Cine este actorul care-l interpretează pe Avram Iancu cu eroul pașoptist. Cât de bine seamănă

Anul în care urmează să pășim se împlinesc 200 de ani de la nașterea eroului transilvănean supranumit ,,Crăișorul munților”. Echipa Papa Pictures devenită celebră după succesele filmelor ,,Pup-o, mă!” , ,,Secretul lui Zorillo” și ,,Dragoste pe muchie de cuțit” s-a încumetat să facă prima docudramă românească bazată pe viața personajului-cheie de la revoluția din 1848. Am vrut să știm mai multe amănunte de la nimeni altul decât Horia Fedorca, actor al Teatrului Național „Radu Stanca“ din Sibiu, cel care îl interpretează pe Avram Iancu.

Statuia lui Avram Iancu de la Turda (© Ana Maria Catalina / Wikimedia Commons)

Pe urma pașilor care l-au îndreptat către lumea actoriei, de la Batman la Avram Iancu

E o poveste frumoasă din copilărie. Pe vremea aceea tatăl meu avea obiceiul să filmeze orice eveniment din viața familiei noastre, fie el mare sau nu, uneori chiar fără nicio ocazie, doar de dragul de a filma.

Avea o cameră cu casete VHS și ne uitam și ne răs-uitam la toate filmările. Și într-o zi, ,,micul eu” a zis că vrea să apară și el la televizor. Cred că aveam 4 ani. Și atunci mama mea mi-a spus: ,,uite Horică, ești la televizor”, în timp ce ne uitam la una dintre foarte multele filmări pe video-ul nostru. Eu știam că nu aveam cum să fiu la televizor din moment ce nu eram înăuntrul lui, pentru că, nu-i așa, la finalul anilor ‘90, început de 2000, toți cei care apăreau la televizor erau în interiorul tubului lui. Eu nu eram. Și am insistat foarte mult pe treaba asta cu vrutul la televizor până când mama mea mi-a spus, fiind deja epuizată de cât de plin îi era podul de ,,vreau la televizor”: ,,Fă-te actor!”  

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
Ramona Badescu jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net