Cum arată la 70 de ani Julieta Szönyi, superba Adnana din «Toate pânzele sus»

Ultima actualizare:

    Adnana și Ion Besoiu în "Toate pânzele sus"
Adnana și Ion Besoiu în "Toate pânzele sus"

Fanii peliculei “Toate pânzele sus” (1977) îşi amintesc cu drag de personajele acestei poveşti, unul dintre cele mai iubite fiind Adnana, bruneta cu ochi azurii, interpretată de actriţa Julieta Szönyi. Vedeta a fost invitată specială a Festivalului de Film Independent "Anonimul" și a atras toate privirile. Este doamnă distinsă, elegantă și rafinată, în vârstă de 70 de ani.

Marți, 6 august, în cadrul “Romanian OFF Section”, publicul Festivalului “Anonimul” (5-11 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării) a avut ocazia de a vedea, înainte de lansarea în cinematografe, din 13 septembrie, „La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu.

Julieta Szönyi și Vlad Ivanov
Julieta Szönyi și Vlad Ivanov

Alături de Vlad Ivanov, din partea echipei filmului, la proiecție au mai participat și Ramona Grama, coordonator producție, dar și actrița Julieta Szönyi, cunoscută publicului român pentru rolurile Adnana din „Toate pânzele sus” (r. Mircea Mureșan, 1977) și Otilia din „Felix și Otilia” (regia Iulian Mihu, 1972). 

Actorii Vlad Ivanov și Julieta Szonyi, sunt doar doi dintre cei care au urcat pe scena ANONIMUL marți, 6 august
Actorii Vlad Ivanov și Julieta Szonyi, sunt doar doi dintre cei care au urcat pe scena ANONIMUL marți, 6 august

„Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să te ghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci când trebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci este bine”, a mărturisit Julieta Szony spectatorilor.

Julieta Szonyi participă la Festivalul Anonimul
Julieta Szonyi participă la Festivalul Anonimul

Cine e Julieta Szönyi

Născută pe 13 mai 1949, Julieta Szönyi a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L:Caragiale” (promoţia 1973) și a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului din Pitești, iar după 1990 la Teatrul Mic din București.  Încă din facultate regizorul Iulian Mihu o alege pentru rolul Otiliei din “Felix şi Otilia”, care a constituit debutul acesteia în film. În cinema și televiziune, actriţa a jucat în producții precum “ Cei care plătesc cu viaţa”  în regia lui Șerban Marinescu, 1991, “Comoara” (regia Iulian Mihu, 1982), “Lumini şi umbre” (serial TV, 1982) sau “Alo, aterizează străbunica!” (regia Nicolae Corjos,1981).

„La Gomera”, din 13 septembrie, în cinematografe

„La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu a avut o proiecție specială la ANONIMUL marți, 6 august, de la ora 21.30, în prezența actorilor Julieta Szönyi și Vlad Ivanov. Filmul va intra în cinema din 13 septembrie.  Din distribuția filmului fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. „La Gomera” este distribuit de 42 Km Film și Ro Image 2000.

Citește și:

Echipajul «Speranţa» din «Toate pânzele sus» s-a reunit în ceruri

Ce mai face Adnana din ”Toate pânzele sus!”Detalii neștiute despre celebra actriță

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
banner dorian popa png
Marina Voica  la Te ascult realizată de Ilinca Vandici Foto captură video YouTube jpg
betty stoian jpeg
Iulian postelnicu bun (1)b jpg
Pe Minodora (45 de ani) o așteaptă o perioadă aglomerată din toate punctele de vedere
telefon toaleta   shutterstock 377885068 jpg