Ce spun concurenții de la Asia Express 2 despre atentatele din Sri Lanka, țara în care au filmat pentru emisiune

22 aprilie 2019
article img
Concurenții Asia Express 2 au reacționat după atentatele din Sri LankaFoto: a1.ro

Concurenții Asia Express 2 sunt șocați de atentatele care au avut loc în Sri Lanka în ziua Paștelui Catolic, pe 21 aprilie. Peste 290 de oameni au murit, iar alți 500 au fost răniți. Vedetele care au participat în sezonul 2 al show-ului au vorbit despre atacurile care au însângerat capitala Colombo.

Concurenții Asia Express 2 au stat câteva săptămâni bune în timpul filmărilor din Sri Lanka. Atentatele din Colombo i-au șocat, mai ales că au filmat și într-o biserică creștină. 

„Nici nu-mi vine sa cred, am niște prieteni acolo. Chiar le-am scris unor oameni cu care am ţinut legătura și mi-au scris că sunt bine, doar că este o stare de teroare incredibilă In Sri Lanka era așa o stare de smerenie, era foarte calzi, nu erau intruzivi, erau pașnici. Mi se pare foarte șocant”, a povestit Ana Morodan pentru observator.tv.

article img
Teroriștii au vizat bisericile și hotelurile de lux din ColomboFoto: Getty

Concurenții Asia Express 2 au filmat și într-o biserică creștină. Teroriștii au vizat hotelurile de lux și bisericile. Șerban Copoț a fost și el șocat de ce a văzut la tevelizor despre locul în care a filmat: „Chiar o cursa de ultima şansă s-a ţinut într-o biserică creştină. Șocul este imens. Stau şi mă gândesc dacă am umblat prin locurile alea şi aşa ceva te dă peste cap! Noi am umblat si am cerut gazduire oamenilor de acolo, se pot numara printre victime. Ei au avut acum 10 ani, au incheiat un razboi civil destul de lung si atmosfera parea relaxanta in Sri Lanka.”

CRBL, câștigător Asia Express 2 alături de partenerul său Oase, a declarat că nu îi vine să creadă și că i se pare că zona arată acum „ca după război”.

„Este un şoc pentru mine, oamenii sunt destul de liniştiţi, îşi văd de treburile lor. Din ce văd pe online este ca după razboi. Sri Lanka este foarte vizitată, anual de milioane de turişti. Să nu fie mai rău de atât. Sunt foarte trist şi în continuare în stare de şoc”, a mărturisit CRBL.

Sri Lanka are o populație majoritar budistă

În Sri Lanka sunt 22 de milioane de locuitori, majoritate de religie budistă. Aproximativ 1,2 milioane de oameni sunt de religie creștină. Acest paradis aflat în Oceanul Indian atrage anual două milioane de turiști străini. Atentatele din Sri Lanka de la 6 biserici și hoteluri au fost comise de atacatori sinucigași. Premierul a recunoscut că Sri Lanka a fost avertizată de serviciile secrete din India că o grupare islamistă plănuiește să atace biserici chiar în ziua de Paște. 24 de suspecți au fost arestați până acum, însă autoritățile nu au oferit detalii despre ei, potrivit digi24.ro.

Citește și

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 290 de morți!

Opt copii români se află în Sri Lanka, țară lovită de atentate teroriste