Cronica Cârcotașilor împlinește 20 de ani. Cum a început totul și unde puteți vedea colecția antologică de bâlbe

Ultima actualizare:

    Pe 14 aprilie 2020, Cronica Cârcotașilor împlinește 20 de anifoto: Prima TV
Pe 14 aprilie 2020, Cronica Cârcotașilor împlinește 20 de anifoto: Prima TV

Pe 14 aprilie 2020, Cronica Cârcotașilor, emisiune difuzată de Prima TV, împlinește 20 de ani. Șerban Huidu, omul care a început cu o idee și a dus-o la nivel de brand, spune că: "Nu mi-am închipuit niciodată că încercarea mea în media românească va ajunge să facă istorie și Conica va deveni una dintre cele mai longevive emisiuni din România. La 20 de ani de Cronică, aș vrea să vă aduc aminte că: ”.

20 de ani de bâlbe, 20 de ani de râsete, 20 de ani de gafe, 20 de ani de întâmplări care nu pot fi uitate. Pot fi revăzute toate la 20 de ani de Cronicaă Cârcotașilor. Din 13 aprilie, de luni până joi, la ora 23.00, iar vineri, de la ora 22.00, Prima TV va difuza ediții speciale pentru fiecare an pe care telespectatorii l-au trăit împreună cu Cronică Cârcotașilor. 

Totul a început cu un om și cu un papagal, s-au adăugat un cameraman, Pustiu', un regizor, Mistretu', și apoi totul a devenit istorie. Sute de mii de bâlbe culese din spațiul televiziunilor românești, mii de apariții "inedite" ale unor persoane publice și celebrele rubrici Top rușinică, Vocea poporului sau Dansul Bebelușelor fac parte deja din istoria televiziunii din România. 

Cronica, implicată și în campanii umanitare

În cei 20 de ani, Cronica Cârcotașilor nu a ratat niciun derapaj din spațiul mioritic al celor care lucrează în televiziune, al oamenilor politici sau al persoanelor publice. Însă Cronica a făcut mai mult decât să asaneze spațiul public mioritic. S-a implicat în campanii și în a ajută persoane la nevoie. Șerban Huidu își aduce aminte că unul dintre cele mai importante momente trăite în cei 20 de ani de Cronică a fost acela în care a văzut un reportaj la știri, în care un bărbat ducea copiii la școală într-o mașină pe care o refăcuse ca să încapă cât mai mulți elevi. "Mi s-a părut îngrozitor, absolut îngrozitor. Așa că, am făcut o campanie ca oamenii să doneze bani, noi am dublat banii și am pus restul. Am cumpărat trei autobuze școlare pe care le-am dus în țară. Primul a ajuns în Sighetul Marmației, în localitatea Poienile de sub munte. Acolo copiii mergeau 6-7 km că să ajungă la școală. Apoi al doilea autobuz l-am dus într-o localitate de lângă Oradea, unde tot așa, copiii mergeau zeci de km la școală. Și al treilea, în Rovinari, la omul pe care îl văzusem în reportaj. Pentru noi a fost un sentiment foarte plăcut" spune Șerban Huidu.

Un alt moment important este cel în care, conform lui Șerban Huidu, emisiunea a fost votată de către publicul unei reviste de specialitate, drept cea mai bună emisiune de umor. "Momentul in care premiul TV Mania a ajuns la noi, ne-am dat seama că este un premiu de popularitate, nicidecum un premiu pentru audiențe sau producție. În momentul respectiv erau mari emisiuni concurente care erau făcute cu foarte mulți bani, Divertis sau Vacanța mare. Și până la urmă niște neica nimeni, cu fonduri infinit mai mici decât cei sus menționați și venind de la o televiziune fără mari pretenții, ajungeau să-i bată pe toți. Acela a fost un moment, o confirmare a unor lucruri bine făcute și a unei munci titanice pe care nimeni nu o vede" spune Șerban Huidu. 

Personaje care au făcut istorie

Carcotașii au parodiat sute de persoane și dacă telespectatorilor le este dor de Andreea Bigudescu, Sandra Efectiv Storcescu, Cherida, Mircea Radu Bre sau Gabi Strâmbeanu Firea, pot urmări de luni până vineri ediții speciale, cu cele mai mari gafe din istoria televiziunii din România, difuzate de către Prima TV, de luni până vineri. Din 13 aprilie, de luni până joi la ora 23.00 iar vineri de la ora 22.00, Prima TV va difuza ediții speciale pentru fiecare an iar telespectatorii să se pregătească pentru o porție bună de umor pe care îl vor trăi, rememorând cele mai bune momente ale Cronicii Cârcotașilor.   

Citește și:

Fostele «Bebeluşe» sunt acum mămici împlinite. Ce familii frumoase au Roxana Gîrniţă, Oana Ioniţă şi Catrinel Sandu

Ioana Petric: «Îmi doresc să fiu mamă, dar mai am de copilărit»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net