Cum a slăbit 5 kg în 3 săptămâni. Tania Popa, câștigătoarea de la "Ferma vedetelor", este mama dietelor

image
Foto: Alexandru Soare

De 11 ani, de când şi-a găsit sufletul pereche şi s-a căsătorit, Tania Popa parcă a înflorit. Se bucură de fiecare clipă pe care i-o oferă viaţa, de călătorii, de lucrurile simple, de familie. Are multe pasiuni în comun cu soţul ei, Veaceslav Damian, iar gătitul e doar una dintre ele. Au acasă toate condimentele posibile, ingrediente de calitate, vase şi ustensile adunate din toate colţurile lumii. Şi zilnic, împreună, fac tot felul de bucate alese, unele cu nume greu de pronunţat.

“Când am descoperit că avem amândoi această pasiune, am început să cotrobăim prin diferite culturi ale lumii şi să găsim reţete interesante. Ce ne place, încercăm acasă. Noroc cu domnul Google care ne oferă variante de reţete ale aceluiaşi preparat. Le încercăm pe toate, degustăm, până ne iese mai bună decât ce am mâncat în respectivul restaurant. Aşa am ajuns să facem risotto italian de excepţie, burrito mexican mai bun decât la New York, suntem experţi în mâncare asiatică, fructele de mare le gătim în toate felurile posibile, dar nu renunţăm nici la mâncarea noastră românească, la plăcintele moldoveneşti. Foarte des gătim mâncare rusească, care e spectaculoasă şi extraordinar de bună, spre exemplu nu există sărbători fără celebrele salate ruseşti. Suntem gurmanzi. Nu neapărat că mâncăm mult, dar ne plac preparatele bune, gustoase, interesante”, ne povesteşte Tania Popa.

Mai mult decât atât, din vacanţele în străinătate se întorc de fiecare dată cu portbagajul plin de bunătăţi, de la clasicele condimente specifice locului, până la oale şi produse. “Luăm parmezan de la mama lui de acasă, ulei de măsline din cel mai bun. Oale ca la mine,  mai rar. Aceasta e din Moldova, aici am din America şi Italia, am ceaune de toate dimensiunile, crăticioare din anumite metale şi tigăi de toate felurile. În bucătărie, un sertar întreg e plin cu toate condimentele posibile”, adaugă actriţa. 

Găteşte zilnic, fie singură, fie împreună cu soţul. “Bine, eu în proporţie de 40%, el 60%”, precizează. Cei doi copii, Slavic (10 ani) şi Daria (20 de ani, fiica ei dintr-o căsătorie anterioară) sunt şi ei pricepuţi şi pasionaţi. “Daria găteşte de la 7 ani, i-a plăcut foarte mult, am lăsat-o, am încurajat-o. Şi pe cel mic îl lăsăm să încerce. Gătitul e o relaxare pentru noi toţi”. Să nu vă imaginaţi că e mereu fum, abur şi miros de mâncare la ei în bucătărie. Atât Tania, cât şi soţul ei sunt extrem de eficienţi şi rapizi. „Îmi ia o jumătate de oră să pregătesc masa. Cannellone, chifteluţele la cuptor, ciorbiţele... toate se fac foarte repede. Şi când mâncarea e gata, e şi curăţenie lună în bucătărie,  nu suport să las dezordine sau vase nespălate”, spune ea.

image
Este rapidă şi eficientă în bucătărie

A făcut vită cu legume la wok

Tania Popa a gustat “Wok de vită” la restaurantul DaDa din Bucureşti şi, cum i-a plăcut mult, a decis pe loc să încerce reţeta în bucătăria localului. Ingredientele folosite: morcovi, ardei kapia, dovlecei, ghimbir, usturoi, praz, ulei de măsline, ulei de susan, apio, sos de soia, mirin, miere, oţet de orez, fidea de orez, muşchi de vită, susan. Carnea de vită se pune în ulei încins în wok, se ţine 3 minute până se rumeneşte, se adaugă usturoiul şi ghimbirul, apoi restul legumelor tocate fideluţă, se sotează un pic, se adaugă soia, miere, se mai sotează puţin, se stinge cu oţet de orez, se adaugă noodels şi ulei de susan. Fără sare şi piper că e soia sărată.

Acum este la dietă

image

Ce bine-ar fi dacă ne-am putea bucura de toate bunătăţile fără să se vadă pe cântar! Dar metabolismul, gena sau Cel de Sus dictează cursul. Tania Popa este acum la dietă. “Eu, de fapt, sunt la o dietă continuă, fac sport, sunt disperată că nu slăbesc. Acum m-am apucat să ţin dieta ketogenică, pe bază de proteine, pentru că mie îmi place peştele, carnea. Mănânc şi brânză, ouă, evident, cu legume. O ţin de 3 săptămâni şi am slăbit vreo 4 kg şi jumătate, mai am de dat jos 6 kg”. În trecut, nu avea probleme cu greutatea. A fost chiar slăbănoagă, după cum se descrie. “Munceam foarte mult, aveam vicii precum fumatul, seara petreceam, program infernal, filmări, spectacole, nu se lipea nimic de mine (kg în plus). Acum, de când m-am căsătorit cu Damian, sunt extrem de fericită, ceea ce nu puteam să spun înainte. Eram împlinită profesional, dar niciodată fericită cu adevărat, ca femeie”, mai spune îndrăgita actriţă. 

Povestea lor, o adevărată telenovelă

image
Este rapidă şi eficientă în bucătărie

Tania Popa şi Veaceslav Damian s-au întâlnit în urmă cu 11 ani, într-un club. După doar o săptămână s-au căsătorit, iar două luni mai târziu au aflat că vor deveni părinţi. “Mi-am găsit baba de lângă mine, că suntem ca două babe. E prietenul meu cel mai bun, cu el povestesc, ne plac aceleaşi lucruri, de la banala ploaie, până la călătorii, gătit... avem foarte multe lucruri în comun şi tabieturi. Seara ne punem la un film cu un pahar de vin... Abia acum îmi dau seama cât de importat e. Înainte nu realizam, pentru că nu aveam partenerul potrivit. Sunt înnebunită să fiu în sânul familiei mele. Îmi place viaţa asta. E extrem de scurtă şi trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă. Nu se întâmplă nimic dacă ne sacrificăm prea mult, nu ne ajută cu absolut nimic”, mai spune Tania Popa.

Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
cub cristina rus (1) png
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
Tiriac
Alexia Eram (6) jpg
bodo 2 jpg
image
image
image
image
241314723 273912584335594 2604248591408618643 n jpg
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
vica blochina 3 jpg
9b1c31bd db85 48e3 a822 65a0b821e8f8 jpg
Tiriac
will smith chris rock jpg