Cristina Bălan, la un pas să renunţe la «Vocea României» din cauza depresiei

Ultima actualizare:

    A trecut prin încerceri grele în acest concurs, dar a învins prejudecăţile şi a câştigat trofeul
A trecut prin încerceri grele în acest concurs, dar a învins prejudecăţile şi a câştigat trofeul

Ce este acum în sufletul Cristinei Bălan, câştigătoarea de la „Vocea României” (Pro TV), e greu de descris în cuvinte. Un „ghiveci de sentimente” pe care încă nu a avut timp şi putere să şi le explice. Sâmbătă dimineaţă, după o noapte nedormită, în care a plâns, a râs, a mulţumit, a stat la sute de poze, a venit să ne răspundă şi nouă la câteva întrebări.

  • Click!: Cum te-ai simţit aseară, când s-a anunţat că tu eşti marea câştigătoare a trofeului şi a premiului de 100.000 de euro?

Cristina: Emoţiile sunt foarte puternice. Când am văzut că n-am fost a patra, n-am fost a treia... auzul numelui meu parcă m-a lovit în moalele capului. Încă sunt în stare de şoc, nu-mi vine să cred că am măturat nişte prejudecăţi, am coborât nişte bariere. 

  • Ţi-ai imaginat vreodată că o să ajungi până aici?

Când am intrat în concurs, singura speranţă a fost să se întoarcă scaunele. Atât. Dar apoi, cu fiecare pas, am sperat să merg mai departe. Mă gândeam la locul întâi doar aşa, pentru câteva secunde, după care îmi ziceam „nu, n-are cum să se întâmple”.  

  • Ce ai făcut prima dată vineri noaptea, când ai ajuns acasă?

Am ajuns pe la ora trei. Mă aştepta mama, copiii dormeau. Când am văzut-o, am izbucnit în lacrimi şi ea la fel. Mama şi-a dorit toată viaţa să-i fie recunoscută valoarea puiului ei şi a suferit mult văzând că nu mă apreciază toată lumea. Acum i s-a împlinit visul. Era preocupată să-mi dea să mănânc, că nu mâncasem toată ziua, îmi pregătise supă, salată de vinete... Mie numai de mâncare nu-mi ardea. Am plâns şi mai am încă de plâns, pentru că sunt tensiuni acumulate, emoţii de eliberat. 

  • Cum te simţi acum?

Obosită. Parcă nu mai am energie nici să mă bucur. Dar o să am timp să mă bucur de acum încolo.

  • Ce vei face azi, de ce ţi-e dor, ce ţi-a lipsit cel mai mult?

Să mă joc cu copiii de-a căluţul. Le place să-i plimb în spate. N-am mai făcut-o de câteva săptămâni, de când a început nebunia. În rest, vom sta acasă, împreună, nu o să citesc nimic din ce s-a scris despre mine, doar ne vom bucura în linişte.

  • Copiii te-au văzut la televizor, te-au recunoscut? (n.r. Cristina are doi băieţi gemeni în vârstă de doi ani şi jumătate)

În semifinală s-au uitat, îmi făceau cu mânuţele şi dansau pe piesele mele. Doar pe ale mele, nu şi pe ale celorlalţi. Aseara am intrat în concurs pe la ora 21.00, când ei se culcaseră, deci nu m-au văzut.

  • Te-ai gândit ce veţi face cu banii?

Abia acum încep să realizez câştigul material şi parcă tot nu-mi vine să cred. N-am avut niciodată atâţia bani şi eu, personal, niciodată nu am căutat bunăstarea materială, nu asta am urmărit. Dar ştim cum vom folosi acei bani. Nu pot să spun decât că implică o acţiune socială. Este ceva foarte important pentru noi şi o să comunicăm la momentul potrivit.

  • Ce a însemnat “Vocea României” pentru tine?


    “Melodia Vama Veche a căpătat valoare prin vocea Cristinei”, a spus Tudor Chirilă, după ce au cântat împreună
“Melodia Vama Veche a căpătat valoare prin vocea Cristinei”, a spus Tudor Chirilă, după ce au cântat împreună

Am venit aici pentru a vedea cum mai sunt ca artist, dacă întorc vreun scaun doar datorită vocii mele. A fost un risc, la modul că, dacă nu se întorcea nimeni, picam cam prost. Dar, dacă nu rişti, nu câştigi. Şi îi mulţumesc lui Tudor Chirilă că a crezut în mine mai mult decât am crezut eu. Apoi aveam nevoie de expunerea pe care ţi-o oferă un astfel de show. Eu nu am cântat niciodată pe o asemenea scenă, în faţa a milioane de oameni. Pe scurt, a fost şi cea mai grea, şi cea mai puternică experienţă din viaţa mea. 

  • Ce a fost cel mai greu?

