Dana Rogoz a povestit c─â a fost victima abuzurilor ├«n adolescen╚Ť─â: ┬źUn b─ârbat se lipea cu corpul lui de spatele meu┬╗

17 octombrie 2019
image
Dana Rogoz, dezv─âluiri ├«n premier─â despre asem─ân─ârile dintre adolescen╚Ťa ei ╚Öi cea a personajului interpretat ├«n filmul ÔÇ×MoÔÇŁFoto: Instagram

Dana Rogoz, care tocmai ce a ├«mplinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, ├«n ciuda maturit─â╚Ťii cu care actri╚Ťa prive╚Öte lucrurile, cu siguran╚Ť─â a trebuit aprofundat ╚Öi a l─âsat c├óteva urme ├«n sufletul acesteia, av├ónd ├«n vedere c─â a m─ârturisit c─â a trecut, la r├óndul ei, ├«n adolescen╚Ť─â, prin astfel de incidente, nu la fel de grave cum sunt portretizate ├«n film, din fericire.

Dana se afl─â ├«n centrul aten╚Ťiei ├«n aceast─â perioad─â, dup─â ce filmul ├«n care joac─â , ÔÇ×MoÔÇŁ, a intrat ├«n cinematografe. Pe fondul subiectului filmului, ce are ├«n prim plan abuzul sexual, Dana a f─âcut dezv─âluiri incredibile despre experien╚Ťele nepl─âcute prin care a trecut cu b─ârba╚Ťii, de-a lungul timpului, acestea ├«ncep├ónd ├«nc─â din adolescen╚Ť─â. 

Dana Rogoz, despre abuzurile din adolescen╚Ť─â prin care trec fetele┬á

ÔÇ×MoÔÇŁ a fost regizat de so╚Ťul s─âu, Radu Dragomir, iar fosta Ambramburica a avut rolul principal ╚Öi scene dificile de filmat, de sex explicit. Pelicula inspirat─â dintr-un caz real urm─âre╚Öte experien╚Ťa a dou─â studente, interpretate de Dana Rogoz ╚Öi M─âd─âlina Craiu, prinse ├«n timp ce copiau de profesorul interpretat de R─âzvan Vasilescu. Profesorul le invit─â ulterior la el acas─â pe fete, unde a dorit s─â ÔÇ×rezvole problemaÔÇŁ. 

Atunci c├ónd a fost ├«ntrebat─â dac─â a fost vreo┬şdat─â ├«n pericol de a fi obiec┬ştul unui abuz de putere sau al unui abuz sexual, Dana Rogoz a f─âcut dezv─âluiri emo╚Ťionante pentru revista VIVA!

ÔÇ×Cred c─â sunt un caz particu┬şlar, tocmai pentru c─â am cres┬şcut de mic─â ├«n aceast─â lume ╚Öi mi-am c├ó╚Ötigat un anumit sta┬ştut. De multe ori m-am sim╚Ťit protejat─â de al╚Ťi oameni cu mai mult─â experien╚Ť─â de via╚Ť─â, care m-au avertizat ├«n privin╚Ťa anumitor aspecte, pe care poate c─â, la o anumit─â v├órst─â, nu le puteam anticipa.

image
Dana Rogoz, transformat─â total pentru rolul din ÔÇ×MoÔÇŁ

╚śi mai cred c─â mul╚Ťi nu ╚Öi-au permis s─â ├«ncalce anumite limite, toc┬şmai pentru c─â ├«mi cuno╚Öteau parcursul. Dar asta nu ├«n┬şseamn─â c─â, odat─â cu acest rol, nu mi-am adus aminte de multe situa╚Ťii ├«n care m-am sim╚Ťit neajutorat─â, dezgustat─â sau speriat─â chiar. Cred c─â ori┬şcine din genera╚Ťia mea care a c─âl─âtorit cu autobuzul ├«n peri┬şoada liceului, de exemplu, are ceva de spus despre acest su┬şbiectÔÇŁ, a spus actri╚Ťa.

ÔÇ×Eu nu o s─â uit senza╚Ťia pe care o aveam c├ónd un b─âr┬şbat se lipea cu corpul lui de spatele meu, sub pretextul c─â e foarte aglomerat, iar eu nu ╚Ötiam cum s─â m─â retrag, cum s─â ├«mi schimb pozi╚Ťia, ca nu cumva s─â ├«l fac tot pe el s─â se simt─â prost. Tot mie ├«mi era ru╚Öine de g├óndurile ╚Öi temerile pe care le aveam, c─âci nu fuse┬şsem ├«nv─â╚Ťat─â c─â am dreptul s─â m─â ├«ntorc ╚Öi s─â ├«i spun pe un ton calm:

'Stop! V─â rog fru┬şmos s─â v─â retrage╚Ťi doi pa╚Öi!' ╚śi ar mai fi claxoanele, ridica┬ştul fustei, pus m├óna ├«n fug─â pe s├óni sau fundÔÇŽ care ├«n perioa┬şda adolescen╚Ťei erau cumva at├ót de uzuale, ├«nc├ót nici nu puteai s─â te pl├óngi de ele. ╚śi nu, nu ne pl─âceau, a╚Öa cum cred unii. Dar nu aveam poate suficient curaj pe atunci s─â pu┬şnem limite, pentru c─â societa┬ştea nu ne ├«nv─â╚Ťase asta ╚Öi nici nu ne oferise un context priel┬şnic.

Dar eu cred c─â lucrurile se vor schimba ├«n bine, ├«ncet (uneori sim╚Ťi c─â mult prea ├«n┬şcet), iar viitoarele genera╚Ťii se vor sim╚Ťi mai protejate ╚Öi mai corect ├«n╚ŤeleseÔÇŁ, a declarat Dana Rogoz pentru sursa citat─â.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
C─ât─âlin Zm─âr─ândescu 7 jpg webp
1 anda adam jpg jpeg
pepe si yasemine ody
Screenshot 2022 05 17 at 16 01 52 png
andreea marin iubit jpg
claudia patrascanu gabi badalau 0 jpeg