Cristi Minculescu revine la numele de IRIS


    Trupa lui Cristi Minculescu va putea folosi din nou numele IRIS
Trupa lui Cristi Minculescu va putea folosi din nou numele IRIS

Fericire maximă pentru membrii trupei IRIS. După ce în 2017 s-au despărțit și s-au judecat în instanță pentru dreptul de folosire a numelui IRIS, proces câștigat în final de bateristul Nelu Dumitrescu, artiștii au revenit la sentimente mai bune. Ei au anunțat azi că vor rămâne pe drumuri separate, dar vor folosi în continuare același nume care i-a consacrat.

Rămân despărțiți, dar uniți prin același nume

„După o colaborare profesională îndelungată, noi, membrii formației IRIS, Doru Borobeică, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu și Valter Popa, am ales două drumuri separate, așa cum anunțam în anul 2017. Din respect pentru tot ce a însemnat „IRIS” în această componență și mai ales din respect pentru publicul nostru, am ajuns la un consens cu privire la denumirile formațiilor noastre, în ciuda diferendelor care fac ireconciliabilă relația noastră profesională, urmând ca, în continuare, să evoluăm separat. Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică își vor urma împreună drumul  și se vor numi IRIS - CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO. Nelu Dumitrescu, la rândul său, își va continua activitatea sub denumirea IRIS – Nelu Dumitrescu. Nu este un final, ci o continuare firească, pentru fiecare dintre noi!”, au anunțat cei patru artiști într-o scrisoare publică pe care au semnat-o împreună.

IRIS, o istorie de 45 de ani

Împăcarea a venit după mai bine de trei ani de dispute pe seama numelui. Nume, de altfel, emblematic, căci IRIS are o tradiție de 45 de ani. Potrivit Wikipedia, din prima componență au făcut parte Nuțu Olteanu (chitară, vocal), Nelu Dumitrescu (baterie) și Emil Lechințeanu (chitară bas). Cristi Minculescu a devenit „vocea” formației în 1989. A luat o pauză în 2012, din cauza problemelor de sănătate, și a revenit în 2015. Nu au stat mult împreună. Doi ani mai târziu, Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro părăsesc trupa, din cauza unor neînțelegeri cu Nelu Dumitrescu. Au pornit pe drumuri muzicale separate, fiecare dorindu-și să cânte piesele IRIS, sub numele IRIS. Fondatorul trupei a primit acest drept, astfel că timp de trei ani Cristi Minculescu și colegii lui au activat sub mai multe nume, printre care: „Bună seara, prieteni!” sau „Cristi Minculescu, Valter&Boro”.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Oana Ionita profa de balet  jpg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg