Cum se menține Carmen Brumă: «Am aceeaşi greutate de peste 20 de ani»

Ultima actualizare:

    Carmen Brumă  găteşte zilnic  pentru familie  preparate rapide  şi sănătoase
Carmen Brumă găteşte zilnic pentru familie preparate rapide şi sănătoase

Are 42 de ani, 1,74 metri înălţime şi 58 kg, e mama unui băieţel şi are o siluetă de fotomodel. Poate fi considerată un adevărat ambasador al stilului de viaţă sănătos, de la alimentaţie până la sport. Însă nu doar pentru asta o admirăm pe Carmen Brumă.

Uimitor este faptul că, după ce în adolescenţă a fluctuat în greutate şi s-a chinuit cu tot felul de diete, a reuşit să-şi găsească echilibrul, iar de 20 de ani e neschimbată.

Cum a reuşit Carmen Brumă să slăbească 35 kg

„Povestea aceasta a mea a început în adolescenţă, când m-am mutat cu părinţii la Moscova. Eram în clasa a IX-a şi am stat aproape trei ani. Mi-a fost foarte greu să mă adaptez cu limba, şcoala, meditaţiile. Intrasem într-un soi de depresie, nu-mi plăcea nimic în jurul meu, voiam acasă. Peste toate acesta s-a adăugat perioada sensibilă a adolescenţei. Aşa m-am refu-giat în mâncare. Eu nu eram o tipă grăsuţă, însă mâncarea devenise sportul meu de performanţă. Am realizat cât de mult m-am îngrăşat în momentul în care am probat nişte hăinuţe din anul trecut care nu-mi mai treceau de gleznă. Din acel moment a început lupta mea cu kilogramele în plus”, povesteşte Carmen Brumă. Prea multe informaţii nu avea, la acea vreme. A făcut toate greşelile posibile şi toate experimentele pe propriul organism, de la înfometare, băut oţet, diete dure, până la dat iama din nou în mâncare. Nu a renunţat, ci a început să citească reviste medicale şi cărţi de nutriţie. „Am început să mă cunosc mai bine, am învăţat să-mi respect organismul, să am răbdare pe termen lung, nu să aştept rezultate de pe azi pe mâine. Toată această transfomare s-a produs în 2-3 ani, când am dat jos 35 de kilograme. De atunci m-am menţinut, nu m-am mai îngrăşat niciodată. Practic, am aceeaşi greutate de peste 20 de ani, fluctuând cu maximum 1-2 kg, ceea ce e normal”.


    În 2008
În 2008

Tot răul spre bine

Carmen Brumă face parte din acea categorie a oamenilor care învaţă din greşeli şi valorifică experienţele negative. După ce şi-a recăpătat silueta, a devenit foarte pasionată de tot ce înseamnă stil de viaţă sănătos, a făcut cursuri, a obţinut multiple certificări în sport şi în nutriţie, a scris 6 cărţi şi a lansat programe online în care îi învaţă şi pe alţii cum să slăbească. „Îmi place să spun că sunt şefa de galerie a oamenilor care au nevoie de un suport moral şi informaţional atunci când se luptă cu kilogramele în plus. Profesional, îmi place cel mai mult din tot ce am făcut eu până acum”. 

Care este stilul ei alimentar

„Una dintre marile noastre greşeli e monotonia alimentară. Mâncăm aceleaşi 5 legume, aceleaşi două cereale. Eu caut să diversific cât mai mult de la o masă la alta, de la o zi la alta. Dimineaţa mănânc iaurt cu fulgi sau cu seminţe şi fructe de pădure, sau o omletă cu legume, ori budincă de chia cu lapte vegetal, pâine cu humus etc. La prânz am obligatoriu o sursă de proteină animală (muşchi de porc, de vită, pulpă de pui) cu legume proaspete, altele decât cele mâncate de dimineaţă. Seara mănânc o supă-cremă, legume la grătar, carne slabă sau iaurt. Între mese nu ronţăi nimic, am repaus alimentar total”, spune vedeta. 


    În 2020
În 2020

De ce alimente nu se atinge niciodată

Doar de cele care nu-i plac şi amintim aici micii, cârnaţii, caltaboşul, şoriciul, prăjelile, chiar şi cartofii prăjiţi, deşi aceştia din urmă erau, în trecut, preferaţii ei. „Pe măsură ce te abţii, uiţi că mai ai poftă. În timp, se creează o dependenţă de alimente sănătoase, iar cele care înainte îţi plăceau nu mai sunt pe gustul tău. Dulciurile au rămas marea mea pasiune, dar îmi dau voie să le mănânc o singură dată pe săptămână, iar în acea zi fac sport mai intens. În rest, nu-mi e greu să mă abţin, am intrat într-o rutină pe care nu o mai percep ca pe un chin, e stilul meu de viaţă. Toţi cei care au kilograme în plus trebuie să înveţe să respecte nişte reguli pe termen lung. În timp, aceste reguli se transformă în a doua ta natură”, explică vedeta. 

Nu merge niciodată la sală

Da, aţi auzit bine! Carmen Brumă nu merge la sală, dar face sport acasă, la salteluţă, cu greutatea propriului corp, sau afară, la alergat. „Poate să plouă, poate să ningă, pot fi -20˚C, eu ies la alergat. Fac 40 km în 3-4 şedinţe”, explică ea.

Sfaturile ei pentru cei care ţin post

Cel mai recent program online pe care l-a lansat Carmen Brumă se numeşte “Suplă & Sănătoasă în Post”, în care, timp de 7 săptămâni, va consilia abonaţii privind regulile generale de nutriţie, le va da sugestii de reţete sănătoase şi delicioase. „După o perioadă de post, mulţi se trezesc cu câteva kilograme în plus pentru că nu ştiu ce să mănânce, fac exces de carbohidraţi şi nu mai consumă proteine. Carnea e o sursă de proteine complexe, care conţine toţi aminoazicii esenţiali. În locul ei, trebuie să combini leguminoasele cu cerealele pentru a aduna aminoacizii esenţiali”, explică ea pe site-ul carmen-brumă.ro.

Reţete rapide cu care niciodată nu vei da greş

În 2008
În 2008

Nu ştii ce să mănânci la cină? Sau vrei să ronţăi ceva în faţa televizorului? Carmen Brumă are o reţetă potrivită pentru ambele situaţii: „Eu mi-am tăiat bastonaşe o gulie, un morcov, un ardei gras şi o sfeclă roşie.

În 2020
În 2020

Le-am stropit cu ulei de măsline, sare şi suc de lămâie şi le-am făcut un sos din o linguriţă de muştar, două de iaurt, una de miere şi condimente. Am obţinut o masă săţioasă şi sănătoasă”. 

O altă reţetă rapidă, săţioasă şi săracă în calorii este mazărea. Carmen a folosit o conservă, a scurs şi clătit mazărea, i-a adăugat un cubuleţ cu unt şi a amestecat-o la foc mic 1-2 minute.

Alături, a preparat cod la cuptor, pe un pat de ceapă şi ardei gras, cu sare, busuioc, rozmarin, lămâie, apă şi puţin ulei. 

Citește și

INTERVIU Carmen Brumă: «O dată pe săptămână mânânc ce vreau». Totul despre pozele sexy și dietă

Carmen Brumă, apariție «neortodoxă» la o gală! A fost regina serii, dar la final a avut nevoie de ambulanță

image
image
image
image
image
image
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net