Cezara Dafinescu: „Nu suport să-mi văd colegii pe catafalc"

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai iubite actrițe de teatru, film și televiziune este, cu siguranță fermecătoarea Cezara Dafinescu, care la 73 de ani este la fel de fresh ca în tinerețe. Click! a stat de vorbă cu actrița, iar noutățile pe care nu le-a făcut le puteți citi în interviul de mai jos.

Cezara Dafinescu, una dintre cele mai bune actrițe din teatrul românesc!
Cezara Dafinescu, una dintre cele mai bune actrițe din teatrul românesc!

După roluri majore, acum a ieșit la pensie și are propriile neliniști și frământări despre care ne-a vorbit zilele trecute la Teatrul Odeon, unde a fost invitata lui Toma Enache la Gala Premiilor IPIFF.

Click!: Nu ieșiți foarte des, însă ne-am revăzut la premiile Gopo și acum la Gala Premiilor IPIFF. Iar în urmă cu ceva timp la premiera  filmului "Între chin și amin", regizat de Toma Enache, unde ați jucat rolul unei super secretare...    

Cezara Dafinescu: Atunci am fost o super secretară. În sensul că, Toma e prietenul meu și avem, împreună, o piesă, ”Jumătate mea, bărbatul”, scrisă special pentru mine.

Piesa aceea s-a mai jucat?

Da, o tot joc și sper să o mai joc, în continuare.

Dar, ce-ați pățit la picior? Vă văd cu baston și știu că și înainte de pandemie ați avut probleme cu șoldul...

Este o poveste lungă. Probabil că știți, am fost premiată la TIFF, în august, anul trecut. Fericire mare, bucurie mare, când m-am dat jos de pe scenă, cu flori, știți cum e, admiratori, m-am împiedicat și am căzut ca o deșteaptă. Am stat vreo două luni în ghips. Când am ajuns în București, l-am sunat pe doctorul Stoica. M-a pus în ghips și am tot stat. După aia, a fost pandemie și m-am complăcut. Adică, stau și aștept, sunt în refacere.

Altceva, ce faceți? Doamna Cezara Dafinescu, mi-ar plăcea să vă văd cât mai des pe scenă

Și eu aș vrea să merg cât mai des, dar, știi cum se întâmplă, eu sunt pensionară, nu mai sunt la Teatrul Național. Am piesa asta, care mă mulțumește. Este scrisă, special, pentru mine.

Am văzut că pe mai multe posturi de televiziune se dau filme, unde jucați și dumneavoastră. Vă e dor de vremurile acelea?

Mi-e foarte dor de colegii mei. Mi-e foarte dor, pentru că eu nu am fost la înmormântările lor. Nu am vrut să îi văd pe catafalc. Și, știi cum e meseria noastră, suntem o perioadă, jucăm într-o piesă și avem familia aceea. După care, nu ne mai întâlnim, ani de zile. Dar, știm că existăm. Când îl vezi pe catafalc, e greu.

Dar nu vă sunați?

Ba da. Cu Florin Piersic vorbesc mereu. El e partenerul meu, din '73. Cât timp am fost la Teatrul Național, am fost parteneri direcți, cum ar fi. Cum era cuplul, un El și o Ea, noi am jucat împreună. Și mai am și alți prieteni.

Florin Piersic vă este cel mai bun prieten?

Și Dichi (Ion Dichiseanu n.r) era printre prietenii mei cei mai buni.

Nu ați fost nici la înmormântarea lui?

Nu! Nu am fost la nimeni. Singurul la care am fost, fiindcă am fost obligată, a fost Motoi (George Motoi, fostul soț n.r). Și, îți spun că regret. Regret că am fost la înmormântarea lui. Și, "ochii care nu se văd, se uită", iar el nu a fost genul care să se bage în față și, acum, îi pun poze care nu-l avantajează. E necinstit să pui poza unui actor de la 80 de ani și nu tânăr.

Cezara Dafinescu, una dintre cele mai impozante figuri din lumea teatrului românesc

Una dintre cele mai sexy actrițe din perioada comunismului a fost Cezara Dafinescu, actrița care s-a născut la 4 august 1948, în Sibiu. Înainte să-și vrăjească publicul a fost campioană națională la atletism în liceu și apoi a terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1973.

În același an a debutat în filmul „Explozia" și a jucat în multe producții cunoscute. Timp de de 23 de ani a fost căsătorită cu actorul George Motoi de care a divorțat, apoi s-a recăsătorit cu omul de afaceri Gelu Fronea, decedat în 2003. Are o fiica și este bunică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net