Cezara Dafinescu: ÔÇ×Nu suport s─â-mi v─âd colegii pe catafalc"

Una dintre cele mai iubite actri╚Ťe de teatru, film ╚Öi televiziune este, cu siguran╚Ť─â fermec─âtoarea Cezara Dafinescu, care la 73 de ani este la fel de fresh ca ├«n tinere╚Ťe. Click! a stat de vorb─â cu actri╚Ťa, iar nout─â╚Ťile pe care nu le-a f─âcut le pute╚Ťi citi ├«n interviul de mai jos.

Cezara Dafinescu jpeg
Cezara Dafinescu, una dintre cele mai bune actri╚Ťe din teatrul rom├ónesc!

După roluri majore, acum a ieșit la pensie și are propriile neliniști și frământări despre care ne-a vorbit zilele trecute la Teatrul Odeon, unde a fost invitata lui Toma Enache la Gala Premiilor IPIFF.

Click!: Nu ie╚Öi╚Ťi foarte des, ├«ns─â ne-am rev─âzut la premiile Gopo ╚Öi acum la Gala Premiilor IPIFF. Iar ├«n urm─â cu ceva timp la premiera  filmului "├Äntre chin ╚Öi amin", regizat de Toma Enache, unde a╚Ťi jucat rolul unei super secretare...    

Cezara Dafinescu: Atunci am fost o super secretar─â. ├Än sensul c─â, Toma e prietenul meu ╚Öi avem, ├«mpreun─â, o pies─â, ÔÇŁJum─âtate mea, b─ârbatulÔÇŁ, scris─â special pentru mine.

Piesa aceea s-a mai jucat?

Da, o tot joc și sper să o mai joc, în continuare.

Dar, ce-a╚Ťi p─â╚Ťit la picior? V─â v─âd cu baston ╚Öi ╚Ötiu c─â ╚Öi ├«nainte de pandemie a╚Ťi avut probleme cu ╚Öoldul...

Este o poveste lung─â. Probabil c─â ╚Öti╚Ťi, am fost premiat─â la TIFF, ├«n august, anul trecut. Fericire mare, bucurie mare, c├ónd m-am dat jos de pe scen─â, cu flori, ╚Öti╚Ťi cum e, admiratori, m-am ├«mpiedicat ╚Öi am c─âzut ca o de╚Öteapt─â. Am stat vreo dou─â luni ├«n ghips. C├ónd am ajuns ├«n Bucure╚Öti, l-am sunat pe doctorul Stoica. M-a pus ├«n ghips ╚Öi am tot stat. Dup─â aia, a fost pandemie ╚Öi m-am compl─âcut. Adic─â, stau ╚Öi a╚Ötept, sunt ├«n refacere.

Altceva, ce face╚Ťi? Doamna Cezara Dafinescu, mi-ar pl─âcea s─â v─â v─âd c├ót mai des pe scen─â

╚śi eu a╚Ö vrea s─â merg c├ót mai des, dar, ╚Ötii cum se ├«nt├ómpl─â, eu sunt pensionar─â, nu mai sunt la Teatrul Na╚Ťional. Am piesa asta, care m─â mul╚Ťume╚Öte. Este scris─â, special, pentru mine.

Am v─âzut c─â pe mai multe posturi de televiziune se dau filme, unde juca╚Ťi ╚Öi dumneavoastr─â. V─â e dor de vremurile acelea?

Mi-e foarte dor de colegii mei. Mi-e foarte dor, pentru c─â eu nu am fost la ├«nmorm├ónt─ârile lor. Nu am vrut s─â ├«i v─âd pe catafalc. ╚śi, ╚Ötii cum e meseria noastr─â, suntem o perioad─â, juc─âm ├«ntr-o pies─â ╚Öi avem familia aceea. Dup─â care, nu ne mai ├«nt├ólnim, ani de zile. Dar, ╚Ötim c─â exist─âm. C├ónd ├«l vezi pe catafalc, e greu.

Dar nu v─â suna╚Ťi?

Ba da. Cu Florin Piersic vorbesc mereu. El e partenerul meu, din '73. C├ót timp am fost la Teatrul Na╚Ťional, am fost parteneri direc╚Ťi, cum ar fi. Cum era cuplul, un El ╚Öi o Ea, noi am jucat ├«mpreun─â. ╚śi mai am ╚Öi al╚Ťi prieteni.

Florin Piersic v─â este cel mai bun prieten?

╚śi Dichi (Ion Dichiseanu n.r) era printre prietenii mei cei mai buni.

Nu a╚Ťi fost nici la ├«nmorm├óntarea lui?

Nu! Nu am fost la nimeni. Singurul la care am fost, fiindc─â am fost obligat─â, a fost Motoi (George Motoi, fostul so╚Ť n.r). ╚śi, ├«╚Ťi spun c─â regret. Regret c─â am fost la ├«nmorm├óntarea lui. ╚śi, "ochii care nu se v─âd, se uit─â", iar el nu a fost genul care s─â se bage ├«n fa╚Ť─â ╚Öi, acum, ├«i pun poze care nu-l avantajeaz─â. E necinstit s─â pui poza unui actor de la 80 de ani ╚Öi nu t├ón─âr.

Cezara Dafinescu, una dintre cele mai impozante figuri din lumea teatrului rom├ónesc

Una dintre cele mai sexy actri╚Ťe din perioada comunismului a fost Cezara Dafinescu, actri╚Ťa care s-a n─âscut la 4 august 1948, ├«n Sibiu. ├Änainte s─â-╚Öi vr─âjeasc─â publicul a fost campioan─â na╚Ťional─â la atletism ├«n liceu ╚Öi apoi a terminat Institutul de Art─â Teatral─â ╚Öi Cinematografic─â din Bucure╚Öti ├«n anul 1973.

├Än acela╚Öi an a debutat ├«n filmul ÔÇ×Explozia" ╚Öi a jucat ├«n multe produc╚Ťii cunoscute. Timp de de 23 de ani a fost c─âs─âtorit─â cu actorul George Motoi de care a divor╚Ťat, apoi s-a rec─âs─âtorit cu omul de afaceri Gelu Fronea, decedat ├«n 2003. Are o fiica ╚Öi este bunic─â.

image png
carmen tanase jpeg
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
mircea solcanu2 png
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
iuliana beregoi
2 taylor swift jpg jpeg
FotoJet jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg