Cum a fost prinsă Lidia Buble dând mită. Ce a declarat artista la DIICOT

Ultima actualizare:

    Lidia Buble urmează să fie judecată de Tribunalul BucureştiFoto: Arhivă personală
Lidia Buble urmează să fie judecată de Tribunalul BucureştiFoto: Arhivă personală

Lidia Buble urmează să fie judecată de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră pentru a scăpa de verificarea alcoolemiei cu aparatul etilotest.

Cântăreaţa a fost oprită în Bucureşti de un echipaj de la brigada rutieră, fiind un control de rutină. Solista a avut însă ghinion și nu avea actele în regulă şi, de asemenea, ar fi refuzat ca agenţii să o testeze cu etilotestul în noaptea respectivă.

Lidia Buble a fost prinsă din întâmplare

La scurt timp, fiind prinsă în impas, Lidia a telefonat un prieten și l-a întrebat cum se procedează în astfel de situaţii, iar acesta fi fost cel care a sfătuit-o să le ofere bani poliţiştilor pentru a scăpa de consecințe. Suma propusă a fost între 300 de lei şi 200 de euro.

Lidia Buble a fost prinsă în capcană fără să ştie că telefonul bărbatului în cauză era ascultat, în timp ce procurorii au prins patru persoane dintr-un singur foc.

Bărbatul cu care Lidia s-a sfătuit era suspectat că este dealer de droguri şi filat de DIICOT Ploieşti. El avea telefonul interceptat, astfel că întreaga discuţie în care artista a fost sfătuită să mituiască poliţiştii a fost înregistrată.

Deşi procurorii urmăreau o tranzacţie de droguri, au avut norocul să dea peste o instigare la fapte de corupţie care s-a și concretizat în mituirea agenţilor respectivi de poliţie care, în schimbul banilor primiţi de la Buble, au lăsat-o să plece, fără să-și respecte îndatoririle.

„(…) inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină”, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.

Lidia Buble nu avea nici declarație pe propria răspundere

Faptul că nu a suflat în etilotest nu a fost singura problemă a artistei. Întâmplarea a avut loc în perioada în care nu se putea circula pe timpul nopţii fără declaraţie pe proprie răspundere, iar cântăreaţa se pare că nu avea documentul la ea. 

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie”, menţionează sursa citată.

Lidia Buble și-a recunoscut faptele

Potrivit unor surse judiciare, Lidia Buble a fost citată la sediul DIICOT Ploieşti de trei ori, recunoscând faptele în timpul audierilor, lucru care este în favoarea sa. Conform legii, inculpatul care recunoaşte faptele săvârşite beneficiează de o pedeapsă redusă cu o treime. Buble şi partenerul ei de dialog sunt judecaţi în stare de libertate, în timp ce agenţii de poliţie se află în control judiciar şi cel mai probabil îşi vor pierde locurile de muncă. Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită, informează Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
oreste permis jpeg
banner cinci farfuze png
 Concertul lui Ed Sheeran de la București, care va avea loc în data de 24 august 2024, pe Arena Națională, îi va surprinde pe fani cu un concept de scenă unic în lumeCredit foto: Zak Walters
carmen trandafir jpg
dan bordeianu si adela popescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net