EXCLUSIV Marian Nistor de la Savoy, amintiri fabuloase din Generația de Aur: "În pandemie am scris 240 de melodii". Ce spune despre soția sa

Ultima actualizare:

    Marian Nistor și Dorina Paraschiv, în vizită la Mirabela Dauer
Marian Nistor și Dorina Paraschiv, în vizită la Mirabela Dauer

În perioada în care virusul ucigaș se instala pe toată planeta, Marian Nistor și soția lui, Dorina Paraschiv, au stat mai mult la țară, înconjurați de natură. S-au revăzut recent cu Mirabela Dauer, pe care o așteaptă să îi ofere piese noi. Celebrul compozitor si solist a povestit pentru Click! cum a trăit izolarea, dar a rememorat și momente de aur din vremurile bune ale muzicii autohtone.

Marian Nistor (78 ani) și soția sa, Dorina Paraschiv (60 ani), continuă tradiția trupei Savoy, de a lansa piese și de a duce mai departe povestea începută în 1966. Este trupa care a colaborat cu aproape toți soliștii de la noi. Recent s-au reîntâlnit cu Mirabela Dauer, cărea i-a scris șlagăre nemuritoare.


    Marian Nistor și Dorina Paraschiv, în vizită la Mirabela Dauerfoto: Facebook
Marian Nistor și Dorina Paraschiv, în vizită la Mirabela Dauerfoto: Facebook

”Avem o istorie în spate cu Mirabela, în mod special, dar și cu Angela (n.r. Similea) și cu toți soliștii de la noi, mai puțin cu Aura Urziceanu, care era mereu plecată în străinătate. Am fost o trupă unicat. În continuare merg pe aceeași paletă, de 23 de ani alături de soția mea, Dorina Paraschiv. Cu Mirabela am făcut turnee în străinătate și în țară, nu mai vorbesc. I-am scris câteva melodii nemuritoare. Am cântat 20 de ani în Rusia, de 4 ori am fost cu Mirabela acolo... S-a brodit să fim într-un turneu la Moscova când mi-a cerut piese și eram cazați la Hotel Budapesta. După ce am venit de la masă mi-a spus, «Marian, nu îmi cânți niște melodii?» I-am cântat vreo 6 dintre ele și toate au ajuns la Mirabela. Dacă ați mai pomenit așa ceva, ele fuseseră refuzate de alte două soliste înaintea ei, iar după ce i le-am oferit Mirabelei, cred că le-a părut rău. Nu poți să le condamni în niciun fel, am colaborat bine cu toate. Cu Angela am avut un disc de autor și alte 4 sau 5 colaborări pe albumele ei", a declarat Marian Nistor pentru Click!

S-a retras la țară, în localitatea Axintele

"Pandemia m-a ajutat într-un fel. Am scris 240 de melodii într-un an de zile. Nici nu apuc să le lansez. Plus ce aveam înainte, un pogon de piese. Tot răul spre bine. Noi pe pandemie am stat la țară și am fost mai liniștiți. Trecea un om la 10 minute. Aici este refugiul nostru, căsuța e de vis, e locul în care s-a născut soția mea, localitatea Axintele din Județul Ialomița, sub un deal, bine așezată. Tot să scrii, tot să imprimi”, ne-a mărturisit Marian Nistor.

A scris 4 cărți de poezii

Ca toți artiștii, și cantautorul și soția lui au fost afectați financiar de pandemie, întrucât nu au mai putut cânta nicăieri. ”Asta nu mai spun că nu mi-a plăcut să mă vaiet. Numai de «bușituri» din astea am avut parte. Am o clapă la care pot imprima cu un casetofon, cu o miniorchestrație, ceva de bază, după care «rotunjesc». Acum o să-mi mai apară două albume și încă un volum de versuri, al treilea, al patrulea fiind în lucru. Până acum am lansat două volume de versuri, «Eternul feminin» și «Între cer și pământ». În două luni urmează «Între noapte și zi» și mai am 70 de poezii scrise pentru al patrulea volum, «Planeta dragostei»”, ne-a declarat celebrul artist.

