Cornel Constantiniu, terorizat de pandemie: «Îl ţin izolat de când a început în lume nebunia asta sinistră»

Ultima actualizare:

    Cornel este în permanenţă ajutat de soţia sa
Cornel este în permanenţă ajutat de soţia sa

Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat tuturor viaţa. Bătrânii şi persoanele cu boli cronice au fost printre cei mai afectaţi: teama de boală şi fragilitatea organismului i-au determinat să recurgă la măsuri dure. Izolarea în casă a fost şi este în continuare greu de suportat.

Este şi cazul îndrăgitului cântăreţ Cornel Constantiniu. Acesta nu a ieşit din casă de aproape doi ani. Soţia sa, Domniţa Constantiniu, încearcă să-l protejeze cât mai bine. Amândoi au făcut toate cele trei doze de vaccin şi speră ca planeta să scape de acest virus. A bucurat milioane de români cu vocea şi cântecele sale, a cântat pe toate marile scene ale ţării, dar acum, bătrâneţea este cât se poate de grea. Iar pandemia de COVID-19 i-a limitat şi mai mult ieşirile în public artistului, care de ani întregi luptă cu o boală grea. Cornel Constantiniu (76 de ani), bolnav de Parkinson din 1993, este izolat în apartamentul său din Bucureşti, de când a început pandemia de coronavirus. Din ianuarie 2020, interpretul nu a mai ieşit din casă decât strict pentru a-şi face dozele de vaccin şi asta cu masca şi cu taxiul. 

Soţia interpretului, Domniţa Constantiniu, a stat de vorbă cu Click! despre starea de sănătate a cântăreţului care are de aproape 30 de ani probleme de sănătate. Din cauza bolii, Cornel nu mai poate articula cuvintele şi nici nu se mai poate deplasa singur. 


    Îndrăgitul artist, bolnav de Parkinson de aproape 30 de ani, este protejat cu stricteţe de familie
Îndrăgitul artist, bolnav de Parkinson de aproape 30 de ani, este protejat cu stricteţe de familie

Singurele ieşiri, pentru vaccin

„Pe Cornel l-am izolat în casă, în camera lui. Fără vizite. Chiar şi pentru apropiaţi. În ianuarie, se fac doi ani de când suntem în această situaţie. Nu am ce face şi nu pot să risc la situaţia lui, cu problemele de sănătate. Îl ţin izolat de când a început în lume nebunia asta sinistră! Înainte, mai ieşea la curte la Petrică Geambaşu, sau pe stradă la aer, cu căruciorul. Acum nu se mai poate, iar eu nu vreau să-l expun. Ies din casă cu precauţie, fac aprovizionarea, plătesc facturi, fac cumpărăturile... Pe Cornel l-am scos până acum din casă doar de trei ori, strict pentru vaccin. În rest, nu a ieşit nicăieri. Am fost amândoi cu taxiul şi am avut mare grijă. Am făcut amândoi toate cele trei doze. În rest, am evitat să îl expun”, ne-a mărturisit Domniţa Constantiniu. 

«Am pierdutprieteni dragi»

Domniţa şi Cornel Constantiniu suferă şi din cauza faptului că au pierdut în ultima vreme persoane dragi. „A plecat Dorin Anastasiu, prietenul drag al lui Cornel, apoi, la câteva săptămâni, l-am pierdut şi pe Papil Panduru, soţul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu. Dumnezeu să îi ierte. S-a micşorat grupul nostru de prieteni, este parcă tot mai greu”, ne-a mai spus actriţa. Cei doi soţi au doi copii, Alexandru şi Mihai, care le-au dăruit şi cinci nepoţi. 

Operat de două ori pe creier

Cornel Constantiniu a fost operat pe creier pentru prima dată în 1999, în Africa de Sud, iar în 2004, la Viena. Electrozii implantaţi în creier fac legătura cu un neurostimulator montat lângă claviculă. De atunci, aparatul a fost schimbat de mai multe ori.

 „În tinereţe nu-mi dădeam seama ce grozav e simplul fapt că trăiesc şi că sunt sănătos. Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”, spunea el pentru Click!, în urmă cu câţiva ani.

image
image
image
image
image
image
Placido Domingo  foto   shutterstock 95153170 jpg
Banner gina pistol png
catalin morosanu sotie facebook jpg
Richard Lewis Foto Profimedia jpeg
olivia wilde yves saint laurent saptamana modei profimedia jpg
Enache a venit la film însoțit de fiul său, David (18 ani)
freddie mercury casa londra (1) jpg
banner irinel columbeanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net