Comentariile unora care mă blamau pentru faptul că am participat la concurs, fiind un artist consacrat. Dar pe cine am rugat să numească trei piese de-ale mele, nu a ştiut. Nu-mi amintesc să fi fost vreodată asaltată de fani pe stradă, să mi se ceară autografe... eventual, cu puţin noroc, abia mă recunoştea cineva. Eu sunt o persoană care a făcut ceva în spaţiul public, dar a luat o pauză, a ratat şansa şi apoi a avut curajul să ceară o a doua şansă. I-ar dacă îmi spui că n-am dreptul la revenire în muzică e ca şi cum mi-ai spune «du-te şi mori». Fără muzică nu pot să trăiesc. M-am simţit blocată cu ştampila Impact. Gura lumii provoacă răni adânci. Am avut o zi de depresie în care am fost pe punctul de a cere scoaterea mea din concurs. Mama şi soţul meu m-au încurajat. Gabi îmi ţinea discursuri motivaţionale în fiecare seară. El m-a susţinut mereu, el îmi dă aripi.

  • Dar ai văzut că mulţi te-au apreciat, ca dovadă că te-au votat.

Cred că mulţi s-au regăsit în situaţia mea, de a o lua de la capăt şi a cere o a doua şansă. Am primit atâtea mesaje pozitive încât e copleşitor. Cred că îmi va lua o lună să răspund la toate.

  • Se apropie Crăciunul, Revelionul. Ce planuri aveţi?

Vreau să mă bucur de acest Crăciun în familie, să ne facem cadouri simbolice, hand-made, să ne odihnim. De Revelion o să cânt la Constanţa. Am fost contactată şi mi s-a propus acest lucru după audiţiile pe nevăzute. Mai departe, am piese de lansat şi vreau să cânt. Atât.

Click! spune

Cristina Bălan (34 de ani) a fost solista Impact, una dintre cele mai de succes trupe ale anilor 2000. Proiectul ia sfârşit în 2012. În luna decembrie a aceluiaşi an, Cristina se căsătoreşte cu Gabriel Bălan, iar în august 2013 cei doi devin părinţii a doi băieţei gemeni, Toma David şi Matei Nikolas. După ce trei ani a lipsit din lumina reflectoarelor, Cristina Bălan a revenit în forţă.

Flash news

  • Ei au fost finaliştii. Patru concurenţi s-au luptat vineri seara pentru cel mai râvnit trofeu muzical. În urma voturilor telespectatorilor, Tomi Weissbuch din echipa Moga a fost pe locul doi, Tobi Ibitoye din echipa Smiley pe locul trei, iar Michel Kotcha, tot din echipa Smiley, pe locul patru. Concurenţii au cântat câte trei melodii: una singuri, una cu antrenorul lor şi încă una cu un invitat surpriză.
  • Audienţe. La nivel naţional, peste 1,5 milioane de telespectatori au urmărit competiţia, iar în minutul de maximă audienţă de la 20.59 peste două milioane de români erau în faţa televizioarelor, pe Pro Tv.
  • Antrenorul Tudor Chirilă, învingător pentru a doua oară. Este al doilea sezon „Vocea României” cu Tudor Chirilă antrenor şi tot de atâtea ori el a adus trofeul în echipa sa. Anul trecut, el a mizat pe Tiberiu Albu şi a câştigat. Tânărul rocker şi-a făcut, între timp, trupă, iar vineri seara a cântat o piesă pe scena care l-a consacrat.
  • Emoţie. Cristina Bălan a avut cele mai mari emoţii la melodia „Vama Veche”, pe care a cântat-o cu Tudor. Asta pentru că se temea să nu-l dezamăgească, după ce el a crezut atât de mult în ea, după cum a mărturisit pentru Click! soţul artistei, Gabriel Bălan.

“Melodia Vama Veche a căpătat valoare prin vocea Cristinei”, a spus Tudor Chirilă, după ce au cântat împreună
“Melodia Vama Veche a căpătat valoare prin vocea Cristinei”, a spus Tudor Chirilă, după ce au cântat împreună
  • Tudor Chirilă este lipsit de inhibiţii şi plin de curaj. La finalul melodiei „Vama Veche”, într-un avânt actoricesc, şi-a dat tricoul jos şi a rămas la bustul gol. „Nu am putut să-mi iau ochii de la Tudor, el a eclipsat-o pe Cristina”, a spus, râzând, Loredana.  
  • Onestitate. Acesta a fost cel de-al cincilea sezon „Vocea României” şi, parcă, primul în care telespectatorii au văzut şi au înţeles mai multe din ceea ce se întâmplă în concurs. Chirilă a fost cel care a punctat de fiecare dată, adevăruri importante şi a spus lucrurilor pe nume, de la oamenii care sunt implicaţi în tot acest proiect, de la stresul şi nopţile petrecute la repetiţii, până la ce li se spune în cască antrenorilor şi ce nu. „Am avut ocazia să fac din scaunul acesta o tribună şi mulţumesc Pro Tv pentru asta”, a spus el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 16 at 20 36 44 jpeg
florin dumitrescu si sotia webp
pepe 1 jpg
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net