Ce nu știai despre Monica Davidescu și Alexandra Dobre. Aleargă pe tocuri pentru copiii orfani și bolnavi

Ultima actualizare:

  Alexandra Dobre și Monica Davidescu au tricouri cu Maratoc
Alexandra Dobre și Monica Davidescu au tricouri cu Maratoc

Sunt bolnavi și abandonați de părinți. Ce poate fi mai crunt de atât? Dar iată că există oameni cu suflet mare care se gândesc și la ei. Printre aceștia, actrița Monica Davidescu și Alexandra Dobre, director la Primăria Capitalei, care și-au propus să alerge și să strângă bani pentru copiii orfani.

Monica Davidescu (47 de ani) este mama unei fetițe de 9 ani și știe cât de mult valorează sufletul unui copil. Când a auzit despre drama a zeci de micuți bolnavi și fără alinarea părinților, și-a spus imediat că trebuie să facă ceva pentru ei.

Și a cooptat-o alături de ea pe Alexandra Dobre (27 de ani), directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București (CSMB).

Împreună vor organiza prima ediție a ”Maratoc - Maratonul pe tocuri”, care va avea loc pe 2 noiembrie, la Arena Naţională din Bucureşti, începând cu ora 10.00.

Acestea, alături de alte vedete și femei simple, dar cu suflet mare, vor alerga pentru o cauză nobilă, astfel că toți banii strânși vor pleca către Fundaţia "Nane pentru copii cu dizabilităţi" şi Fundaţia "Ajut un copil" .

”De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un fenomen. În fiecare dimineaţă văd mămici - femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri - care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele cariere - cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio! Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie - copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!”, a declarat Monica Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului.

Alexandra Dobre s-a născut ca să-i ajute pe alții

Alexandra Dobre nu are copii, însă toată adolescența și tinerețea și le-a petrecut pentru a-i ajuta pe alții.

”Am făcut voluntariat timp de zece ani pentru diverse cauze și am fost inițiatoarea mai multor campanii și proiecte sociale. Nu am stat nici o clipă pe gânduri când a venit vorba să ajutăm niște copii orfani și bolnavi. Acum sunt voluntar la Fundația ”Nane pentru copii cu dizabilităţi ”, ne-a mărturisit femeia, care, zi de zi, este în mijlocul seniorilor, fie ei singuri sau cu familii. Din punctul ei de vedere, singurătatea este una dintre cele mai grave probleme pe care le are omul. ”Trebuie să luptăm împreună, uniți, pentru a le oferi o rază de speranță celor care nu au familie, mai ales copiilor”, continuă șefa CSMB.   

Alexandra Dobre este tot timpul în mijlocul seniorilor care apelează la serviciile CSMB
Alexandra Dobre este tot timpul în mijlocul seniorilor care apelează la serviciile CSMB

Când a aflat despre scopul maratonului, nici primarul general, Gabriela Firea, nu a stat deloc pe gânduri și a pus la dispoziție gratuit locul de desfășurare al evenimentului.

De asemenea, s-au alăturat benevol proiectului  Centrul Municipal de Dialog și Federaţia Română de Atletism (care va asigura, cu ajutorul voluntarilor, logistica liniei de start, a traseului, a liniei de sosire, a premierii).

Vedetele care-și pun tocurile la start

Își vor pune tocurile în picioare la start Elisabeta Lipă, Maricica Puică, Violeta Beclea, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu, Anca Dinicu, Andreea Bălan și soțul ei, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Taşcău (Dl Problemă), Rareş Varniote, Bogdan Boantă, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu şi copiii de la Victoria Art, Daniela Nane, Tania Popa, Răzvan Săvescu, Cosmin Vîjeu, Alexandra Sălceanu, Letiţia Vlădescu Marius Bodochi.

 • participanţii la "Maratoc" vor purta încălţăminte cu tocuri (cizme, botine, pantofi, sandale) de 7-10 cm;
 • vor fi îmbrăcaţi adecvat vremii de afară (dacă plouă, să aibă umbrelă);
 • ei pot alege la ce cursă vor să se înscrie - 400 de metri, 800 de metri, 1.200 de metri;
 • la cursa de 400 de metri pot alerga şi copiii alături de mame (bineînţeles, cei mici nu vor purta tocuri);
 • mamele care participă pot veni cu bebeluşii sau copiii lor în landouri/cărucioare;
 • tăticii care participă vor purta încălţăminte cu toc (va fi amuzant şi astfel vor înţelege cum începe fiecare dimineaţă din viaţa soţiilor).

Iată programul Maratoc!

 • între orele 10.00 - 11.00 - înscrieri; achiziţionarea kit-ului de concurs (prin tranzacţie online sau cash) în valoare de 100 lei pentru adulţi şi 50 lei pentru copii; socializare, antrenament în zona de încălzire, delimitată de organizatori
 • participanţii care fac donaţia on line, se vor prezenta la cortul pentru on line de unde vor ridica kitul de participare pe baza tranzactiei. Participanţii care fac donaţia pe loc, în dimineaţa evenimentului, se vor prezenta la voluntarii de la celelalte corturi, iar după ce fac donaţia, vor primi kitul de participare.
 • donaţiile on line se pot face către una dintre fundaţii: Ajut un copil - Cont IBAN: RO33BTRLRONCRT0383775101; Nane pentru copii cu dizabilităţi - Cont IBAN: RO80BTRLRONCRT0P70843303;
 • ora 11.15 - start în cursa de 400 de metri;
 • ora 11.30 - start în cursa de 800 de metri;
 • ora 12.00 - start în cursa de 1.200 de metri;
 • ora 12.30 - festivitatea de premiere.

     Detalii despre evenimentul inedit pot fi găsite pe www.facebook.com/maratonpetocuri.

image
image
image
image
image
image
lady diana camilla combo jpg
lady diana jpg
Banner sarah prodan
banner oana lis png
banner denisa nechifor png
selena jpg