Doamne celebre, în vizită la Mormântul Sfânt

Ultima actualizare:
Vedere cu Ierusalimul
Vedere cu Ierusalimul

Vedetele au decis ca în acest an să viziteze locurile sfinte din Israel şi Palestina. Nicoleta Luciu, Monica Tatoiu, Simona Gherghe şi Carmen Tănase au plecat împreună spre locurile unde Mântuitorul s-a născut, a propăvăduit şi a murit, după care s-a ridicat la ceruri.

Nicoleta Luciu, Monica Tatoiu, Simona Gherghe şi Carmen Tănase au dorit ca în Săptămâna Mare din acest an să meargă împreună într-un pelerinaj la Locurile Sfinte pentru a vizita locul de unde Sfintele Paşte se aprinde lumina Învierii, dar şi alte obiective pe care orice credincios vrea să le viziteze măcar o dată în viaţă.

Vizita filmată a celor patru doamne celebre a pornit de pe aeroportul din Bucureşti, unde, cu bagaje şi îmbrăcate lejer, acestea s-au întâlnit şi au pornit spre Ţara Sfântă. Totul a început în Ierusalim şi ca orice femei, au vizitat pentru prima oară piaţa, aflată foarte aproape de hotel şi totodată de locul de înâlnire cu ghidul pe care cele trei doamne l-au avut în Ierusalim.

Cimitirul Evreiesc din Ierusalim
Cimitirul Evreiesc din Ierusalim

Piaţa Mahane Ieruha din oraşul Sfânt a fost un loc unde vedetele au luat pulsul oraşului, au făcut cumpărături, unde au negociat preţurile şi au băut arak, o băutură tradiţională a localnicilor, asemănătoare cu ţuica noastră.

După scurta vizită în cel mai aglomerat punct din oraş, doamnele s-au îndreptat spre primele obiective turistice. Prima oară, în linişte s-au îndreptat spre cimititul evreiesc din Ierusalim. Acesta are aproximativ 100.000 de morminte şi este cel mai mare din lume. Locul special a făcut-o pe Simona Gherghe să pună o întrebare ghidului, aceasta fiind curioasă asupra semnificaţiei pe care o au pietrele puse pe mormintele de acolo. "Acest cimitir îmi aminteşte de ultima scenă din Lista lui Schindler (filmul n.r.). De ce se pun pietre peste morminte?", a întrebat curioasă realizatoarea tv. Femeia care era ghid pentru doamnele din showbiz a încercat să facă o paralelă între tradiţii. "E asemănătoare cu obiceiul pe care îl avem noi cu lumânările. Este un mod de a aduce un omagiu. Evreii spun că pietrele rămân, fapt ce face ca acest obicei să fie unul răspândit în lumea evreiască", a explicat aceasta.

Doamnele au discutat despre momentele prin care au trecut
Doamnele au discutat despre momentele prin care au trecut

A urmat apoi o vizită la Grădina Ghetsimani, locul unde Iisus s-a rugat în noaptea de dinaintea arestării sale. "Iisus aici a stat singur. Le-a spus apostolilor să aibă grijă să nu adoarmă şi au adormit toţi. Aici a stat singur cu o zi înainte de a pleca dintre noi. Oricât am fi de singuri, de sărbători simţi cum  Dumnezeu este cu tine. Când crezi în dumnezeu, nu eşti niciodată singur", a declarat Monica Tatoiu, vizibil emoţionată.

Monica Tatoiu a îngenuncheat în pofida problemelor de sănătate
Monica Tatoiu a îngenuncheat în pofida problemelor de sănătate

S-au îndreptat apoi spre Bisericii Naţiunilor, unde se află piatra originală şi locul prinderii Domnului. Aici vedetele s-au recules într-o biserică luminată natural sau cu ajutorul lumânărilor. Aici, doamnele nu au mai fost aşa vorbăreţe. Toată lumea a stat în linişte şi s-a rugat. Deşi avea probleme cu piciorul, minute bune, Monica Tatoiu a stat în genunchi şi s-a rugat. "Am trecut prin nişte stări foarte greu de controlat. Eram foarte serioasă pentru că am avut nişte trăiri greu de descris în cuvinte", a spus şi Nicoleta Luciu.

Monica a coborât în grotă cu ochelari de soare
Monica a coborât în grotă cu ochelari de soare

La Biserica Mormântului Maicii Domnului, o biserică semi-îngropată ridicată în secolul al XI-lea de Cruciaţi, Monica Tatoiu a coborât purtând ochelari de soare, lucru pentru care a fost dojenită de actriţa Carmen Tănase.


    Monica a coborât în grotă cu ochelari de soareFoto Antena 1
Monica a coborât în grotă cu ochelari de soareFoto Antena 1

De la Grădina Ghetsimani, doamnele s-au îndreptat spre graniţa dintre Israel şi Palestina, oraşele sfinte, Ierusalim şi Betleem, situate în ţări diferite fiind delimitate de ziduri de beton. Zona este una securizată ce seamănă mai degrabă a închisoare decât a punct de trecere a frontierei. "Vrem să mergem la locul unde Iisus s-a nascut. Avem nevoie de paşaport pentru că locul este controlat de palestinieni. Sunt multe filtre de securitate şi un tunel lung filmat în permanenţă. Este foarte neplăcută această fortăreaţă. E asemănătoare Alcatraz-ului (inchisoare celebră din Statele Unite ale Americii despre care se spunea că este imposibilă evadarea), cu ziduri înalte şi nu-şi are rostul pe locurile astea", a spus actriţa Carmen Tănase.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net