Dorin Anastasiu are o fiică solistă în Anglia şi un fiu, preot-stomatolog

Ultima actualizare:

    Dorin Anastasiu, în 2009foto: Click!
Dorin Anastasiu, în 2009foto: Click!

Dorin Anastasiu, care făcea ravagii în anii comunismului cu piesele sale de dragoste, ”Chiar dacă tu” şi ”Arlechino”, a rămas la fel de activ, pe plan profesional, şi la 75 de ani. Artistul ne-a povestit, într-un interviu de suflet, despre numeroasa sa familie, dar şi despre cariera muzicală, fiind apreciat şi de tânăra generaţie.

Artistul se declară un familist convins, fiind topit după cei doi copii ai lui, Raluca şi Virgil Alexandru. Fiica i-a moştenit talentul muzical, debutând în ”Şcoala Vedetelor”, fosta emisiune a postului TVR, care a lansat vedete pe bandă: “Acum, pe ea o cheamă Raluca McKeet şi a devenit mamă pentru a patra oară. Băiatul ei cel mare, Edward, are 6 ani, fata mijlocie, Beatrice, are 4 ani, următoarea nepoţică, Christina, are 2 ani, iar cel mai mic, Alexandru, are 4 luni. A fost botezul, soţia mea e acolo şi voi merge şi eu în curând, ca să petrecem acolo Sărbătorile de Iarnă”, ne-a povestit Dorin Anastasiu.

Anul viitor va lansa un album

Dar acesta are cuvinte de laudă şi la adresa fiului, care este medic stomatolog, dar şi preot, în Râmnicu-Vâlcea. “El are un cabinet de stomatologie şi, pentru că a fost plăcut de cei din jur când vorbea, i s-a propus să se facă preot. A făcut şi Facultatea de Teologie, din Sibiu, şi a fost făcut diacon şi preot. Este căsătorit şi are o fiică, Maria, studentă la Stomatologie”.


    Raluca Anastasiu, mamă a patru  copii,  cântă într-un local din Anglia
Raluca Anastasiu, mamă a patru copii, cântă într-un local din Anglia

    Raluca, fiica lui Dorin Anastasiufoto: arhivă personală
Raluca, fiica lui Dorin Anastasiufoto: arhivă personală

Recent, artistul cu voce de aur a susţinut un recital la Festivalul ”Florin Bogardo”, desfăşurat la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, unde a înregistrat un succes de proporţii. Dar Dorin Anastasiu are agenda de muncă plină: “Am destule planuri, am văzut cum tinerii încă mai ascultă muzică veche şi o cântă. Voi mai avea un spectacol, pe 14 decembrie, la Teatrul  «Constantin Tănase», şi mă pregătesc să lansez anul viitor cu cei de la Casa de discuri «EuroStar» un album cu cele mai frumoase şi mai bune melodii din repertoriu. Suntem în faza de proiect, momentan. Încercăm să reînviem vremurile apuse cu muzica noastră, cu piesele care odinioară au fost şlagăre”,  a adăugat el.

Cu acest prilej am aflat că marele solist cântă şi în biserică. “Merg să cânt la slujbă, la strană. Mă puteţi asculta în Biserica «Pitar Moş», din Bucureşti. Voi vedea ce alte proiecte mai am după ce mă întorc din Anglia”. Solistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943, şi, timp de trei ani, în perioada 1954-1957, a urmat cursurile Şcolii de coregrafie  din Bucureşti. În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar anul următor, la TVR. În anii de glorie a fost în mai multe turnee, peste graniţă, în Polonia, Mongolia, URSS, Germania, Tunisia, Austria, Spania şi în Israel. A colaborat cu Teatrul de revistă ”Constantin Tănase” şi a fost angajat la Teatrul ”Ion Vasilescu”, ”Estrada Armatei” şi la Teatrul “Al. Davila”, din Piteşti. Este căsătorit cu Doina Anastasiu, fostă regizoare de montaj la TVR.


    Aşa arăta Dorin  în perioada de glorie
Aşa arăta Dorin în perioada de glorie

A jucat în serialul «Coana Chiriţa»

Dorin Anastasiu a cochetat şi cu cinematografia, după ce a absolvit ”Şcoala populară de artă”, unde s-a perfecţionat în muzică şi în actorie. A dublat mai multe personaje în filmele de desene animate, dar a jucat şi în celebra comedie ”Coana Chiriţa”, realizată în 1986, unde i-a avut colegi de filmări pe Dem Rădulescu şi pe inegalabila Draga Olteanu Matei, care a interpretat rolul principal. 


    Dorin, alături de Draga Olteanu  Matei, în celebra comedie
Dorin, alături de Draga Olteanu Matei, în celebra comedie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net