Cum a arătat bășcălia de la Revelionul TVR. Iohannis, interpretat spunând: „În 2021, tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă”

Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021
Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021

Revelionul TVR1 rămâne cel mai discutat subiect al începutului de an. Glumele și ironiile la adresa autorităților, care au impus măsuri de protecție și restricții pe fondul pandemiei, au fost puse în scenă de Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu, Dan Bittman și George Tănase. Iată de ce Revelionul TVR a scandalizat atât de multă lume!

Urmărit de 500.000 de români, potrivit datelor de audiență publicate de paginademedia.ro, show-ul „Revelion la mine acas”, cu Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu, a avut aproape două ore și a fost difuzat de TVR1 în noaptea dintre ani, înregistrarea fiind acum disponibilă și pe Youtube, pe canalul oficial al televiziunii publice. Conținutul a stârnit însă reacții virulente.

Dorina Rusu, membră în Consiliul Național al Audiovizualului, acuză televiziunea publică de instigare la nerespectarea regulilor de protecție anti-coronavirus. În același timp, deputatul USR Iulian Bulai a scris pe Facebook că personajele alese de TVR, adică Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Dan Bittman, sunt "oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor". „În noaptea de Revelion, televiziunea publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului”, afirmă Dorina Rusu într-un comunicat.


    Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021foto: captură YouTube
Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021foto: captură YouTube

Revelionul TVR. Care au fost glumele caracterizate drept "grotești"

Programul a început cu un discurs susținut de Mugur Mihăescu, actorul lamentându-se că nu poate petrece Revelionul ca pe vremuri: "Nu-i așa, Revelionul, anul acesta, se face acasă. La mine acasă. Mi-am adus și eu o mână de prieteni, cât este voie, pentru că nu avem voie, oameni buni, nu avem voie să ne strângem, nu avem voie să mai avem nimic împreună... Încercăm, noi așa, să mimăm cumva, pentru că toată lumea, din nefericire, asta facem, încercăm să ne aducem aminte de cum era să fim normali". Programul merge mai departe cu melodie-parodie la adresa lui Marcel Vela, Raed Arafat şi Klaus Iohannis, interpretată de Mugur Mihăescu.

Revelionul TVR. "Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă"

Adevarul.ro publică "discursul" desprins din Revelionul TVR, în care cetățenii care au stat în case, respectând măsurile anti-Covid, sunt persiflați. La miezul nopții, Mugur Mihăescu intervine: „Doamnelor și domnilor, breaking news! Nici în noaptea de Anul Nou nu suntem lăsați, de la Cotroceni vorbește ăla. Știți voi…”. În rolul președintelui Klaus Iohannis apare actorul George Tănase. Iată ce a spus acesta!

  • "Știu că nu aveți chef de mine, dar așa cum v-am obișnuit apar în fața voastră ori de câte ori am un prompter sau niște foi de pe care să citesc. Fie ca 2016… Suntem deja în 2021? Doamne, cum zboară timpul! Mai ieri îmi cumpăram primele 6 case și iată, acum nu mai locuiesc în ele, pentru că mi-am luat altele”.
  • „2020 a fost un an al încercărilor, în sensul în care fiecare a încercat să se descurce cum poate. Unii au agonisit, alții nu. Unii au mâncat, alții nu. Ne-am petrecut toți anul închiși. Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”.

Citește pe www.adevarul.ro ce glume contestate au mai fost la Revelionul TVR

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub razvan ciobanu png
cub andreea antonescu png
Antony Blinken
agnelli andrea epa efe h 55456952 jpeg
image
image
image
image
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
vladuta lupau jpg