Cine este Iulian Olaru, bucătarul de la Insula de 1 Milion: „M-au salvat o ciocolată şi o şuncă de la bunici”

Astăzi e premiera celui mai mare experiment social televizat din România, „Insula de 1 milion”, reality show-ul de aventură prezentat de Cosmin Cernat, la Kanal D! Fiecare dintre cei 50 de concurenţi au poveşti de viaţă fascinante. Haideţi să-l cunoaşteţi pe Iulian (Olaru Iulian), un şef bucătar pasionat şi experimentat, care a avut o viaţă dificilă şi plină de riscuri.

Iulian Olaru a participat și la „Chefi la cuțite”
Iulian Olaru a participat și la „Chefi la cuțite”

Într-o mărturisire cutremurătoare, înainte de a pleca la “Insula de 1 milion”, Iulian dezvăluie că, la vârsta de 17 ani, a luat o decizie îndrăzneaţă şi periculoasă: să plece din România către Italia, ascuns într-un marfar, sub lemne. “Era trend-ul acela, în 1999-2000, când toată lumea pleca «afară», şi mi-am luat inima-n dinţi şi le-am spus părinţilor într-o seară că vreau şi eu să încerc. Pe vremea aceea se pleca ilegal, se risca foarte mult, ne încărcau sub nişte lemne, în vagoane, cu trenul, şi … Dumnezeu cu mila! În teorie, călătoria trebuia să dureze trei zile, dar a durat şapte; norocul meu a fost că am avut la mine un combinezon de schi şi cineva care mai pleca, pentru că era în luna februarie, mi-a spus să îmi iau o cremă pe care o folosesc fotbaliştii la antrenamentele de iarnă… Şi m-au salvat o ciocolată şi o şuncă de la bunici…”, a povestit Iulian.

Elena Vâja a avut parte de o copilărie grea
Elena Vâja a avut parte de o copilărie grea

Călătoria ar fi trebuit să dureze doar trei zile, dar a durat şapte, iar condiţiile au fost cumplite. Iulian povesteşte cum a reuşit să supravieţuiască cu sfaturile primite de la cei mai experimentaţi călători. “Am degerat, prin urmare mi-au căzut unghiile şi la mâini şi la picioare. Destinaţia finală era Trieste şi trebuia să ajung undeva în Torino, în nordul Italiei, unde trebuia să mă aştepte cineva care bineînţeles că nu s-a ţinut de cuvânt şi nu era prezent la locul stabilit. Au urmat vreo două luni de dormit pe bănci, prin spitale părăsite… dar Dumnezeu mi-a dat putere şi am reuşit să trec şi peste asta”, a povestit Iulian.

Elenei Vâja, menajera pasionată de citit şi de muzică

O altă poveste incredibilă este cea a Elenei Vâja, menajera pasionată de citit şi de muzică. Elena Vâja, în vârstă de 46 de ani, face curăţenie ascultând muzică şi nu trece zi fără să citească măcar o pagină. S-a înscris în această competiţie pentru a-şi plăti datoriile acumulate în timp şi, dacă îi mai rămân bani, să investească în evoluţia sa şi a familiei sale.

Emisiunea începe în această seară la Kanal D
Emisiunea începe în această seară la Kanal D

„Vin dintr-un mediu cu probleme, o familie dezbinată, cu părinţi agresivi şi alcoolici. Ăsta a fost mediul în care m-am dezvoltat. Suntem trei fraţi la părinţi şi eu sunt cea mai mică. Ai mei nu m-au lăsat la şcoală. Mama prepara halviţă şi ea o vindea. Cum era interzis pe vremea aceea, deseori era prinsă şi amendată, i se confiscau şi marfa, şi banii şi i se făcea şi proces verbal. A constatat ea că având un copil mic după ea cumva i se confiscau marfa şi banii, i se dădea amendă, dar nu mai stătea toată noaptea să dea declaraţii. Asta era motivul pentru care tot timpul mă lua cu ea la vânzare şi nu puteam să merg şi la şcoală”, a povestit cu amărăciune Elena Vâja, înainte de plecarea în Dominicană. S-a căsătorit la 18 ani şi are un fiu de 25 de ani.

„Îmi place foarte mult să citesc şi cred că o să mă ajute în competiţie, sunt cursivă, am un speech, am discernământ, am o inteligenţă dezvoltată şi nativă, şi lucrată. Oricât de obosită aş fi citesc măcar o pagină seara înainte de culcare. Am avut tot timpul spaima de a rămâne la nivelul celor şase clase. După ce m-au oprit de tot de la şcoală, am citit orice carte care mi-a picat în mână. Am citit şi citesc în continuare foarte mult”, a adăugat Elena.

Concurenta de 60 ani a sărit prima în valurile oceanului

Debarcarea concurenţilor pe Insula de 1 milion a fost un adevărat spectacol: aceştia au sărit din bărci în apele agitate ale Oceanului Atlantic, îmbrăcaţi, cu tot cu bagaje, şi au înotat spre ţărmul dominican.

Prima concurentă care şi-a luat inima în dinţi şi s-a aruncat în valuri a fost Angela, agent de vânzări, veterana grupului de femei înscrise în competiţia “Insula de 1 milion”; aceasta are 60 de ani şi un spirit de luptătoare neînfricată.

Angela este agent de vânzări în Târgu Mureș
Angela este agent de vânzări în Târgu Mureș

Angela este din Târgu Mureş, agent de vânzări, în cadul unei corporaţii din domeniul energiei. Competiţia “Insula de 1 milion” este pentru Angela un vis devenit realitate.

În copilărie, Angela a făcut gimnastică, atletism, handbal, baschet, căţărări, iar la 16 ani s-a înscris la paraşutişti. 

A făcut dansuri populare timp de 20 de ani, ceea ce i-a permis să călătorească în diverse ţări pe vremea regimului comunist.

Click! spune

 Astăzi, de la ora 21.00, telespectatorii Kanal D îi vor descoperi, din faţa micului ecran, pe toţi cei 50 de concurenţi. Super show-ul va putea fi urmărit în fiecare sâmbătă şi duminică de la 21.00 şi lunea de la 20.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
image png
banner anca pandrea 2 png
cub oana și viorel lis png
banner gabriela cristea png
cub anamaria prodan png
image png
banner laurette png
banner julia chelaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net