Copiii lui Păunescu se luptă pe moștenire: «Sper să câştig ce fraţii mi-au luat pe nedrept»

5 septembrie 2016
article img
Andreei (48 de ani) i-au fost necesari doi ani pentru a demonstra în instanţă că este fiica lui Păunescu

Au trecut şase ani de la dispariţia regretatului poet Adrian Păunescu. Chiar dacă sufletul artistului s-a înălţat la ceruri, se pare că nu are linişte în mormânt. Războiul pentru averea lui nu a luat sfârşit. Fiica “secretă” a scriitorului, Andreea Păunescu, nu se lasă cu una, cu două şi îşi vrea partea de moştenire care i se cuvine.

Andreea Păunescu (48 de ani) a ales să îşi facă dreptate în instanţă după ce doi ani a trebuit să le demonstreze magistraţilor că este fiica legitimă a regretatului scriitor. Dezamăgită că fraţii nu o recunosc oficial ca soră a lor, femeia mai are o durere, şi anume că nu poate să intre în posesia moştenirii care i se cuvine. Aşa că a decis să dea în judecată pe văduva lui Păunescu şi pe cei doi fraţi vitregi, Ana Maria şi Andrei. De câţiva ani, aceasta duce un război crâncen, în speranţa că într-o zi o să se facă dreptate. În februarie, părea că cearta pe avere – estimată la patru milioane de euro – se va termina. Atunci, judecătorii au decis ce cotă-parte îi revine fiecăruia dintre moştenitori. Astfel, o treime din moştenirea lui Adrian Păunescu ar fi urmat să ajungă la fiul acestuia, Andrei, adică 1.312.500 €. Cele două fiice ale lui Păunescu, Ana Maria şi Andreea, urmau să primească fiecare 21% din avere, adică 843.750 €, iar restul, circa 1.000.000 €, ar trebui să rămână ultimei soţii, Carmen Păunescu. În total, case, terenuri şi drepturi de autor în valoare de peste 4 milioane € ar fi trebuit să fie împărţite.

Deşi moştenitorii păreau că nu vor contesta această decizie, ei au ajuns din nou în faţa judecătorilor. “Procesul de moştenire durează de aproape şase ani, nu din cauza procedurilor greoaie ale instanţei, aşa cum se spune, ci din cauza soţiei tatălui meu şi a fraţilor mei. Ei tergiversează procesul, încasând în toţi aceşti ani bani din valorificarea bunurilor moştenirii. Instanţa o să aprecieze cuantumul real care mi se cuvine şi sper că o să îmi acorde, într-un final, ceea ce fraţii mei mi-au luat fără drept. Următorul termen de judecată e programat în luna octombrie. Ultimul proces a fost pe 25 iunie, iar de atunci nu am mai vorbit cu ei, pentru că am fost în vacanţă. Mi-am dorit să mă relaxez şi să uit de probleme pentru o perioadă scurtă de timp”, ne-a povestit fiica secretă a poetului. Pe lângă certurile şi procesele care au loc în ultimii ani în familia Păunescu, o minune s-a petrecut, recent, în casa lor. Mezina, Ana Maria (25 de ani), a născut în urmă cu lună şi jumătate o fetiţă superbă. Bebeluşul a venit pe lume chiar în ziua de naştere a bunicului său, Adrian Păunescu (n.r. – 20 iulie). Contactată de reporterii Click!, fericita mămică nu a infirmat zvonurile. “Da, e adevărat că am născut, dar nu vreau să comentez mai multe despre asta”, ne-a spus Ana Maria.

article img
Ana Maria a născut o fetiţă în iulie

Agoniseala de-o viaţă a poetului Păunescu

article img
Casa din centrul Capitalei, unde locuia Adrian Păunescu, este şi cea mai valoroasă

Când s-a stins, poetul avea o casă în zona centrală a Capitalei, o proprietate în Bârca, judeţul Dolj, una în Bragadiru, alta la Breaza, o casă la Roşia Montană şi o alta la Vatra Dornei. Pe lângă toate acestea, poetul Adrian Păunescu deţinea mai multe bijuterii, dar şi bani în conturi. Toate valorau în jur de 4 milioane de euro.

Click! spune

Adrian Păunescu a încetat din viaţă la 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale şi hepatice. Poetul, publicistul şi omul politic în vârstă de 67 de ani suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie. “Inima maestrului Adrian Păunescu a încetat să bată la ora 7.15”, a declarat, la vremea respectivă, medicul Şerban Brădişteanu.

article img