"Mirabela are o casă frumoasă și ne-a făcut plăcere să stăm la ea"

Cu Mirabela a ținut mereu legătura, iar acum, când lucrurile s-au relaxat, au reușit și să se vadă. ”Noi am ținut legătura cu Mirabela, sigur, nu ne mai văzusem, a venit pandemia, dar și pentru că ea a avut un drum al ei. Fiecare s-a descurcat în felul lui și într-o zi am zis, «Hai, nu ne vedem și noi?». Și am fost cu soția mea și a fost o reîntâlnire frumoasă, un regal. Am depănat amintiri de o viață, a fost superb. Soția mea, când ne-a văzut a plâns, realmente. Efectiv i-au dat lacrimile auzindu-ne ce povesteam din turnee, de viața noastră... Era atât de fericită! Mirabela are o casă frumoasă și ne-a făcut plăcere să stăm la ea. Și Mirabela noastră, pe care o știm cu toții, mi-a zis, «Marine, facem vreo piesă?». Aștept să mă sune, să vină să asculte. Vă dați seama, ușa e deschisă oricând. I-am pus deoparte un CD, tot să aibă timp să asculte. Soția îi spune Mirabelei Piticot sau Pitica, iar ea îi spune Dorinei, Lungana. Sunt haioase amândouă”, ne-a mai spus Marian Nistor.


    Marian Nistor și Dorina paraschiv se îmbracă la fel și au ținute spectaculoasefoto: Facebook
Marian Nistor și Dorina paraschiv se îmbracă la fel și au ținute spectaculoasefoto: Facebook

"Soția se ține bine. O țin la microunde, din acelea care nu fac rău"

Liderul trupei Savoy nu ar refuza nici tinerii, dacă aceștia i-ar bate la ușă pentru vreo piesă. ”Mulți tineri sunt super talentați. Am ușa deschisă și pentru ei, Eu nu am avut în viața mea invidie pe nimeni, nici pe tineri. Am o soție extraordinară, care mă susține, continui cu ea ce am făcut cu Savoy. Am la piese de îmi permit să dau și la alți soliști. Am o paletă bogată. După pandemie poate răsare soarele și în România noastră. Vorba melodiei mele, «Ne-ar trebui 1000 de ani să reclădim...». Abia așteptăm să mai cântăm în cluburi, unde numai tineret vine. Și Mirabela are în club un succes demențial! Pentru că am senzația că publicul se întoarce în timp! Ești tânăr până la un moment dat, apoi ai nevoie și de ceva sentimental. Fiecare se regăsește în câte ceva. Am piese de doamne cu nume de femei. Să asculte Valentina sau Dorina, cum i-am făcut balada soției mele... Azi a fost și ziua ei (n.r. 17 iunie, 60 de ani). A făcut o cifră rotundă, deși multă lume nu îi dă vârsta pe care o are. Ce, mie îmi vine să cred că merg spre 79? Nu simt vârsta, o am doar în buletin. Și soția se ține bine. O țin la microunde, din acelea care nu fac rău, cu aer special... Adevărul e că avem grijă unul de celălalt”, afirmă cântărețul nostru.

Au lansat moda bentițelor

Până să apară pandemia de coronavirus, Marian Nistor și soția sa, Dorina Paraschiv, aveau invitații la concerte să susțină programe artistice pentru tineri, care le știau piesele. ”Acum mai bine de un an cântam în cluburi mari și am avut un succes fantastic. La un concert din club, au venit unii din Galați să mă întrebe dacă le dau voie să își pună bentițe. Vă dați seama ce frumos a fost. Erau 100 de bentițe în club. A fost un vis! Și mai e un festival pe Mătăsari, unde am fost invitați să cântăm înaintede pandemie. Era strada închisă ca afară, magazin... Ne-au spus să cântăm un sfert de oră și am stat peste o oră, pentru că abia ne-au lăsat să plecăm de pe scenă! E adevărat că avem 500 de clipuri pe internet și probabil aici ne-au descoperit tinerii de azi. Toți sunt impresionați de cum ne îmbrăcăm amândoi la fel, pastelați. Și la tv și pe stradă”, povestește Marian Nistor.

Citește și:

Incredibila poveste de dragoste a soţilor Nistor şi secretul celor 500 de bentiţe

Secretul căsniciei lui Marian Nistor cu Dorina Paraschiv! Uite cum s-au îmbrăcat la o lansare!

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net