Cristi Minculescu revine la numele de IRIS

Ultima actualizare:

    Trupa lui Cristi Minculescu va putea folosi din nou numele IRIS
Trupa lui Cristi Minculescu va putea folosi din nou numele IRIS

Fericire maximă pentru membrii trupei IRIS. După ce în 2017 s-au despărțit și s-au judecat în instanță pentru dreptul de folosire a numelui IRIS, proces câștigat în final de bateristul Nelu Dumitrescu, artiștii au revenit la sentimente mai bune. Ei au anunțat azi că vor rămâne pe drumuri separate, dar vor folosi în continuare același nume care i-a consacrat.

Rămân despărțiți, dar uniți prin același nume

„După o colaborare profesională îndelungată, noi, membrii formației IRIS, Doru Borobeică, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu și Valter Popa, am ales două drumuri separate, așa cum anunțam în anul 2017. Din respect pentru tot ce a însemnat „IRIS” în această componență și mai ales din respect pentru publicul nostru, am ajuns la un consens cu privire la denumirile formațiilor noastre, în ciuda diferendelor care fac ireconciliabilă relația noastră profesională, urmând ca, în continuare, să evoluăm separat. Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică își vor urma împreună drumul  și se vor numi IRIS - CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO. Nelu Dumitrescu, la rândul său, își va continua activitatea sub denumirea IRIS – Nelu Dumitrescu. Nu este un final, ci o continuare firească, pentru fiecare dintre noi!”, au anunțat cei patru artiști într-o scrisoare publică pe care au semnat-o împreună.

IRIS, o istorie de 45 de ani

Împăcarea a venit după mai bine de trei ani de dispute pe seama numelui. Nume, de altfel, emblematic, căci IRIS are o tradiție de 45 de ani. Potrivit Wikipedia, din prima componență au făcut parte Nuțu Olteanu (chitară, vocal), Nelu Dumitrescu (baterie) și Emil Lechințeanu (chitară bas). Cristi Minculescu a devenit „vocea” formației în 1989. A luat o pauză în 2012, din cauza problemelor de sănătate, și a revenit în 2015. Nu au stat mult împreună. Doi ani mai târziu, Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro părăsesc trupa, din cauza unor neînțelegeri cu Nelu Dumitrescu. Au pornit pe drumuri muzicale separate, fiecare dorindu-și să cânte piesele IRIS, sub numele IRIS. Fondatorul trupei a primit acest drept, astfel că timp de trei ani Cristi Minculescu și colegii lui au activat sub mai multe nume, printre care: „Bună seara, prieteni!” sau „Cristi Minculescu, Valter&Boro”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
banner catalin botezatu png
andreea bostanica ilinca vandici colaj instagram jpg
banner Nouria Nouri png
oana zavoranu colaj instagram jpg
sean diddy profimedia jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
banner Vladuta Lupau png
carlas dreams
image
actualitate.net
image
actualitate.net