Dragă Cheloo,

Ultima actualizare:

    Cheloo
Cheloo

Mâine, 24 martie faci 40 de ani… Eşti cel mai dezabuzat artist al nostru. Am o boală atât de mare pe tine, încât îmi eşti drag.

Cu defectele tale. Pe care ţi le expui. Ţi le exhibi… Dar, artist te numeşti. Nu ştiu, nu-ţi înţeleg evoluţia umană. Dar, uneori, pari a te autodistruge numai ca să-ţi faci o imagine cool. Dar, acest eventual sacrificiu nu vine deloc din exhibiţionism, ci dintr-o sinceritate a artistului din tine. Şi dintr-o revoltă. Nu ştiu ce ai cu Sindromul Tourette, s-ar putea să-l ai şi tu sau te atrage? O ai? O doreşti …nu pricep? Dar, şi asta pune greutate unui exotism negru pe care ţi-l atribui, ţi-l cauţi, ţi-l doreşti. Tu, conştient sau numai din talent - zic că din amândouă - îţi faci, menţii o imagine uşchită, dezechilibrată, delabrată. În nici un caz ceva normal. Eşti, da!, atipic. Nu cred că ai ceva, vreo afecţiune psihică, dar nu bag mâna în foc. De altfel, mă feresc să dau verdicte categorice. Fiindcă nu ştiu ce reacţii ai. Şi, sincer, tu nu poţi fi ”citit” în integralitatea ta. Eşti un ins, un personaj, un artist totalmente atipic. Creativ, pe o zonă imund-misterioasă. Creativ, dar nu în sensul clasic. Fertil. 

Eşti un mănunchi de contradicţii, contra-reţete. Ins cu nuanţe contra-sociale. Nu musai neadaptabil, devreme ce respecţi măcar regulile realizării ritmice a unei emisiuni ”burgheze”. Care te şi plăteşte. Bine! (?) Bănuiesc… Aş risca să spun că eşti un plebeu cu tendinţe mic-burgheze. Nu prea. Un rebel născut bătrân, ce tânjeşte după faza edenică din căldurica lichidului seminal… Un ins autoeducat să fie INVERS. Şi asta-ţi iese cel mai bine. Trecând poate de unele fabulaţii mai sus expuse ale subsemnatului - pe care îl inspiri - eşti, vei rămâne o figură a artelor urbane româneşti. Şi, ca să nu risc oprobiul unor consacraţi,  subliniez că te consider unul dintre mugurii contra-culturii româneşti. Ba, după ce aceasta a înflorit cu ceva decenii pe continentul american,  pot spune că eşti primul mare artist al conta-culturii române. 

 …Da, Cheloo, tu! Un jemanfişist. În traducere pentru  proşti: ”miserupist”. Eşti insul asocial, rebel şi totuşi, un artist al zilelor noastre… de căcat. Unul de mare succes. Dovadă ratingurile. Şi, mai ales vizionările de pe YouTube: zeci de milioane însumate. La care nici un sociolog, filozof, eseist român nu prea s-a băgat să ni le explice. După indiciile astea pari, poţi fi un Lider neo-postcomunist (!). Liderul maselor rebele, neo-stângisto-extremiste care se dedică, pur marxist, maselor populare de la şomeri şi asitaţi, la lumpen-proletariat… 

Cheloo. Cătălin. Ştefan. Având în spate toate cele scrise mai sus, cred că după ce vei citi articolul, hirsut cum eşti, vei spune ”admirativ”: ”mai dă-l şi pe Stanca-n p…a mea”. La fel! Preventiv…

image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net