Femeile lui Dan Spătaru, din nou împreună în amintirea artistului

23 octombrie 2018
article img
Sida Spătaru şi Pompilia Stoian, văduva solistului şi fosta iubire a acestuia, acum doi ani, la Festivalul «Dan Spătaru», de la Medgidia

Adorat şi după moarte atât de fani, prieteni, colegi, dar şi de femeile care i-au marcat existenţa. Sida Spătaru, văduva regretatului solist Dan Spătaru, care s-a prăpădit în urmă cu 14 ani, şi Pompilia Stoian (75 ani), una dintre marile sale iubiri, au fost prezente la spectacolul ”Dan Spătaru, Regele aplauzelor”, organizat în memoria artistului duminică, 21 octombrie, la Sala Palatului din București.

Sida Spătaru, fostă balerină, și Pompilia Stoian, interpreta celebrei melodii ”Prieten drag”, au participat duminică seară la spectacolul dedicat ”Regelui aplauzelor”, Dan Spătaru, de la Sala Palatului. Cele două femei importante din viața lui Dan Spătaru au o relație bună și se înțeleg bine. Pompilia Stoian locuiește de ani de zile în Germania, dar a revenit des în țară și a onorat deseori invitația de a fi pe scena Festivalului de la Medgidia, care a purtat numele regretatului artist, atât în calitate de artistă, cât și de jurat. Pompilia Stoian va fi prezentă zilele acestea la aniversarea unui număr important de ani, de la absolvirea Liceului  I.L.Caragiale din București. ”Pompilia a venit de fiecare dată când am invitat-o pentru Dan, și la festivalul de la Medgidia, și la spectacolul de la Sala Palatului”, ne-a spus Sida Spătaru.

article img
Pompilia Stoian, aici alături de artistul Ionuţ Dulgheriu, este stabilită în Germania

Între Dan și Pompilia a fost o mare iubire. Despre amorul lor au circulat multe zvonuri. În urmă cu 9 ani, artista a recunoscut public că l-a iubit mult pe colegul ei de scenă, alături de care a cântat în anii ‘60. Însă acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca Dan să se însoare cu Sida, în 1974. Povestea dintre cei doi n-a avut un final fericit. Pompilia s-a căsătorit cu altcineva, iar în 1968 şi-a urmat soţul în Germania. Mariajul ei nu a durat decât trei ani şi abia mai târziu avea să afle cât de mult a suferit Dan Spătaru după ea. “Am aflat de la o prietenă că, în ziua în care m-am căsătorit, Dan a fost la biserică. Era răvăşit şi vorbea cu voce tare: «Pe mine cui mă laşi?»”, povestea Pompilia, interpreta unui şlagăr extrem de popular, “Prieten drag” (1966).

article img
Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, DanaFOTO: Click!

Sida şi Dan Spătaru s-au căsătorit în 1974

Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică, pe Dana. Interpretul a murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Ne-a lăsat şlagăre memorabile, precum “Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, “Nici o lacrimă”, “Nu-ţi şade bine când plângi”, “Nu m-am gândit la despărţire”, “Oare, oare, îţi pare rău”, “În rândul patru banca de la geam”și “Drumurile noastre”.