Dragă dle Silviu Prigoană,

Ultima actualizare:

    Deputatul şi omul de afaceri Silviu Prigoană
Deputatul şi omul de afaceri Silviu Prigoană

Nu faceţi parte dintre acei miliardari neo-valahi, postrevoluţionari, cu ghiuluri, merţane şi gipane care cred că dacă au bani, „să moară mama!”, pot fi şi eterni, îl pot cumpăra pe Dumnezeu cu danii, molifte şi acatiste.

Sunteţi un om cu un IQ deosebit care vă domină instrucţia. Am constatat asta pe când vă lăsaţi stors pe un post tv, unde vă apucau zorii răspunzând la întrebările cele mai neroade ale norodului teleast; ale "duodenelor", cum spun eu. Şi o făceaţi nu numai cu calm şi detaşare, dar cu mintea iute la propriu şi figurat, cu mult umor, aplomb şi ironie.

Mai puţin, în perioada când v-aţi "bahmuţărit" în public cu consoarta... Oricum, sunteţi tipul de pragmatic clasic, e drept cu doza deloc excesivă de oportunism a „românului imparţial" (PNL, PD-L), dar nu aţi atins cota clasică de cinism, şi nu cred că aţi avea şanse să o faceţi.

Ceea v-aş reproşa, este lipsa de frână în elanul social pe care vi l-aţi luat. Şi, uneori, arivismul: posturi tv peste tot, gropi ecologice şi pe Marte etc. Adesea, îmi păreţi un patinator care se învârte în jurul axului atât de tare, încât se desprinde de gheaţă, sfidează tot, dă muie la gravitaţie - cum zice cartierul - şi se pierde în galaxii.

Dv. trăiţi concret, dar atenţie!, aveţi nişte organe care se consumă ca piesele unei maşini, se epuizează şi cad; om sunteţi.

Ori elanul amintit şi-a atins, pare-se, cota maximă; e cazul să aspiraţi spre pământ, spre material, spre pragmaticul salutar (asta e un fel de "sanchi"!); sunteţi tată de familie, aveţi o soţie Taur - eu ştiu ce e aia, suntem în aceeaşi zi -, mai multă grijă de piesele maşinăriei: inima, rinichii, ficatul, pulmonii, cerebelul, nu vin de la import!

Puneţi frână, să nu atingeţi fenomenul sinuciderii, căci, nu o faceţi dv., efectiv, ci doar vă forţaţi să nu mai trăiţi. E păcat! Nu sfidaţi Pronia, dar nici nu mizaţi pe Ea. Totul se face prin Sine. Ai grijă, dle Prigoană, de Sinele matale, ca de ochii din cap. Sau, ca de Adriana!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image png
banner anca pandrea 2 png
cub oana și viorel lis png
image
actualitate.net
image
actualitate.net