Cornel Constantiniu, legătură paranormală cu fratele geamăn, care a murit acum 12 ani. Cum se simte solistul după operație

image
Cornel Constantiniufoto: Click!

Cornel Constantiniu a avut o legătură specială cu fratele lui geamăn, Mircea, care a murit de cancer în urmă cu 12 ani. Artistul, care a fost operat recent, pentru înlocuirea unui neurostimulator, se reface acasă, îngrijit de devotata lui soție. Domnița Constantiniu ne-a povestit detalii uluitoare despre legătura dintre Cornel și fratele lui geamăn.

Cornel Constantiniu (76 ani), bolnav de maladia Parkinson de 28 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu aproape o lună de zile, la Spitalul Universitar din București, când i s-a înlocuit neurostimulatorul de la piept, ce îl ajută să trăiască. Acum, artistul se recuperează la domiciliu, de unde nu a ieșit de când a venit pandemia, decât stric la doctor și pentru vaccin.

”Cornel este în refacere. M-au sunat multe persoane, să se intereseze de soarta lui Cornel, după ce au citit în ziarul dumneavoastră. Acum e mai bine, cât poți să fii de bine izolat în casă, dar nu am ce face. Am luat această decizie pentru a-l proteja. Are dureri de sciatică, cum e la vârsta pe care o are…Cornel, în general, nu mai poate fi expus la operații și îl protejez cât pot. Cu aparatul înlocuit însă nu sunt probleme. De ani de zile trăiește cu această maladie, pentru care a fost operat de multe ori. A vrut să se opereze la șold, cu ani în urmă, dar refacerea este grea, așa că ia tratament. Și așa Cornel nu are echilibru, nu mai poate sta în picioare, cade pur și simplu și mai aud ”buf” din camera lui. Are un cadru, are bețe, dar nu îl mai țin picioarele și nici nu mai are antrenament. Înainte mai ieșea cu regretatul Dorin Anastasiu, cu Petrică Geambașu, dar de ceva timp l-am izolat în casă, și pe bună dreptate”, a declarat pentru Click! Domnița Constantiniu, soția lui Cornel Constantiniu.

image
Cornel Constantiniu și soția lui, Domnițafoto: Click!

«După operație, Cornel vorbea numai de Mircea»

Cornel Constantiniu suferă de Parkinson din 1993. Prima dată s-a operat în Africa de Sud, la fratele său geamăn, Mircea. Mai târziu a mai suferit o intervenție complicată pe creier, care adurat 11 ore, în anul 2004, la Viena. Operația a fost efectuată de celebrul medic François Alesch. Cu fratele său geamăn, celebrul interpret a avut o legătură aparte, care durează dincolo de moarte, pentru că Mircea a urcat la ceruri în anul 2009, fiind bolnav de cancer. ”Cornel e bolnav de Parkinson de 28 de ani. Cu atâtea operații… Noroc că are inima bună. Boala aceasta distruge celulele în creier, de aceea nu mai poate vorbi clar, dar încă supraviețuiește. Geamănul, Mircea, a murit de 12 ani. Între ei a fost și este o legătură specială. Și acum, după operație, Cornel, timp de două-trei zile, vorbea numai de Mircea. Este o legătură unică între gemeni. Când a murit Mircea, Cornel a spus: «a plecat jumătate din mine». Fiecare dintre ei știa tot ce pățește celălalt, deși trăiau la distanță de continente. Cum îți explici că ei, trăind separat, pe alte continente, cu vieți diferite, purtau același număr la pantofi și la haine? Lui Cornel i se potriveau perfect hainele lui Mircea! La pantaloni erau perfecți! Nici măcar un cm diferit. Iar Mircea ducea o viață sănătoasă, mânca salate, făcea sport, iar Cornel era static, nu se dădea jos din mașină decât din concert în concert. Mircea își făcea periodic analize serioase, iar în anul în care a murit l-au găsit în metasfaze”, ne dezvăluie Domnița Constantiniu.

image
Cornel Constantiniu, în anul 2008, când se simțea mai bine și mergea pe bicicletăfoto: Click!

Cornel Constantiniu a simțit când fratele său a fost ars la crematoriu

Cântărețul a simțit și când fratele lui a fost ars la crematoriu, cu toate că nu i s-a spus acest lucru, pentru a nu-l întrista. Însă, în timp ce fratele lui era ars, artistul a avut o reacție incredibilă, la care a fost martoră soția sa, Domnița. ”Cornel a știut când a fost ars Mircea, deși nici soției nu i s-a spus. A avut o durere insurportabilă la burtă, brusc, și nu mâncase înainte nimic. Spunea că îi arde burta! Cum se explică? A fost între ei o legătură cum nu ai văzut pe lume! Iar eu am văzut aceste lucruri între ei de-a lungul timpului. Cât va trăi Cornel, ei vor fi legați la infinit… Am rămas trăsnită! Cornel urla de durere, să cadă jos, nu alta, durere ce l-a ținut cam până într-o oră și apoi, la fel de brusc, l-a lăsat. În memoria lui, Cornel a scris cartea ”Zăpezile copilăriei”, bătând la mașina de scris cu un singur deget, așa cum a putut. Nu pot vorbi de el, căci îi dau lacrimile. Cenușa lui Mircea a stat în casă câteva luni, apoi a decis să o îngroape la Ghencea Militar lângă părinți, deși eu am crezut că vrea să o ducă la Bellu, unde este îngropat fratele lor, Nini”, ne mai spune actrița Domnița Constantiniu.

