Bebe Cotimanis, în scandal cu managerul Teatrului din Piteşti: «Mi-a suspendat spectacolul şi m-a pensionat»

Ultima actualizare:

Ape tulburi în lumea teatrului românesc. De data aceasta protagoniştii sunt celebrul Bebe Cotimanis şi Nicolae Poghirc, managerul Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti. Deşi au fost prieteni, acum, la vârsta pensionării, se duşmănesc de moarte. Actorul îl acuză că a vrut să îl pensioneze şi că i-a suspendat un spectacol, iar Poghirc îl suspectează că vrea să îi ia funcţia.

Scandal mare la Piteşti. În loc să se bucure în linişte de pensie, iată că Bebe Cotimanis (65de ani) are parte de zile fripte la Teatrul „Alexandru Davila”, unde e angajat cu contract de muncă din anul 2017. Chiar de atunci a întâlnit-o pe actriţa Iulia Dumitru, tânăra cu care şi-a „tradus” soţia alături de care a avut o căsnicie de 17 ani. Că l-au ajuns blestemele fostei neveste sau nu, iată că situaţia este una de doliu între celebrul actor şi managerul teatrului, Nicolae Poghirc, cu care odinioară era în mari prietenii şi făceau grătare împreună.

Nicolae Poghirc a intrat  în conflict și cu alți angajați ai teatrului, din cauza  “abaterilor disciplinare”
Nicolae Poghirc a intrat în conflict și cu alți angajați ai teatrului, din cauza “abaterilor disciplinare”

Se pare că spiritele s-au încins între cei doi fix în contextul încetării contractului de muncă al actorului, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani, luna trecută, dar şi în apropierea încheierii noului contract de management al lui Poghirc. Se pare că managerul se teme că Bebe Cotimanis i-ar „sufla” postul, aşa că ar fi încercat să-l persifleze şi să-i bage beţe în roate. Artistul spune că Porghirc i-a suspendat un spectacol şi că a încercat să-l pensioneze cu forţa. „Dânsul mi-a dat o notă prin care mă scoate la pensie, considerând că n-are nevoie Teatrul «Davila» de Cotimanis. Are nevoie de Poghirc, probabil, mai mult (n.r. - râde). Trebuie să mă duc să semnez încetarea contractului. N-am de gând să mă duc, până una-alta. Oricum, e un audit pe teatru acum, sper să iasă bine dl. şef-general. (...) Mi-a suspendat spectacolul la Teatrul Naţional. Am avut «Old Love-ul» luat prin impresar de la teatrul nostru şi 400 de persoane au fost trimise acasă de la TNB, sala era arhiplină. Domnul manager a mărit de la 5-7 milioane (de lei vechi – n.r.), cât lua teatrul pe fiecare spectacol, la 120 de milioane (de lei vechi – n.r.), ca să nu poată fi jucat spectacolul, după ce s-a vândut”, a povestit Cotimanis pentru Jurnalul de Argeş.

Iată că Nicolae Poghirc, căruia îi expiră contractul pe 27 martie, spune că lumea nu a prea venit la spectacolele în care a jucat Cotimanis şi că actorul a absentat de la anumite activităţi ce ţin de teatru. „Eu sunt cel care l-a adus pe Cotimanis la Piteşti şi l-am adus pentru că are notorietate. (...) E un actor cu notorietate. S-a dovedit şi aici, deşi n-am avut săli arhipline de fiecare dată, cu toată notorietatea pe care o are, n-am reuşit să umplem sălile. Dar, indiscutabil, actul artistic şi vizibilitatea teatrului au crescut, dar şi prin participarea lui în cadrul proiectelor noastre. În ultima vreme n-a mai vrut să vină la castinguri, audiţii, la întâlniri cu regizorii, a refuzat să mai intre în spectacole noi, deşi noi l-am invitat. A fost pus la avizier, a fost chemat la întâlniri cu regizorii, să intre în noi spectacole, noi producţii, dar nu s-a prezentat. De altfel, cred că în ianuarie a avut o absenţă nemotivată tocmai pe acest subiect, că nu s-a prezentat la o întâlnire cu regizorii, programată şi afişată la avizier. Asta a fost ultima”, a mai spus Poghirc pentru Jurnalul de Argeş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
92f0a716 3d25 49fe 9a40 fbfef5803f44 jpeg
Banner Andreea Raicu
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net