Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani. Cum se numea în acte

Despre amorul dintre Dan Spătaru şi Pompilia Stoian, o cântăreață tânără, frumoasă și în mare vogă, au circulat multe zvonuri
Despre amorul dintre Dan Spătaru şi Pompilia Stoian, o cântăreață tânără, frumoasă și în mare vogă, au circulat multe zvonuri

Se spune că Dan Spătaru a fost prima mare vedetă din România, deși erau mai mulți cântăreți care aveau lipici la public. Interpretul piesei ”Drumurile noastre toate” ar fi împlinit 79 de ani, la 2 octombrie. Sunt 14 ani de când a murit, dar ne-a lăsat unele dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul românesc.

Aproape că nu există botez sau nuntă fără "Drumurile noastre toate", probabil piesa de rezistență a regretatului artist Dan Spătaru. La 2 octombrie, ar fi împlinit 79 de ani și încă ar fi fost invitat să ne încânte dacă nu ne-ar fi părăsit în septembrie 2004.

Biografie Dan Spătaru

  • Dan George Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în Aliman, Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct. Marele interpret a lăsat în urmă un adevărat tezaur. Piesele interpretate de el reprezintă cea mai importantă avere lăsată în urmă. A mai lăsat o soție îndurerată, Sida și o fiică, dar și o nepoțică, care are mari șanse să îi urmeze în carieră.
  • Dan George Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939, într-o familie de învățători. Când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii ai familiei s-au mutat la Medgidia la o mătușă. Aici Dan a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocaș. A jucat la „Progresul”, apoi la „Știința București”.
  • În anul III la „Facultatea de Educație Fizică și Sport” a trebuit să se lase de fotbal, avea hernie de disc. S-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spataru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă.
  • Compozitoarea Camelia Dăscălescu a fost aceea care l-a remarcat și a făcut cu el lecții. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Primul mare succes l-a avut cu „Măicuța mea”, de Temistocle Popa.
  • Aproape toate cântecele interpretate de Dan Spătaru au fost șlagăre. Sunt îndrăgite și astăzi de români din toate generațiile. Ne-a lăsat şlagăre memorabile: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile noastre” și multe altele. Dan Spătaru a bătut, în Cuba, recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde.

Marile iubiri ale lui Dan Spătaru

Românii l-au adorat pe Dan Spătaru, în special femeile. O voce inconfundabilă, memorabilă, o ținută de vedetă internațională.

Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, Dana
Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, Dana

Despre amorul dintre acesta şi Pompilia Stoian, o cântăreață tânără, frumoasă și în mare vogă, au circulat multe zvonuri. În urmă cu mulți ani, artista a recunoscut public că l-a iubit mult pe colegul ei de scenă, alături de care a cântat în anii ‘60. Însă acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca Dan să se însoare cu Sida, în anul 1974. Povestea dintre cei doi s-a încheiat însă trist, căci Pompilia s-a căsătorit cu altcineva, iar în 1968 şi-a urmat soţul în Germania. Mariajul ei nu a durat decât trei ani şi ulterior avea să afle cât de mult a suferit Dan Spătaru după ea. “Am aflat de la o prietenă că, în ziua în care m-am căsătorit, Dan a fost la biserică. Era răvăşit şi vorbea cu voce tare: «Pe mine cui mă laşi?»”, povestea Pompilia, interpreta unui şlagăr extrem de popular, “Prieten drag” (1966).


    Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, DanaFOTO: Click!
Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, DanaFOTO: Click!

Dar, după această iubire neîmplinită, Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, Dana.

Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
FotoJet (4) jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
cub mama theo rose carmen harra png
ruxi jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
cub mama theo rose carmen harra png
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
ruxi jpg
FotoJet (4) jpg
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
Kim Kardashian, Kanye West, reguli de urmat 1  Sursa   Instagram jpg