Dan Teodorescu, de la Taxi: „Sper să reușească cineva să instaleze panica. Panica aia care ar salva vieți”

11 noiembrie 2020
article img
Dan Teodorescu susține măsurile impuse împotriva răspândirii coronavirusului

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, este dezamăgit de cum tratează populația pandemia. Este de părere că nici statisticile și nici specialiștii nu au reușit să sperie România. ”Sper să reușească cineva să instaleze panica. Panica aia care ar salva vieți”, a transmis cântărețul.

Dan Teodorescu (55 de ani) este una dintre vocile aprinse care militează pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, pentru a stopa răspândirea Covid-19. Și asta, chiar dacă ca artist a avut de suferit din cauza faptului că evenimentele, concertele i-au fost anulate.

”În atenția celor care spun: <<E doar o gripă, nu mai panicați lumea!>> Stați liniştiți, lumea nu e panicată. Din păcate, nici specialiştii, nici statisticile, nimeni şi nimic n-a reuşit să panicheze România. Sper să reuşească cineva şi să se instaleze panica. Frica aia terifiantă, spaima aia cumplită, groaza aia care i-ar face pe toți să se dezinfecteze, să poarte mască şi să respecte distanța. Panica aia bună. Panica aia care ar salva vieți. Deocamdată, văd multă indiferență sarcastică, multă ignoranță agresivă, multă inconştiență criminală. Aştept panica. Panica aia bună”, a scris cântărețul pe pagina sa de Facebook.

Pentru că au fost multe voci care au contestat mesajul, Dan Teodorescu a revenit cu o explicație: ”am fost convins că mesajul e clar şi că nu mă refer la panica aia din cauza căreia mor oameni călcați în picioare, dar n-a fost aşa. Unii mi-au spus că panica nu e constructivă. Aşa că reiau ideea într-o variantă - sper eu - foarte constructivă: Sper să se instaleze amenda. Amenda aia terifiantă, amenda aia cumplită, amenda aia care i-ar face pe toți să se dezinfecteze, să poarte mască şi să respecte distanța. Amenda aia bună. Amenda aia mare. Amenda aia care ar salva vieți”.

Dan Teodorescu, mesaj către președinte: ”Ştiu că vă interesează Moş Nicolae, domnule Iohannis”

Vedeta i-a transmis zilele trecute un mesaj ironic și președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul căruia îi spune că ar fi bine să impună carantina națională cât mai curând, pentru că pe el îl interesează și Moș Crăciun, nu doar  Moș Nicolae (n.r. pe 6 decembrie sunt alegerile parlamentare). 

”Domnule Iohannis, având în vedere evoluția infectărilor şi a deceselor este evident faptul că ne paşte o carantină națională. Mai devreme sau mai târziu. Şi dacă tot o să fie, nu credeți c-ar fi bine să fie mai devreme? De exemplu, de mâine? Irlandezii sunt în carantină de două săptămâni şi deja rata de transmitere a virusului a scăzut la 0,9. Dacă au reuşit ei, om reuşi şi noi, că n-om fi mai proşti. Şi poate o să fie mai bine la-nceputul lui decembrie. Şi poate o să ne bucurăm cu toții de sărbători. De toate. Ştiu că vă interesează Moş Nicolae, domnule Iohannis. Şi pe mine. Foarte mult. Dar mă interesează şi Moş Crăciun”, a scris Dan Teodorescu tot pe pagina sa de socializare.

România a numărat astăzi, 11 noiembrie,  9.799 de noi cazuri, 203 morți și 1.092 pacienți în stare gravă la ATI.

Citește și: 

https://www.click.ro/vedete/romanesti/dan-teodorescu-de-la-taxi-ii-raspunde-versuri-lui-bittman-tara-e-plina-de-prosti

https://www.click.ro/vedete/romanesti/dan-teodorescu-gest-incredibil-pentru-sotia-lui-chiar-de-ziua-ei