiile Oliviei Steer: “Apropo de rolul moderatorului, eu am mai subliniat aici, înţeleg că iar revin la vizionarea emisiunii şi la scoaterea din context, dar a fost şi un comunicat de la Ministerul Sănătăţii menţionat în cadrul emisiunii, a fost menţionată şi doamna Monica Pop şi că punctul ei de vedere este clar împotriva luării de poziţie a Oliviei Steer.

Eu am văzut la Mihai Gâdea că a îndemnat telespectatorii măcar să îşi ridice nişte întrebări nu să ia de bună ce a filtrat probabil Olivia Steer. Deşi nu are nicio calificare, probabil că a filtrat din propria experienţă de viaţă”, a spus aceasta.

La finele anului trecut, după emisiune, CNA a primit 35 de sesizări din partea telespectatorilor în ceea ce privește emisunea moderată de Mihai Gâdea. Olivia Steer și-a exprimat convingerile legate de riscurile vaccinării, bazându-se pe argumente nevalidate științific, fără a fi contrazisă de moderator și fără a fi prezent în platou un medic sau un specialist în domeniul medical.

image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2023 06 07 at 22 41 34 (1) jpeg
FotoJet (1) jpg
banner anamaria prodan png
antonia instagram jpg
FotoJet jpg
shakira 1 instagram jpg