Cum e viața de familie a lui Horia Brenciu: «Am 4 profesori care îmi dau lecţii în fiecare zi»

Ultima actualizare:

    Horia Brenciu ne povesteşte care e atmosfera într-o casă plină de copii
Horia Brenciu ne povesteşte care e atmosfera într-o casă plină de copii

Ai un singur copil şi simţi că ţi-au ieşit peri albi? Imaginează-ţi cum se descurcă Horia Brenciu într-o casă cu 4 copii. Momentele lui de linişte şi relaxare sunt extrem de rare, zilele se derulează ca în- tr-un roller coaster şi de multe ori se întreabă de unde mai are atâta energie. Tot el îşi dă răspunsul – o ia din lucruri simple şi din iubire.

Click!: Ce înseamnă pentru tine să creşti 4 copii? E greu, e uşor, e frumos?

Horia Brenciu: E ca un concurs: te antrenezi împreună cu ei, te lupţi, te joci... Câteodată eşti la un pas să abandonezi... ori tu, ori ei. Te îmbrăţişezi la fiecare victorie. Plângi la fiecare eşec, dar mergi înainte. Practic, ai 4 profesori care îţi predau lecţii în fiecare zi. Eşti tot timpul în priză. Nu te relaxezi prea des. Nu ai vacanţe. Pe scurt, este minunat!

Toma a spart „gaşca fetelor”, nu mai eşti singurul bărbat din casă. Cum e micuţul, ce pasiuni are, cum vă distraţi împreună?

Toma e o bucurie. E ambiţios, romantic, exploziv şi extrem de tandru. Mă încarcă total atunci când îl iau în braţe. Are răbufniri de personalitate şi atunci când mă aştept mai puţin, îmi spune că  mă iubeşte cel mai mult din lume. Cu aceeaşi pasiune joacă fotbal şi face dinozauri din plastilină.


    Horia Brenciu şi  Alice Dumitrescu  cresc împreună  4 copii: Andreea  (27 de ani), Maria  (18 ani), Mina  (5 ani şi jumătate)  şi Toma (4 ani)
Horia Brenciu şi Alice Dumitrescu cresc împreună 4 copii: Andreea (27 de ani), Maria (18 ani), Mina (5 ani şi jumătate) şi Toma (4 ani)

Descrie-ne o zi obişnuită din viaţa ta!

La ora 6 sună ceasul nevesti-mii. Ea ne dă deşteptarea. Şi, pentru că de dimineaţă copiii manifestă 96% din energia pe care o au, trebuie să participăm împreună la pregătirea pentru grădiniţă. Slavă Domnului, Maria se îmbracă singură! Toate acestea se întâmplă în timp ce pisicile noastre fac slalom printre noi... Copiii pleacă la grădiniţă şi la şcoală, iar eu la studio. Mă întâlnesc cu mulţi oameni, cânt, compun sau repet împreună cu orchestra mea. Ciugulesc pe unde apuc şi la ora 20.00 ne întâlnim cu toţii acasă. Ne uităm pentru a 26-a oară la „Rapunzel”, pentru a 54-a oară la „Regatul de gheaţă” sau pentru a 34-a oară la „Neînfricata”. După aceea, inundăm casa când facem baie în cadă, iar la ora 21.30 se dă stingerea pentru toţi copiii. De atunci şi până la 12 sau 1 noaptea, eu împreună cu soţia mea punem soarta lumii în ordine. 

Acum, în perioada verii, ce fac copiii?

De la 1 iunie, nevastă-mea a împachetat toată casa şi a mutat-o la mare. Asta înseamnă vacanţa de vară a copiilor. De fiecare dată când am o zi liberă, zbor către ei, iar când sunt prin ţară, la concerte, facetime-ul îmi mai linişteşte puţin dorul.

Regretă că nu s-a apucat mai devreme de muzică

Ai o relaţie foarte frumoasă cu soţia ta, Alice Dumitrescu. Poţi să ne spui secretul armoniei dintre voi?

Când nevastă-mea ţipă, eu tac. Când eu ţip, ea ţipă şi mai tare. Pe scurt, sinceritate dezarmantă, combinată cu mici certuri urmate de îmbrăţişări de neuitat.

Te-ai gândit să-ţi măreşti familia?

Cred că se va mări curând. Alice mi-a spus că Luna (n.r. pisica) va avea copilaşi.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Să cânt, să iubesc, să creez, să ajut, să visez. Fericirea este să-mi beau cafeaua alături de soţia mea, în fiecare dimineaţă. Când am puţin timp doar pentru mine, îmi place să stau pe malul mării, să merg la film, la teatru, să stau în curtea mea şi să ascult cu atenţie doleanţele pisicilor mele... Torc întruna!


    Soţia şi cei patru copii  şi-au mutat cartierul  general pe litoral
Soţia şi cei patru copii şi-au mutat cartierul general pe litoral

Ce regrete ai în viaţă?

Sincer... nu mă gândesc deloc la ele. Poate că ar fi trebuit să mă apuc mai devreme de muzică, dar cred că şi regretul ăsta m-a motivat să fiu mai hotărât în deciziile mele artistice. 

În ce proiecte eşti implicat în prezent?

Aştept cu nerăbdare să văd concurenţii de la „X Factor” (Antena 1). Am început repetiţiile pentru Sala Palatului şi lucrez pentru un viitor album. Este un an important pentru cariera mea şi pregătesc un concert special care marchează 25 de ani de la prima mea apariţie televizată. Toate acestea sunt condimentate cu „MAMMA MIA!”, musicalul care a adus atâtea bucurii şi aplauze de la premiera lui din mai, de la Sala Palatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
banner codin maticiuc png
banner Ella Crăciun png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net