Cum întăresc vedetele imunitatea celor mici

Ultima actualizare:

    Anca Serea le dă multe lămâi şi cătină cu miereFoto: Arhivă Personală
Anca Serea le dă multe lămâi şi cătină cu miereFoto: Arhivă Personală

A început sezonul răcelilor şi, în acelaşi timp, copiii au reintrat în comunitate, la şcoli şi grădiniţe. Iată două situaţii care, numai alăturate în aceeaşi frază, încep să dea dureri de cap părinţilor. Soluţia constă în întărirea imunităţii, iar vedetele ştiu foarte bine acest lucru şi deja s-au grăbit să ia măsuri.

Anca Serea are acasă o mini-grădiniţă. Cinci copii: pe Moise (aproape un an şi jumătate), Ava (3 ani), Noah (4 ani şi jumătate), Sara (8 ani) şi David (15 ani). Cu excepţia mezinului, toţi merg la şcoli, la grădiniţe, iar dacă vine unul bolnav acasă, de cele mai multe ori se molipsesc toţi frăţiorii.

„Nu sunt copii bolnăvicioşi, iar faptul că le curge nasul câteva zile nu poate fi numit răceală. Am învăţat să nu mă panichez, ştiu ce să le dau. Însă Moise e cel mai expus şi, în cazul lui, la orice semn de febră, dau fuga la doctor”, spune Anca Serea. Tocmai pentru că are cinci copii, iar riscurile sunt mai mari, prezentatoarea tv mizează pe întărirea imunităţii şi are trucurile ei.


    Anca Serea şi Adi Sînă au casa plină de copii: cinci la număr
Anca Serea şi Adi Sînă au casa plină de copii: cinci la număr

„Armele” sunt fructele bogate în vitamina C. „Toamna pun cătină cu miere la borcan şi în fiecare dimineaţă le dau câte o lingură. Cei mici ştiu că e sănătoasă şi, dacă ne văd pe noi, li se pare normal să mânânce. De asemenea, le dau capsule cu echinacea de la magazinele naturiste şi beau zilnic suc de lămâie, fie îndulcit cu sirop de agave sau miere, fie ca atare. S-au obişnuit chiar şi cei mici, pentru că nu li se pare acru”, mai spune Anca Serea.

Anca: «Noi, adulţii, le dăm exemplu»

În rest, toată familia mănâncă sănătos: cereale integrale cu iaurt, fructe, omlete şi salate dimineaţa, de la prânz nu le lipsesc ciorbiţele, iar seara somon cu legume, paste cu ton, lactate de capră, pâinea e făcută în casă, la fel şi dulciurile, care nu conţin zahăr. „Sunt nişte copii normali şi, ca toţi copiii, mai mănâncă o felie de pizza, mai beau un suc din comerţi atunci când sunt la o petrecere. Nu exagerăm şi nu sunt genul de părinte obsedat de mâncarea sănătoasă”, mai spune Anca.

Amna şi-a făcut provizii de cătină

simeon stalpnicul png

Băieţelul Amnei, David, are 3 ani, iar luna aceasta a fost dus pentru prima dată la grădiniţă. După primele patru zile a răcit. Începutul nu a fost promiţător, astfel că artista a decis să ia rapid măsuri.  Şi ea a apelat la cătină cu miere. „Mi-am făcut provizii. În fiecare dimineaţă îi dau câte o linguriţă pe stomacul gol. Iau şi eu, şi soţul. David nu a mai răcit de două săptămâni, de când a început această cură. Îmi aduc aminte că anul trecut îi dădeam suplimente pe bază de plante şi probiotice, dar nu au avut efect”, spune Amna.

Alina Sorescu apelează la siropuri cu echinacea

simeon stalpnicul png

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu au două fetiţe de trei ani şi jumătate, respectiv un an şi jumătate. Au experimentat şi ei, de-a lungul timpului, toate micile răceli pe care le fac cei mici în procesul lor de adaptare la mediul înconjurător. „Vine sezonul rece şi copiii trebuie pregătiţi. La noi e mare nevoie, mai ales că avem două fetiţe, dintre care una micuţă şi e mai greu de dus la ea orice boală, pentru că nu poţi acţiona cu prea multe medicamente. Aşa că prefer să previn. Le dau constant suplimente pe bază de echinacea, sub formă de sirop, recomandat de medicul pediatru. Şi, totodată, vitamina C lichidă. Fiecăreia în funcţie de greutate”, mărturiseşte artista.

Monica Davidescu: «Dora s-a imunizat la ţară»

simeon stalpnicul png

Fetiţa Monicăi Davidescu şi a lui Aurelian Temişan a crescut şi a început acum clasa întâi. Dacă în perioada grădiniţei răcea mai des, acum organismul ei e simţitor mai puternic. Actriţa mărturiseşte că nu au ţinut cure specifice de imunizare, ci a lăsat-o să se dezvolte exact aşa cum făceam şi noi în copilărie. „Dora e un copil normal, nici bolnăvicios, nici imun total. Vara aceasta s-a bucurat de apă la mare şi de aer curat la munte, a fost la ţară unde, exact ca noi în copilărie, s-a imunizat mâncând fructe direct din copac sau mângâind curcile, jucându-se cu pisicile şi câinii vecinilor. Mănâncă sănătos, multe fructe, legume, cereale integrale, carne de pasăre crescută la curte etc.”, spune actriţa. Dacă cea mică totuşi răceşte, încă de la primele simptome (nas înfundat, strănut, tuse) îi dă un tratament homeopat care o pune pe picioare din prima zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net