Ei sunt finaliștii de la "Chefi la cuțite"! Secretele celor 3 concurenți care se bat pentru premiul de 30.000 de euro

Ultima actualizare:

    Finala Chefi la cuțite 2020 va fi difuzată pe 16 decembrie, la Antena 1foto: Antena 1
Finala Chefi la cuțite 2020 va fi difuzată pe 16 decembrie, la Antena 1foto: Antena 1

Ediția de marți seara a emisiunii "Chefi la cuțite" a desemnat concurenții care se vor înfrunta în finala de miercuri, 16 decembrie, difuzată de Antena 1 de la ora 20.30. Din 9 au rămas doar 3, miza fiind premiul de 30.000 de euro, recunoașterea calităților de bucătar și notorietate în branșă, dar și în showbiz. Iată tot ce trebuie să știi despre cei trei finaliști.

Ultima probă a semifinalei "Chefi la cuțite" a fost pe cât de grea, pe atât de inedită. Jurații Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au primit câte un meniu, apoi au fost rugați să își aleagă un fel de mâncare care urma să fie pregătit de câte trei concurenți, individual.

Sorin Bontea a optat pentru mușchi de vită și rețeta a fost pregătită de Cristian Boca, Paul Maxim și Cătălin Rizea.

Florin Dumitrescu a ales file de lup de mare, iar farfuria a fost pregătită de Ionuț Belei, Adrian Luca și Roxana Blenche, iar cotletele de berbecuț alese de Cătălin Scărlătescu au fost gătite de Maria Șandru, Andrei Hîncu (Kani) și Claudia Radu. În decizia finală, chefii au ținut cont și de primele două probe din semifinală, așa că emoțiile au fost maxime.

Cine sunt cei trei finaliști "Chefi la cuțite"

Primul nume anunțat a fost cel al Roxanei Blenche, favorita lui chef Florin Dumitrescu și una dintre cele mai tehnice concurente din sezonul 8. Al doilea finalist "Chefi la cuțite" este Ionuț Belei, "cuțitul de aur" din echipa lui Sorin Bontea și un bucătar de temut în competiție. Ultimul nume anunțat, cel de-al treilea, a venit cu o surpriză uriașă. Doi concurenți, din echipe diferite, au adunat același numar de puncte, o premieră în istoria concursului, iar chefilor le-a venit misiunea să facă departajarea. Este vorba despre Paul Maxim și Maria Șandru. Norocoasa finalistă este Maria, concurenta lui chef Sorin Bontea, așa că chef Cătălin Scărlătescu a rămas fără nici un concurent în ultimul act al competiției.

Cine e Ionuț Belei, "cuțitul de aur" din echipa lui Sorin Bontea

În audiții, Sorin Bontea a oferit mult râvnitul cuţit de aur unui bucătar venit tocmai din Germania. Ionuţ Belei a făcut spectacol în faţa celor trei chefi cu o reţetă de nougat cu caramel sărat şi fructe. Cu o diplomă de electrician, acesta a ales bucătăria din întâmplare, acum 7 ani, și a reușit să lucreze inclusiv cu chefi cu stele Michelin. Talentul gastronomic și dorința de a evolua, de a fi mereu tot mai bun, l-au făcut pe Chef Bontea să îi ofere un loc sigur la el în echipă. Când chef Bontea a rostit numele lui Ionuţ în platou, emoţiile au fost atât de mari, încât nu doar iubita lui a izbucnit în lacrimi, ci şi Gina Pistol.

Cine e Roxana Blenche, favorita lui chef Florin Dumitrescu

Roxana Blenche, una dintre concurentele apreciate de chef Florin Dumitrescu, are doar 27 de ani și este chef într-un restaurant din București. „Am fost și în alte competiții, internaționale, am reprezentat România la Milano, alături de chef Cezar Munteanu. Am început în bucătărie alături de Michel Pascale, câștigător la «Iadul bucătarilor». Știu că aici e mai greu, dar vreau să demonstrez că pot”, a povestit Roxana Blenche, în audiții. Ea se pregătea inițial să devina inginer zootehnist. În anul 2015, atunci când era studentă în anul patru la Cluj-Napoca, a obținut un post de bucătar în restaurantul Michel Pascale, din Baia Mare. A ajuns să lucreze în restaurante precum Cezanne, La Strada Bistronomie sau Maize, dar și în străinătate. Acum este head chef la Melt Restaurants.

Cine este Maria Șandru, surpriza semifinalei

Maria Șandru a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” pentru a demonstra că și o femeie are toate șansele să pună mâna pe marele trofeu. Maria Sandru are 27 de ani, locuiește de 14 ani în Italia și a visat mereu să facă o carieră în domeniul culinar. Tânăra s-a înscris la o școală de renume printre bucătari și a învățat în două săptămâni ceea ce alții asimilau în decurs de un an și astfel a demonstrat tuturor că adevărata sa menire este bucătăria. După ce a absolvit cursurile, aceasta a primit o ofertă în Marea Britanie și a decis să plece, deși tocmai aflase că este însărcinată! A ascuns acest lucru, pentru a putea fi privită la adevărata sa valoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net