EXCLUSIV Angela Rusu, după ce a născut la 47 de ani: "Foarte frumos și foarte greu". Totul despre depresie, colici, alăptare

Ultima actualizare:

    Angela Rusu, în ziua în care a ajuns acasă cu Măriucafoto: arhivă personală
Angela Rusu, în ziua în care a ajuns acasă cu Măriucafoto: arhivă personală

De aproape trei săptămâni, viața Angelei Rusu s-a schimbat radical. A născut al treilea copil, la vârsta de 47 de ani, și nimic nu mai este ca înainte. Nopți albe, colici, depresie postnatală și panici cauzate de părerile diferite ale medicilor. Angela Rusu ne-a povestit cum e viața cu Măriuca.

  • Click!: Angela, felicitări! Ai luptat mult să ai al treilea copil, ai făcut tratamente, iar dorința ți s-a împlinit. Ai o fetiță minunată și ai avut curaj să o iei din nou de la capăt cu scutece și biberoane. Cum este? 

Angela Rusu: Mulțumim! Este foarte frumos, numai că e foarte greu. Mi s-a schimbat viața radical și toată atenția e doar spre Măriuca. Pot să spun că este foarte diferită viața cu un copil la 47 de ani, față de viața cu un copil la 27 de ani. Eu, când am născut-o pe Rebeca, aveam 27 de ani, eram tânără, nu aveam atâtea informații, dar mă descurcam (mai are două fiice, Larisa și Rebeca). Acum este altceva, pentru că fizic nu mai ai atâta energie, în plus medicii nu fac decât să te panicheze cu atâtea păreri. M-a apucat un pic panica cu informații de la o mie de medici. Le cer opinii la cum să procedez cu colicii, toți recomandă altceva, unul îmi zice că nu e bună apa de mare pentru nas, ci serul fiziologic, altul îmi spune să nu trezesc fata din somn ca să o hrănesc, altul îmi zice să o scol la trei ore. Am simțit că o iau razna până am găsit pe cineva bun. 


    Angela Rusu a născut, prin cezariană, o fetițăSursă foto: Captură video
Angela Rusu a născut, prin cezariană, o fetițăSursă foto: Captură video
  • Deci era mai ușor pe vreme ta, cum s-ar spune. 

Da clar, aveam altă vârstă și nu aveam atâtea informații care ne derutează foarte mult. Țin minte, la fata cea mare, că vreo șase săptămâni m-a omorât cu colicii, însă m-am descurcat. Nu pot să spun ce e diferit față de acum, mămică la 26 versus mămică la 47, pentru nici nu îmi mai aduc foarte bine aminte, a trecut prea repede. Dar pot să spun că e delicat, mă resimt, mai ales ca nu am prea dormit. Vreo două nopti a fost tare greu. O hrănesc de doua ori pe noapte, doarme șase ore pe noapte. Se culca seara, se trezește pe la 5 dimineața apoi doarme până la 9. 

  • Ai avut depresie postnatală? 

Depresie postnatală am avut din cauză că sunt o fire tipicară, vreau ca totul să fie perfect, vreau să fac treabă ca înainte și nu mai pot. Am avut multe nopți nedormite și am clacat! 

  • Revenim la data de 24 mai. Cum a decurs nașterea, raportat cumva la vârsta ta. 

Nașterea a decurs foarte bine. Eu nu am avut probleme, m-am recuperat foarte bine, chiar m-au dat medicii exemplu pentru pacientele tinere. M-am ridicat foarte repede din pat, deși sunt operată. Am fost un titirez, apoi m-au copleșit emoțiile când am văzut-o pe Măriuca. Un moment tare frumos! 


    Angela Rusu și fiica ei au fost însărcinate în același timpfoto: Facebook
Angela Rusu și fiica ei au fost însărcinate în același timpfoto: Facebook
  • Cum te ajută Marius, soțul tău? 

Marius e sută la sută impliicat, nici nu știu cum să mă exprim, poate sută la mie. Îmi zice, când mă vede obosită, să iau mașina să plec, să evadez. Mai merg la magazine, mai ies din casă. El mă ajută la băiță și ar ține-o non stop în brațe. Nu prea îi dau voie, că apoi se învață copilul numai în brațe (râde). 

  • Deci sunteți doar voi doi. Nu aveți ajutor. 

Da, noi doi și ne ajută și soacra, dar nu pot să contez foarte mult, pentru că are și ea o vârstă. Suntem în căutare de bona part-time. În timpul săptămânii stăm noi cu fata, doar când suntem plecați la cântări avem nevoie de ajutor. Acum încep evenimentele. Luna iulie e plină de cântări și o să fie mai ok.

  • Cum a fost pentru tatăl tău, pentru socrii tăi?

Emoționant. Soacra e topita după nepoțică. Tatăl meu e și el fiert, mai ales ca seamănă cu el un pic și e tare mândru și vine des să o vadă. Toată lumea e fericită. E frumos să vii, să-l vezi și să te duci (râde).

  • O alăptezi? 

Nu o alăptez deloc, din cauza evenimentelor. Noi începem din iulie și m-am gândit că este greu și pentru ea să se învețe la sân și apoi să întrerup. Suntem în perioada de adaptare, am găsit un lapte potrivit pentru ea. Încercăm sa ne formăm programul după ea. 

  • Cum ți-ai revenit după naștere? Mă refer fizic. 

Am avut multe kilograme. Vreo 95 de kg, și am slăbit 11 kg. Nu pot să mănânc nimic, nu intră nimic. Doar fructe. Poate că de la șocul ăsta al adaptării. Nu apuci să mănânci, sunt toată ziua cu treabă și nu mai am pofta de mâncare.

  • Am ajuns la botez. Când vreți să îl faceți? 

 Mai este până atunci, nu am stabilit. Așteptăm sa vedem cum e cu restricțiile și probabil prin septembrie facem ceva frumos cu vreo 50 de persoane.

  • Noi vă dorim multă fericire și sănătate! 

Mulțumim asemenea! 

Citește și:

Angela Rusu a împlinit 46 de ani! În sfârșit, e fericită după o viață plină de necazuri

EXCLUSIV Angela Rusu, secretele unei familii de poveste! Tatăl ei are 72 de ani, mama are 31, iar fratele ei, 3 anișori

FOTO Angela Rusu a devenit bunică, iar luna viitoare va naște și ea. Prima poză cu micuța Alice

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net