Chef Nicolai face tot felul de combinaţii de salate
Aşa cum Florentina Opriş este imaginea unei firme de salată, şi Nicolai Tand şi-a pus amprenta pe o salată care se comercializează într-un lanţ american de restaurante.
A fost ales tocmai pentru talentul lui de a face din orice salată un deliciu.
„Îmi plac mult salatele, mai ales acum, în sezonul cald. Le prefer pe cele consistente, cu ingrediente variate, din grădină. Spre exemplu, acum sunt în Maramureş şi prepar mai multe salate clasice cu fasole, ceapă, roşii, oţet balsamic şi sare. Un adevărat deliciu. Mai fac cu roşii, anghinare şi brânză. Practic, combin cu ce am la-ndemână şi proaspăt din grădină. Folosesc urdă în loc de mozarella, sare grunjoasă, ulei de măsline şi ceapă crocantă. Fiecare salată e, astfel, diferită, în funcţie de ingredientele pe care alegi să pui accent”, spune Chef Nicolai, care recunoaşte că, alături de salată, preferă şi o bucată de carne, ca să aibă şi proteine în alimentaţie.
„Nu cred că e bine să mănânci verdeaţă toată ziua. După părerea mea, salata perfectă îmbină câte puţin din toate”, completează specialistul.