EXCLUSIV Horia Vîrlan: «Împăturesc 180 de sarmale într-o oră!»
Veste bună! Simpaticul bucătar de la Prima TV se întoarce, de astăzi, pe micile ecrane cu un nou sezon al concursului culinar “Mama mea găteşte mai bine”, prilej cu care ne-a mărturisit câteva dintre secretele lui culinare.
Maestrul Horia Vîrlan (52 de ani) este un as în bucătărie, însă cel mai mult îi place să gătească sărmăluţe, căpătând deja o viteză de invidiat.
“Cred că 3 pe minut ar fi corect pentru o sarma, deci fac cam 180 de bucăţi pe oră”, ne-a spus el. Celebrul bucătar are o reţetă specială, cu vin, pe care îl adaugă la sfârşit. ”Pun 250 g fleică de porc, 100 g pulpă de vită, 100 g costiţă afumată, fără os, 100 g ciuperci, spălate şi curăţate, o varză murată, aproximativ 1 kg, o ceapă mică curăţată, un pahar roşii în bulion, o linguriţă pastă de roşii, un pahar vin alb sec, o felie mică de pâine, fără coajă, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o linguriţă mărar tocat, 3 crenguţe de cimbru, ½ linguriţă boia dulce, 5-6 boabe de piper negru şi o linguriţă sare. Se fierb 2-3 ore”, ne-a spus el.
Specialistul în gastronomie nu este deloc adeptul dietelor şi are şi o explicaţie: “Omul trebuie să mănânce câte un pic din toate. Adică să nu fie cu ochelari de cal. Nu am nimic împotriva celor care ţin diete raw-vegan sau vegane. E treaba lor. Eu personal nu o recomand. Să nu uităm că noi suntem omnivore, suntem înrudiţi cu urşii şi cu porcii, mâncăm şi produse vegetale, şi animale”.
Horia va reveni pe micul ecran, astăzi, de la orele 19.30, emisiunea urmând a fi difuzată în fiecare zi, de luni până vineri. Ajutor în prezentare îi va fi acelaşi Valentin Sanfira, solist de muzică populară. Horia este căsătorit şi are doi copii, pe Ileana (23 de ani) şi pe Adrian (27 de ani): „Lui Adrian îi place mai mult să fie servit, nu-i place nici măcar să-şi încălzească mâncarea. În schimb, când era micuţă, fata mea – acum e studentă în anul patru– a învăţat să gătească. Ştie să facă tot felul de mâncăruri: ciorbe, supe şi supe-creme, mâncăruri, salate şi face deserturi, tot felul de prăjiturele, tarte, ştie să facă toate năzdrăvăniile astea”, ne-a mai spus Horia.