EXCLUSIV Andreea Berecleanu, după ce Sorina Matei a numit-o «prompteristă»: «O invit în instanță»

Ultima actualizare:

    Andreea berecleanu o dă în judecată pe Sorina Matei după ce aceasta din urmă a numit-o ”prompteristă”foto: arhiva Click!
Andreea berecleanu o dă în judecată pe Sorina Matei după ce aceasta din urmă a numit-o ”prompteristă”foto: arhiva Click!

”Berecleanca nu e jurnalistă, e prompteristă. Dacă pică prompterul sau curentul, nu ştie ce să zică”, acesta este mesajul care a înfuriat-o pe Andreea Berecleanu. Cuvintele au fost scrise pe Facebook de Sorina Matei, fostă colegă de trust cu Andreea în urmă cu mai mulți ani. Reacția Andreei nu a întârziat: ”o invit în instanță. Acolo va trebui să aducă dovezi, nu impresii”.

De aproape o lună Andreea Berecleanu nu mai apare la pupitrul Observatorului de seară. După 17 de ani la Antena 1, vedeta a decis să plece, iar în locul ei deocamdată prezintă știrile Octavia Geamănu. Din martie, la pupitrul Observatorului de seară se va afla Alessandra Stoicescu, care acum se află încă în concediul de creștere a copilului.

Săptămâna trecută, Berecleanu a motivat alegerea ei într-o postare pe rețelele sociale. În scurt timp au apărut mii de mesaje de la fanii care-și exprimau regretul că nu o vor mai vedea pe Andreea pe micile ecrane.

N-au fost însă numai mesaje pozitive. Sorina Matei, o fostă colegă a Andreei de la Antena 1, a făcut câteva acuzații grave. ”Berecleanca nu e jurnalistă, e prompteristă. Nu a fost niciodată jurnalistă. Nu a dat, nu a aflat niciodată nicio ştire. Niciodată. Cu ştiri se ocupă jurnalistul. Berecleanca nu are de unde să ştie, că de asta nu s-a ocupat niciodată în ultimii 17 ani. Berecleanu e o fată obsedată de machiaj, care vine, citeşte prompterul şi pleacă la businessurile ei. Private. Dintotdeauna. Businessuri care nu au legătură cu presa, dar în care e mişto să te foloseşti de calitatea de «jurnalist», ca şi-n emisiuni tv. Mai cunosc eu mulţi care fac PR, afaceri şi care şi acum se prezintă fals jurnalişti, maculând meseria. La Berecleanu, dacă pică prompterul sau curentul, nu ştie ce să zică şi nici ce să facă, s-a terminat.

Spre deosebire de muza Berecleanu, Sandra scrie știri, materiale, se implică, Sandra nici n-are nevoie de prompter. Le știu pe amândouă din câmpul muncii, ca să zic așa. Mulți ani. Diferențele sunt uriașe, huge, nici nu încap niciun fel comparații”, a fost mesajul Sorinei Matei.

Andreea Berecleanu o dă în judecată pe Sorina Matei

Andreea Berecleanu a declarat, în exclusivitate pentru Click!, că o dă în judecată pe fosta ei colegă de trust. ”Pe Sorina Matei nu am mai văzut-o de mult. Nu i-am urmărit evoluția, nu aveam motiv. Din punctul meu de vedere, nu practica un jurnalism credibil, ci mai degrabă zgomot. Eu mi-am croit drumul profesional diferit. În plus, nu atac gratuit oameni, colegi sau foști colegi, nu mint, nu jignesc. Dacă tot a adus vorba despre partea de prezentare a știrilor, în acel text denigrator la adresa mea, îi reamintesc că mi-au «căzut» multe promptere, ba chiar și emisii în direct. Am rămas chiar și în beznă și am continuat jurnalul. Le-am făcut față impecabil în cele aproape 10.000 de ore de emisie din 1993 și până acum.

Evident că am făcut breaking news-uri, evident că am făcut ediții speciale de alegeri și emisiuni de câte ori a fost nevoie. Dar ea știe bine asta. La fel cum la fel de bine știe și reportajele din teren, live-urile de la inundații sau de la Colectiv, sau interviurile cu personalități. Lista celor 27 de ani de jurnalism e foarte lungă, e lungă și lista celor 17 ani din Antena 1. Ea scrie fără acoperire, la mine există evidența acestor fapte. Toată lumea le-a văzut. Ca să nu mai lungesc vorba, o invit în instanță. Acolo va trebui să aducă dovezi, nu impresii”, a spus pentru Click! Andreea Berecleanu.

Citește și:

Andreea Berecleanu, primul interviu după despărţirea de Antena 1: «Vreau să mă bucur de mai mult timp alături de familie»

De ce și-a retras Andreea Berecleanu copiii din școlile de stat. Abia acum a explicat

Sorina Matei a plecat din Antena 3 din cauza unui interviu cu Traian Băsescu

Sorina Matei a fost șefa secției politic la Antena 3, până la începutul lui 2011, post pe care l-a părăsit în urma unor neînțelegeri cu conducerea din cauza unui interviu cu Traian Băsescu. Câteva luni mai târziu, ea a trecut la B1 TV, unde a început să realizeze și o emisiune. Șase luni mai târziu, Sorina Matei a părăsit postul pentru o emisiune în prime-time la România TV.

La sfârșitul lui 2013, jurnalista a plecat și de la postul controlat de Sebastian Ghiță, pentru ca mai apoi să revină la B1 TV, cu emisiunea Actualitatea Românească. La începutul lunii aprilie 2015, jurnalista a plecat de la postul B1 TV. Din ianuarie 2016, Sorina Matei a intrat în echipa Digi24, dar pentru numai câteva luni. În ianuarie 2018, Sorina Matei s-a întors la B1 TV.

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net