Barca lui Jean Constantin, cu "toate pânzele sus". La 9 ani de la moartea actorului, ambarcațiunea a fost recondiționată

image
Fiul lui Ionuţ Galani, în barca primită moştenire de tatăl său de la Jean Constantin

Jean Constantin şi-a împărţit viaţa între platoul de filmare şi mare. Când vremea îi permitea, se urca în barca pescărească pe care o numise „Caliopi“, după numele mamei sale, şi pleca în larg, alături de prieteni. La 9 ani de la moartea îndrăgitului actor, ambarcaţiunea a fost recondiţionată.

După moartea actorului, „Caliopi“ a fost moştenită de Ionuţ Galani, pe care cel mai iubit constănţean îl ştia din copilărie. O vreme, barca a stat în Portul Tomis, până când acesta a decis că o va recondiţiona.

„Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Mi-a lăsat-o mie pentru că eu eram pentru marele actor ca şi copilul său. Iniţial, m-am gândit să o reabilitez şi să o expun în Portul Tomis, acolo unde o ţinea Jean, dar apoi m-am gândit că este mai bine să o duc pe Lacul Siutghiol şi să mă plimb cu ea până la Insula Ovidiu“, a mărturisit pentru adevarul.ro Ionuţ Galani. Aşa că a dus-o la Tulcea, unde barca de patru locuri şi cu un motor de 50 cai putere a devenit sigură pentru a fi lansată la apă. 

Copilăria lui Ionuţ Galani a fost o aventură alături de marele nostru actor. Cei doi au devenit de nedespărţit după ce tatăl său, Dumitru, profesor de recuperare medicală, l-a tratat pe Jean Constantin, care îşi rupsese o mână. În timpul plimbărilor pe mare, Jean îl lua în barcă şi pe Ionuţ. Acesta îşi aminteşte că obişnuia să îl lege de colacul de salvare şi să îl tragă cu barca.

„Odată, din cauza valurilor şi a vitezei, am rămas fără pantaloni pe mine. Eu îi făceam semne disperate din mâini, dar el credea că sunt de bucurie şi mă trăgea mai departe. Eu, însă, rămăsesem fără nimic pe mine“, îşi aminteşte artistul.

image

De altfel, Galani e cel care l-a descoperit pe cel mai iubit constănţean fără suflare, în locuinţa sa din Constanţa, fiind în timpul vieţii prieteni de nedespărţit. „Nea Jean era un om foarte bun, foarte sufletist. Ţin minte că, atunci când a murit Dan Spătaru, m-a întrebat: «La mine o să vină atâta lume?», iar eu i-am răspuns că o să vină «Toată Constanţa»“. Din nefericire, el a fost cel care l-a găsit mort pe nemuritorul Jean în locuinţa sa din centrul Constanţei. La 26 mai 2010, a bătut la uşă, dar nu i-a răspuns nimeni, pentru prima dată. Atunci, a sunat-o pe soţia lui Jean Constantin, care era la Bucureşti. Cu permisiunea ei a intrat în casă şi l-a găsit pe marele actor mort, pe canapea. 

image
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Dr. Marian Gașpar FOTO arhivă
meghan regina elisabeta a ii a profimedia 0493807854 jpg
image
image
image
image
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
ferentz iohannis  jpg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
simley si marius jpeg