Așa s-a apucat de cântat Laura Bretan

Ultima actualizare:

    Laura Bretan are o voce de cinci stele
Laura Bretan are o voce de cinci stele

Dacă în competiţiile televizate din România şi din SUA se luptă pentru a câştiga marele premiu, Laura Bretan nu aşteaptă bani şi de la spectacolele din biserică. Fetiţa- fenomen face senzaţie şi în Casa Domnului, cu talentul ei.

Laura Bretan, una dintre cele mai bune concurente din concursul ”America’s got Talent”,  a cântat până acum doi ani numai în biserică. Adeptă a cultului penticostal, puştoaica de numai 14 ani a uimit mapamondul şi a făcut furori în lăcaşurile de cult cu glasul ei. Până să descopere gustul competiţiilor televizate, simpatica brunetă  a interpretat, gratis, muzică sacră, la diverse adunări religioase. 

Încă de la vârsta de 4 ani, ea a susţinut recitaluri în biserici, sub îndrumarea mama ei, Rahela. Abia la vârsta de 11 ani a început lecţiile de canto cu profesorul Cristian Dumitrana, iar de ceva vreme, studiază bel canto cu Nicoleta Roman, artistă lirică la Chicago Symphony Orchestra. Şi, pentru că un astfel de talent trebuia cultivat, părinţii ei au îndrumat-o să studieze pian şi actorie.

Laura interpretează muzică de operă, dar şi cântă în spectacole şi alte genuri muzicale cum ar fi: pop, soul sau chiar jazz. Românii o ştiu de pe scena de la “Românii au talent”. Micuţa stea a câştigat inimile tuturor cu arii de operă grele, care le dau bătăi de cap şi profesioniştilor. Publicul a fost fermecat, aşa că a plecat acasă cu premiul de 120.00 de euro.  A făcut furori şi pe scena concursului Internaţional din SUA. Din 30 august, Laura va putea fi iar urmărită pe NBC la “America’s Got Talent”, fiind nerăbdătoare să-i impresioneze din nou pe americani şi să cânte pentru a ajunge în finala al cărei premiu este fabuloasa sumă de un milion de dolari.

Laura Bretan s-a născut pe 7 Aprilie 2002, în Chicago Illinois. Părinţii micuţei, Rahela şi Petru Bretan, sunt originari din Haţeg, respectiv Vama, Satu Mare. În 1991, mama Laurei, Rahela, a emigrat în SUA, iar tatăl ei a părăsit România în 1994. S-au cunoscut abia în 1997, iar în 2001 s-au căsătorit la Biserica Românească Philadelphia din Chicago. Laura mai are o soră, Estera,  de 10 ani şi un frate, Petru, de 9 ani. Mama Laurei Bretan are 12 fraţi şi surori.

Şi ei cântă ca să-şi spele păcatele

Chiar dacă, de fel, interpretează muzică comercială, din care îşi câştigă existenţa, sunt  câţiva artişti care au ales să cânte probono în biserici. Doamna muzicii lăutăreşti Gabi Luncă s-a pocăit în 1993, când s-a alăturat cultului penticostal. Atunci, ea s-a retras complet de pe scena muzicală lăutărească şi a cântat doar la slujbele bisericeşti. La fel şi Dida Drăgan şi Bodo care s-au alăturat baptiştilor. Costel Busuioc, zidarul care s-a făcut remarcat la concursul ”Ijos de Babel”, nu e pocăit, însă are un repertoriu care merge foarte bine în bisericile baptiste. Solistul face parte din ”Oastea Domnului”, o grupare religioasă recunoscută de Biserica Ortodoxă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net