Ce mare vedetă a cântărit la naștere doar un kilogram. “A fost miracolul din familia mea”

13 decembrie 2017
article img

Acum are 43 de ani, e înalt ca bradul, măsoară 1,86 metri, e sănătos-tun și tare activ. La naștere însă nimeni nu i-a dat șanse de supraviețuire, pentru că s-a născut prematur, la 7 luni, și a cântărit doar 1.100 de grame. Tocmai de aceea, șansa la viață pe care a primit-o l-a determinat să-I fie veșnic recunoscător lui Dumnezeu.

Daniel Buzdugan, căci despre el este vorba, face dezvăluiri din copilărie în emisiunea “Aici eu sunt vedeta”, în ediția difuzată mâine, 14 decembrie, la Antena 1, de la 21.15. Realizatorul de la Radio Zu vine însoțit de frumoasa lui fiică, Maria (9 ani), iar micuța dă din casă multe secrete. De exemplu, că tatăl ei s-a născut prematur, la șapte luni și, la naștere cântărea doar un kilogram și o sută de grame. De asemenea, Maria spune că în copilărie, tatăl ei mergea cu vaca la câmp. În adolescență, însă, preocupările sale s-au schimbat.

article img
Daniel Buzdugan și fiica lui, Maria (9 ani)foto: Antena 1

“Toată adolescența mi-am petrecut-o la Opera Română din Iași și cântam alături de soliștii de acolo”, spune Buzdugan în emisiunea prezentată de Dan Bittman. Invitații din platou sunt uimiți de povestea lui Buzdu, care consideră un miracol faptul că a supraviețuit. A stat în maternitate săptămâni întregi până când s-a întremat, iar acum își folosește povestea pentru a-i întoarce pe oameni cu fața către Dumnezeu. “Eu m-am născut prematur, la şapte luni, şi aveam 1.100 grame, cu şanse mici de supravieţuire. Asta a fost o minune care s-a întâmplat în familia noastră. La Muntele Athos am fost de trei ori, în ultimii cinci ani. Anul acesta am descoperit, cu mândrie, cam peste tot, în toate mănăstirile la care am fost, mănăstiri vechi, de sute de ani, stema Moldovei. Cam toate au fost ridicate de domnitori ai Moldovei.  L-am cunoscut pe călugărul Daniil (fiul actorilor Valeria Seciu şi Octavian Cotescu), care e un om smerit, de o smerenie şi de o modestie care te fac să fii ca ei. Sunt oameni care cunosc nişte lucruri şi care trăiesc într-un anumit fel şi care au o sfioşenie pe care, din păcate, nu o mai întâlnim în jur. Biserica este formată din cei care slujesc în biserică, dar cea mai mare parte a Bisericii este în lume, în oameni", povestea Daniel Buzdugan în emisiunea “Dincolo de aparențe” (Antena Stars).

article img
Daniel Buzdugan este invitatul lui Dan Bittman în emisiunea