Dany D, mai cunoscut în Mexic decât la noi! De ce i se spune Maluma de România și cum l-a ajutat Adrian Pintea

Ultima actualizare:

    Dany D este supranumit Maluma de România
Dany D este supranumit Maluma de România

La 43 de ani, Dany D este un artist român extrem de apreciat în Mexic. România nu îl cunoaște foarte bine, dar a tras atenția prin participarea sa la X Factor, în anul 2016. Pentru că și-a dorit mai mult pe plan profesional, viața l-a dus în Mexic, acolo unde a și trăit o perioadă. Deoarece cântă mai mult în limba spaniolă și are un fizic de invidiat, Dany D s-a ales din Mexic cu titulatura „Maluma de România – Transilvania”. Iată povestea lui!

Dany D (Daniel Dobre) este acum în țară și lucrează la noi proiecte muzicale împreună cu buna lui prietenă, Oana Dumitrache, alias Oana D., nutriționistul vedetelor, care atunci când dă halatul de medic jos își pune vocea cu un timbru special, în valoare. Dany D speră să nu fie întâmplător faptul că i se spune Maluma de România și își dorește să ajungă chiar să cânte cu celebrul artist. În ceea ce privește muzica românească, Dany D nu are nici aici gusturi rele. Și-ar dori feat-uri cu Dorian Popa, Delia, Pepe, Loredana sau Inna.

  • Click!: Dany, cum ai ajuns în Mexic? În primul rând să cânți acolo și apoi ca invitat în emisiunile lor?

Dany D: După ce am lansat melodia „Besos Criminales”, după ce am făcut mix și master cu un producător latin nominalizat la Premiile Grammy, care a lucrat cu Felipe Pelaez și Maluma, la piesa "Vivo Pensando En Ti". Piesa „Besos Criminales” am lansat-o ca artist independent, melodia fiind scrisă și compusă de mine, iar orchestratia și mix-masterul au fost realizate în Mexic, împreună cu Orlando di Pietro, nominalizat de 3 ori și câștigător al Latin & American Grammy, şi David Rojas, A&R Westwood Management, care îl manageriază pe Reik. Am pornit un tur media acolo, pe 23 de canale de comunicare (presă, radio și TV, inclusiv TELEVISA cea care ne-a furnizat toate telenovele latino americane).

  • Tot acolo ți s-a spus și Maluma de România! Ce te aseamănă cu el?

Producătorul mexican cu care am lucrat la melodia „Besos Criminales”, Orlando, m-a numit așa, și câteva televiziuni din Televisa și Heraldo TV mi-au zis: „Ești Maluma de Rumânia, Transivania!”. Maluma e un cântăreț care mă inspiră și îmi place foarte mult stilul său muzical. Am și scris pe perioada pandemiei o melodie pe care i-o voi propune la momentul potrivit pentru featuring.

  • Tu predai și canto la noi.

Când mai am timp, îmi ajut prietenii și pe cei cu care colaborez și îi ajut predându-le canto și dezvăluindu-le mici secrete din experiența mea și din tehnica vocală.

  • Cât de mult te-a ajutat faptul că ai participat la X Factor România în anul 2016?

Participarea la X Factor România m-a ajutat ca orice experiență pe care o ai și pe care o adaugi în palemaresul tău de artist. Asta contează pentru că cei care nu te cunosc, indiferent de unde sunt, din ce țară, când văd o astfel de prestație din trecutul tău profesional, cu siguranță cred mai mult în tine, te apreciază și cred în valoarea ta de artist, în performanțele pe care le-ai făcut și pe care le vei face în viitor. Experiența de la X Factor România a fost unică din multe motive, chiar dacă Horia Brenciu nu m-a vrut în Bootcamp și luasem 4 de „DA”, deși Carla's Dreams mă vedea și câștigător, spunea asta în testimonialul show-ului: "El ar putea câștigă X Factor". După experiența de la X Factor, am avut o poveste de dragoste care m-a făcut să îmi schimb total direcția muzicală de la pop-soul și pop-rock, la lantino raggaeton. O experiență incendiară mexicană, care m-a inspirat să compun 15 melodii, printre care și „Besos Criminales”, primul episod din „Trilogia de Los Besos”. Tot atunci am început să învăț și limba spaniolă, odată cu scrierea melodiilor. Am și o prietenă bună în Mexic, Lolita Cortez, una din cele mai mari vedete de teatru muzical din Mexic.

Dany D și Oana D
Dany D și Oana D
  • Cum ai ajuns să colaborezi cu medicul nutriționist al vedetelor. Oana Dumitrache, să cântați împreună?

Pe Oana D. am descoperit-o într-un Karaoke Bar, înainte de a pleca în Mexic pentru a face lansarea melodiei „Besos Criminales”. Îmi pregăteam concertul de lansare a piesei „Besos Criminales” și în România, pe 17 decembrie, după întoarcerea din Mexic. Mi-au plăcut timbrul ei vocal și dezinvoltura sa când a cântat o piesă. I-am propus să cânte ca invitată în concertul de lansare pe care l-am intitulat Dany D „Mi amor” y Amigos, alături de Alex Rubio, de la Latin Expres.

  • Am aflat că o prezentatoare TV din Mexic a pus ochii pe tine la un moment dat!

Mai multe chiar (râde), mai ales Majo Montemayor, Penelope Menchaca, Viri Ponce!

  • Cu ce artiști de la noi ai vrea să cânți?

De la noi mi-ar plăcea să pot cânta cu Dorian Popa, cu Delia, Pepe, Loredana, Inna, de ce nu ?

  • Ce rol a avut marele actor Adrian Pintea în cariera ta?

Debutul meu muzical a fost în 2006,odată cu întâlnirea cu regretatul actor Adrian Pintea, căruia îi datorez cariera mea de actor. În urma spectacolului de musical, opera rock Jesus Christ Superstar, în care Adrian Pintea m-a ales să îl interpretez pe Jesus Christ, am intrat la Universitatea Naţională de Teatru şi Film. Am jucat în Jesus Christ Superstar și ulterior am absolvit UNATC, avându-l ca mentor pe regretatul actor şi profesor Adrian Pintea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net