Dragă Szoby Cseh,

Fără nici un dubiu, este vorba despre o naivitate crasă. Cum să te bagi în gura lupului singur, doar dacă tu credeai că lupul ar fi un înger. Şi nu era cazul Secu.

Dar, cunosc o persoană tot din zona asta, care înconjurată de intrigile colegilor, a apelat la protecţia partidului şi apoi a lu' Maica Secu.

Repet, prostie mare, gugumănie crasă. Ştii de ce te cred că nu minţi? Pentru că acum, demascat, ai recunoscut că te-ai dus la ei ca la un colac de salvare, fraiere! Deşi puteai să spui că ai fost şantajat, forţat şi ai fi fost credibil.

Tu ai o sinceritate de-a dreptul puerilă. Să nu zic infantilă. Auzi tu, sinceritate la Securitate! Sergiu exagerează.

Deşi, iată ştiu un înalt prelat, forţat să devină turnător, care după ce a fost demascat, mi-a spus că bine ar fi, să fie arătaţi cu degetul mai întâi zeloşii.

Care se duceau de bună voie să se ofere: "nu am nevoie de bani, o fac din patriotism!".Avea şi popa dreptate.

Repet, tu nu pari a fi fost zelos, nici parşiv, ci doar naiv. Vorba lui Sergiu, ce crezi că tu, un cascador şi atât, puteai să schimbi ditamai agregatul de propagandă care era cinematografia?

Dar, tu crezi că eşti mai vinovat decât Sergiu, care ne făcea filme, minunat de adaptate, pe linie, cu eroi martiri luptând pentru cauza comunismului? Crezi că erai tu mai toxic ? Tu turnai doi-trei piţiflenderi, Sergiu îndobitocea un popor!

Asta e ca gugumănia mioritică: îi urmărim înverşunaţi pe colaboratorii secu, iar securiştii adevăraţi sunt politruci, senatori, milionari, sau d-ăia rămaşi în vile şi cu pensii babane.

De comisari Moldovan are azi nevoie Ţara? Nu, de turnători naivi ca tine, care cred în ceva interşanjabil! Avem destui în fruntea ţării, căţăraţi pe muntele venusian şi blond al puterii. Vezi câţi turnători şi ex-securişti respiră sus? Tot ei au fost, tot ei sunt încă, şi-or fi în neamul românesc! Iată concluzia unui revoluţionar autentic, Soby!

Nu te mustra prea tare că ai fost turnător, republica e plină. Ba, sunt şi câţiva criminali. Şi o duc oricum mai bine ca tine, ca mine, vecine! Lasă-ţi conştiinţa-n letargie . Trupul să ceră. Robotizează. Nu gândi. Vei trăi bine! Ca un demn cetăţean al Republicii. Ţara te vrea prost! Să ai viaţă lungă, Soby!

George Stanca

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
Fața Roșie, comuna Bătrâna, Foto Daniel Guță, ADEVĂRUL (4) JPG
Iran Imn jpg
image
image
image
image
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Bianca Brad podium jpg
Smiley si Horia Moculescu
cub puya tudor chirilă png
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg