EXCLUSIV Cel mai sincer interviu cu Rona Hartner. Dezvăluiri intime despre viața ei

Ultima actualizare:

    Rona Hartner, dezvăluiri incredibile despre viaţa eiFoto: Antena 1
Rona Hartner, dezvăluiri incredibile despre viaţa eiFoto: Antena 1

Este excentrică, veselă, carismatică, are o viață de roman și nu se ferește să vorbească despre ea. Cu o zi înainte să revină pe micul ecran la “Te cunosc de undeva”, emisiunea care va începe mâine, de la 20.30 la Antena 1,“ Rona Hartner (41 de ani) și-a deschis sufletul pentru Click!

Click!: Rona, e posibil să te stabilești definitiv în România?

Rona Hartner: M-aș întoarce în România, sinceră să fiu, dar aș avea tot timpul colaborări și în Franța. Nu mă deranjează deloc ideea de a mă reîntoarce. Mai ales că fiica mea este încântată de școala la care am înscris-o, British School, și de acest sistem de învățământ. Sunt multe care îmi plac și care s-au schimbat pozitiv în România și pentru asta aș reveni. Îmi plac și emisiunile care se fac acum la noi (râde). Și mi-aș dori să joc aici și în seriale.

Click!:Ti-ar plăcea să faci o investiție serioasă aici? Te-ai gândit să îti cumperi un apartament sau o casă mai mare?

Rona: Casă îmi construiesc sigur în România. Este unul dintre proiectele mele din acest an. Nu știu încă în ce zonă. În perioada asta, vizitez terenuri. O să-mi fac o casă ecologică, pe bază de lemn, care să reziste la cutremure, cu recuperator de apă, cu panouri solare, cu tot ceea ce înseamnă izolații speciale.

Click!:Care este cel mai recent film în care ai jucat? Ce ne poți spune despre rolul tău? Cu cine ai împărțit platoul?

Rona: Am jucat într-un film care se va lansa în curând, “Des milliards de toi mon poussin de mathilde laconch” (Miliarde ca tine, puiul meu), în care joc alături de Willy Cartier, un cunoscut manechin care lucrează pentru Casa Guerlain și care este și actor, dar și alături de mari actori francezi, care nu sunt cunoscuți în România. Personajul meu are un rol principal, este vorba despre o tipă care își abandonează casa din oraș, ca să se mute la țară, undeva în mijlocul Franței, împreună cu fiica ei, care este vegetariană. Ele nu au știut, dar și-au cumpărat casa lângă un abator. Și vor face tot felul de experimente: le strică toată producția, se deghizează în oi și se pun în fața mașinilor, vopsesc oile în tot felul de culori. Personajul meu se îndrăgostește de acest manechin care are doar 20 de ani, iar chestia asta nu e binevăzută de cei din sătucul în care locuiesc. E un film în care predomină comicul de situație, un film frumos, cu mesaj.

Click!: Pe cine iubește Rona? Există cineva în viața ta?

Rona Hartner
Rona Hartner

Rona: Dacă iubesc pe cineva, el se numește Iisus. Cred că am vocație mai degrabă să fiu celibatară consacrată. Mă gândesc foarte serios la treaba asta, pentru că nu mă atrage deloc ideea de a mă căsători. Dacă însă mă voi îndrăgosti de cineva, dacă persoana va avea gânduri serioase și mă va cere de nevastă și dacă va înțelege principiile mele catolice și mă va accepta cu chestia asta, poate mă voi răzgândi. Pentru că mie mi-ar plăcea o familie misionară, alături de cineva care să înțeleagă că nu trăim numai pentru a sta câțiva ani ca într-o lună de miere continuă și apoi să ducem o viață banală.

Aș vrea o viață cu cineva care să-și dea seama că, pe lângă cele sfinte ale vieții, există și o misiune, că poate oamenii au nevoie de noi și în alte părți. Așadar, dacă găsesc genul acesta de persoană, pasionată de o misiune, care să fie credincioasă, poate mă căsătoresc. Altfel, nu. Trăiesc de doi ani în acest celibat pe care l-am ales. Iar când voi fi cu cineva, voi anunța pe Facebook, și toată lumea va ști. Pentru că nu va fi vorba de nici un secret. Deocamdată însă, nu sunt cu nimeni.

Click!:Cereri în căsătorie ai refuzat în ultima perioadă?

Rona Hartner
Rona Hartner

Rona: Da. Anul trecut, în ianuarie, eram logodită și am refuzat să mă căsătoresc, pentru că persoana mi s-a părut excesiv de geloasă. Am mai avut și alte cereri, pe care le-am refuzat din start. Și chiar de curând a mai existat o cerere în căsătorie, cu scrisoare de dragoste, cu tot ce vrei, dar am refuzat din nou, pentru că persoana respectivă nu mă atrage deloc. Așadar, situația este complexă, dar nu imposibilă. Deocamdată mă gândesc serios dacă să fac chiar o consacrare lui Dumnezeu în celibat, în biserică. Asta ar presupune să rămân actriță, mamă, să îmi păstrez rolul pe care-l am în societate, în schimb, să fiu căsătorită practic cu Dumnezeu.

Click!:Crezi că doi oameni pot rămâne prieteni după ce au încheiat o relație? Mai păstrezi legătura cu fostul tău soț?

Rona: Da, sigur, pentru că noi ne-am iubit și iubirea, mai târziu, în cazul unei căsătorii, foarte des se transformă într-un fel de frăție, de amiciție, iar în cazul unui divorț, se transformă într-o prietenie.

Click!: Știu că pictezi. Care a fost cel mai scump tablou pe care l-ai vândut?

Rona: Am vândut foarte multe tablouri în Franța, am avut expoziție și la Tokio, și la New York. Cel mai scump pe care l-am vândut a fost 5.000 de euro, dar am oferit tablouri și pentru cauze umanitare. Pictez de la 25 de ani, de când am ajuns la Paris. Primul lucru care mi-a lipsit în Paris a fost luminozitatea extraordinară din București, care pe mine acum mă face să îmi apară riduri (râde). Eu nu suport să port ochelari de soare aici, pentru că nu vreau să văd lumea tot gri, ca în Franța. Așa că prefer să fac fotofobie, să stau cu ochii în soare, cum s-ar spune, decât să nu văd frumusețea asta de lumină a zilei, care mie îmi place enorm. Cum spuneam, în Franța, asta mi-a lipsit, lumina din București. Așa că, la Paris, am intrat într-un magazin, am văzut culori puternice, le-am cumpărat pe toate și am început să desenez, să pictez. Desenele mele au plăcut foarte mult și mi s-a propus o expoziție la New York. Apoi, am început să am încredere în chestia asta, iar acum fac o expoziție de icoane simbolistice, abstracte. Sunt mari, doi metri pe doi metri, și sunt destinate mai mult locurilor de meditație. Sunt picturi care te îmbie la meditație, la pace. Voi încerca să le expun la The Ark Concept Store.Vara asta am fost în zodia geamantanelor şi n-am reușit încă să le aduc de la Paris.

Click!: Tot mai multe femei de carieră apelează la ajutorul unui psiholog. Ai simțit vreodată nevoia să mergi la psiholog?

Rona: Am făcut psihoterapie cinci ani, după divorț. Dar am făcut și agapeterapie, care este genială. Este făcută în cadrul bisericii, în Franța sau în Canada la Quebec, și în cadrul ei sunt implicați psihologi care au și darul de a dezlega probleme. M-am renovat în interior din toate punctele de vedere, în cele cinci zile de agapeterapie. Sunt mulți aceia care trec prin această experiență, oameni cu dependență de bani, de drog, de jocuri de noroc. Toate dependențele din viață dispar cu această agapeterapie. Dar și preoții catolici o fac, ca să fie siguri că au ales să fie preoți din motivele lor, și nu din conjuncturi familiale. Ulterior, am lucrat și cu un psiholog creștin o dată pe săptămână, timp de cinci ani de zile. Recomand oricui să meargă la psiholog, dar nu la orice psiholog.

Click!: Cum arată viața ta din Franța?

Rona: Ceea ce sunt eu acolo se cheamă artist independent. Am un public al meu, care mă urmărește la toate festivalurile, care acceptă orice fel de proiect pe care îl fac, chiar și experimental. Asta mă bucură foarte mult. Și mai am și publicul cinefil care mă adoră din filme, pentru că eu în Franța am jucat în 22 de producții. Spre tristețea mea cea mare, n-au fost difuzate în România.Anul acesta, publicul meu din Franța a primit foarte bine vestea că voi lansa albumul “The Balkanik Gospel”, pe care l-am realizat alături de Fanfara Zuralia.  Este un proiect atipic, cântăm gospel într-o variantă balcanică. Primul concert cu “The Balkanik Gospel” va fi în București, pe 19 septembrie, la Șarpele Roz, dar lansarea albumului va fi pe 10 octombrie, la Clubul H, din Herăstrău, când va avea loc o seară balcanică cu mine și invitații mei.

Click!: Pe când un album de muzică lăutărească?

Rona: Ce idee bună! Poate după “The Balkanik Gospel”, care este proiectul meu de maturitate. Un album de muzică lăutărească este o provocare la care încă nu m-am încumetat. Până la “The Balkanik Gospel” 2, poate voi face un album cu muzică lăutărească. Deocamdată ne concentrăm pe “The Balkanic Gospel”, care va avea un videoclip pe care îl va realiza Dan Chișu. De asemenea, vrem să lansăm discul cu un DVD, care să cuprindă imagini de making of și din concertele din Franța și România.Care dintre personajele pe care le-ai intepretat la „Te cunosc de undeva!”a necesitat mai multă pregătire?

Personajul Aretha Franklin, pe care îl voi interpreta chiar mâine, la Antena1, în prima ediție a noului sezon “Te cunosc de undeva!”.  

image
image
image
image
image
image
Tavi Clonda si Gabriela Cristea jpg
banner oana roman png
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
shakira jpg
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
image png
image png
image
actualitate.net