Decizie în cazul Gyuri Pascu. Ce a pățit medicul acuzat că nu a intervenit corect

Ultima actualizare:

    Ioan Gyuri Pascu a murit pe 26 septembrie 2016
Ioan Gyuri Pascu a murit pe 26 septembrie 2016

Tribunalul Bucureşti a anulat, ieri, sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în cazul medicului Anca Dobre, cea care a răspuns primului apel de urgenţă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, măsura dispusă în octombrie 2016 de Ambulanţă fiind de diminuare a salariului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis contestaţia medicului şi au dispus anularea deciziei de sancţionare emisă de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov. Totodată, instanţa a decis obligarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la plata sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată tot la tribunal în termen de 10 zile de la comunicare.

"Am atacat decizia de sancţionare a doamnei doctor Anca Dobre, deoarece a fost emisă cu încălcarea condiţiilor de legalitate prevazute de Codul Muncii. În plus, decizia de sancţionare este deopotrivă lipsită de temeinicie: doamna doctor nu a încălcat obligaţiile prevăzute de contractul de muncă, fişa postului şi regulamentul intern. Referitor la faptul dacă doamna doctor Anca Dobre va da în judecată Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov pentru prejudicii de imagine: nu cred că va promova o astfel de acţiune. Anca Dobre este un medic pasionat, care îşi respectă profesia, pacienţii, colegii. Scopul urmarit prin această acţiune a fost îndreptarea unei greşeli, respectiv această sancţionare nedreaptă”, a declarat Dragoş Iordache, avocatul medicului.

Ulterior, ca urmare a decesului lui Ioan Gyuri Pascu, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a audiat-o în data de 29.09.2016 pe Anca Dobre în cadrul comisiei de Disciplină. Medicul a explicat în faţa comsiei modul în care s-au desfăşurat intervenţia la domiciliul pacientului şi i-a fost comunicat verbal că nu există motive pentru a fi sancţionată, potrivit avocatului acestuia, care a mai precizat că decizia de sancţionare a fost transmisă la solicitare, după ce aceasta a constatat că i-a fost diminuat salariul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
image
actualitate.net
image
actualitate.net