Un celebru medic, uimit și el de legătura paranormală dintre frați

Cornel a simțit și că își va pierde fratele, pe care l-a vizitat cu o lună înainte să se stingă din viață. ”Cu o lună de zile înainte să moară Mircea, Cornel a fost în Africa de Sud să își ia rămas bun de la Mircea. Ei obișnuiau să își petreacă împreună ziua de naștere, pe 6 aprilie. Ultima dată s-a întâmplat în aprilie 2009, în mai, Mircea s-a dus… Mircea era grav bolnav, săbit, avea un guler la gât, dar demn. I-a plătit drumul lui Cornel până acolo. Dacă vezi filmarea, plângi, Cornel numai că nu i-a spus, «vin și eu cu tine»… Ce am văzut la ei nu am văzut la nimeni. Și amândoi cu un simț artistic foarte bine dezvoltat. Când aveau 5 ani, soacră-mea a fost cu ei la Parhon pentru mai multe examinări, iar medicul i-a apus la final, amândoi vor face artă. Ei doi făceau numai nebunii. Mircea a făcut arte plastice, iar Cornel s-a dedicat muzicii și actoriei. Și profesorul Alesch (n.r. Prof. Dr. François Alesch, reputat neurochirurg), care l-a cunoscut pe Mircea în anul 2004, când l-a operat pe Cornel, a vrut să le facă niște investigații la amândoi. Celebrul profesor nu își putea explica genetic de ce unul dintre ei era așa de bolnav, iar celălalt, nu. Cu natura nu te pui…. Dar uite că în timp, Mircea s-a stins brusc, în numai 4 luni după ce a fost diagnosticat de cancer. Alesch crede că Mircea a preluat suferința lui Cornel, văzându-l așa bolnav”, ne-a mai mărturisit soția interpretului. 

image
Frații gemeni Cornel și Mirceafoto: Revista VIP

«Nu știu pe cineva bolnav de Parkinson de 28 ani care să trăiască»

”La operația de la Viena, Mircea l-a dus pe brațe pe Cornel ca pe un copil, nu se putea ține pe picioare. El doar l-a internat, nu a asistat la intervenție. Iar prima oară, în 1999, în Africa de Sud, când Mircea l-a luat pe Cornel acolo pentru operație… a asistat în genunchi. Cornel stătea pe un scaun ca la dentist, iar Mircea în genunchi, în fața lui, și a tradus timp de trei ore ce vorbea Cornel. Când a ieșit din operație, Mircea m-a sunat și mi-a spus: «Domnița nu mă mai țin picioarele!». Iar la Viena, peste ani, Mircea a mers cu el, iar timp de 5 săptămâni am făcut cu toții cu schimbul. După Mircea am mers eu cu Alexandru, apoi eu am plecat că aveam teatru la București și a venit Mihăiță în locul meu, și iar m-am întors. Am făcut drumuri cu trenuri și cu avioane… Nu dormeam acolo, dar ziua o petreceam cu el, în spital. Cornel avea nevoie de translator, un membru al familiei. Atunci Alesch l-a pus pe picioare! A doua zi după intervenția de 11 ore pe creier, profesorul Alesch l-a pus să alerge singur 5 etaje. Toată lumea crede că acest aparat îi vindecă boala. Nici vorbă! Boala aceasta nu are leac! Dar nu mai tremură și îi prelungește viața! Nu știu pe cineva bolnav de Parkinson de 28 ani care să trăiască! ”, încheie actrița.

Citește și:

EXCLUSIV Cornel Constantiniu, operat de urgență! Solistul e internat la Spitalul Universitar: "Îmi spun medicii prin telefon despre starea lui"

Cornel Constantiniu, terorizat de pandemie: «Îl ţin izolat de când a început în lume nebunia asta sinistră»

646x404 jpg
jennifer lopez ben affleck jpg
soferi opriti de politisti jpeg
wizz air avion jpeg
Anne Heche FOTO Getty Images
caliu clejani jpg
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
jennifer lopez ben affleck jpg
iuliana luciu jpg
sida spataru dan spataru png
Anne Heche FOTO Getty Images
Cera Mihailescu jpeg