Florentina Opriş găteşte supă în 15 minute

Ultima actualizare:

    Prezentatoarea tv este adepta  preparatelor rapide şi sănătoase
Prezentatoarea tv este adepta preparatelor rapide şi sănătoase

Florentina Opriş consideră că o mâncare, cu cât stă mai mult pe foc, cu atât îşi pierde din proprietăţi. Din acest motiv, ea nu găteşte elaborat, ci este adepta preparatelor simple, rapide, gustoase şi sănătoase.

Să faci o supă-cremă de legume în doar 15 minute poate fi considerat un record în materie de gătit. Dar iată că se poate. Florentina Opriş a folosit dovleacul ca ingredient de bază, doar acum este sezonul lui.

De trei ori pe săptămână,  la micul dejun, mănâncă  fructe de toamnă
De trei ori pe săptămână, la micul dejun, mănâncă fructe de toamnă

„Supa-cremă de dovleac este preferata mea, toamna. E vitaminizantă, conţine beta-caroten, energizează organismul şi, pe cât este de săţioasă, pe atât e de săracă în calorii. O porţie conţine doar 100 de calorii. Eu o mănânc seara”, spune prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D (sâmbătă, ora 10.00).

Supa merge perfect cu  seminţe coapte de dovleac
Supa merge perfect cu seminţe coapte de dovleac

De altfel, recunoaşte că în această perioadă îi plac mult supele-creme de toate felurile (de linte, năut, legume), pentru consistenţa lor. „Doar aşa ceva aş mânca acum pentru că simt nevoia de lichide calde, consistente, iar după ciorbele clasice nu mă dau în vânt”, spune Florentina. În afară de aceste supe, frigiderul ei e plin acum cu tot felul de legume şi fructe de toamnă. Dimineaţa mănâncă struguri şi nuci sau gutui şi prune, de la prânz nu-i lipseşte salata verde, iar desertul preferat constă în mere coapte cu nucă.

După ce s-au înmuiat  legumele, Florentina le-a  mixat cu un blender
După ce s-au înmuiat legumele, Florentina le-a mixat cu un blender

„Mic dejun cu fructe am în trei zile pe săptămână. De 1-2 ori îmi mai fac omletă şi clătite cu dulceaţă de prune, în rest mănânc fulgi de ovăz cu apă. Nu îmi place laptele şi iaurtul, prefer să combin fulgii cu apă ca să le simt mai bine gustul. Mie îmi place mult. Pentru prânz, îmi mai fac mămăliguţă cu brânză sau cu peşte şi cartofi la aparatul cu aer cald, care capătă gust de cartofi prăjiţi, numai că nu conţin ulei”, ne exemplifică prezentatoarea. După cum vedeţi, numai preparate uşoare, care nu o ţin în bucătărie mai mult de 15-20 de minute. 

A pus apa la fiert în  timp ce curăţa legumele
A pus apa la fiert în timp ce curăţa legumele

„Eu consider că o mâncare, cu cât este mai mult gătită, cu atât îşi pierde din proprietăţi. Din acest motiv, nu gătesc elaborat. Ce îmi fac eu, acasă, e gustos, sănătos şi uşor de preparat”. 

Supă-cremă de dovleac

La acest fel de mâncare, Florentina a folosit 300 g de dovleac crud, curăţat şi tăiat cubuleţe, doi cartofi, o ceapă, 1 litru de apă, sare, piper, ulei şi seminţe de dovleac. A pus în apă toate legumele în acelaşi timp, le-a lăsat puţin să fiarbă, apoi le-a pasat şi a adăugat condimentele, după gust. Seminţele de dovleac se pun în farfurie la sfârşit, în loc de crutoane. Totul e gata în 15 minute, pentru că legumele fierb destul de repede. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net