Femeile lui Dan Spătaru, împreună de ziua artistului

Ultima actualizare:
Pompilia Stoian şi  Dan Spătaru cântau  împreună în anii ‘60
Pompilia Stoian şi Dan Spătaru cântau împreună în anii ‘60

Adorat şi după moarte atât de fani, prieteni, colegi, dar şi de femeile care i-au marcat existenţa. Dan Spătaru ar fi împlinit ieri 77 de ani, iar în weekend a fost omagiat la Medgidia, în cadrul festivalului care îi poartă numele. Tot acolo s-au întâlnit Pompilia Stoian, o mare iubire, şi Sida Spătaru, soţia devotată.

Solista Pompilia Stoian (73 de ani), una dintre marile iubiri ale lui Dan Spătaru, a fost invitată de onoare la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Medgidia, care s-a desfăşurat în perioada 30 septembrie-2 octombrie. A susţinut şi un recital, dar a fost şi în juriul concursului internaţional de muzică uşoară. De la eveniment nu putea lipsi Sida Spătaru, femeia care i-a stat alături lui Dan Spătaru până în ultima clipă de viaţă şi care i-a fost soţie timp de trei decenii. Cu eleganţă şi discreţie, cele două femei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca festivalul să fie şi în acest an unul reuşit. Iar cei care cunoşteau poveştile de alcov ale regretatului artist n-au putut să nu remarce ce doamne splendide a avut norocul să iubească Dan Spătaru. ­

Sida şi Dan Spătaru  s-au căsătorit în 1974
Sida şi Dan Spătaru s-au căsătorit în 1974

Despre amorul dintre acesta şi Pompilia Stoian au circulat multe zvonuri. În urmă cu 7 ani, artista a recunoscut public că l-a iubit mult pe colegul ei de scenă, alături de care a cântat în anii ‘60. Însă acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca Dan să se însoare cu Sida, în anul 1974. Povestea dintre cei doi s-a încheiat însă trist, căci Pompilia s-a căsătorit cu altcineva, iar în 1968 şi-a urmat soţul în Germania. Mariajul ei nu a durat decât trei ani şi ulterior avea să afle cât de mult a suferit Dan Spătaru după ea. “Am aflat de la o prietenă că, în ziua în care m-am căsătorit, Dan a fost la biserică. Era răvăşit şi vorbea cu voce tare: «Pe mine cui mă laşi?»”, povestea Pompilia, interpreta unui şlagăr extrem de popular, “Prieten drag” (1966).

Dar, după acea iubire neîmplinită, Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică. În juriul Festivalului de la Medgidia au mai fost textierele Andreea Andrei, Mirela Fugaru şi Carmen Aldea Vlad, Titus Andrei, Eniko Georgescu, Cristian Faur, redactorul muzical Ionuţ Dulgheriu, Andrei Kerestely şi preşedintele juriului, dirijorul Voicu Enăchescu. Dan Spătaru a murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Ne-a lăsat şlagăre memorabile, precum “Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, “Nici o lacrimă”, “Nu-ţi şade bine când plângi”, “Nu m-am gândit la despărţire”, “Oare, oare, îţi pare rău”, “În rândul patru banca de la geam”, “Drumurile noastre” ş.a.


    Sida şi Dan Spătaru  s-au căsătorit în 1974
Sida şi Dan Spătaru s-au căsătorit în 1974
image
image
image
image
image
image
image png
banner Ozana Barabancea png
index (2) jpg
Snapinsta app 407656306 723849415942109 7565895018904345749 n 1080 jpg
vulpitaa v1 e1699372320947 300x169 jpg
image png
emily burghelea jpg
cub mircea bravo png