Florin Piersic, dezvăluiri fără perdea: «Am făcut pipi în ghivecele de flori ale gazdei mele»

Ultima actualizare:

Savuros! Printre sutele de „isprăvi” făcute de simpaticul Florin Piersic, relatate tot de el cu umoru-i inconfundabil, se numără şi una care a avut loc în anii `70. Este povestea Fordului CapriConsul 315, o maşină de lux, în ediţie limitată, pe care a primit-o gratis de la o admiratoare din Viena.

În perioada comunismului, pe vremea când drumurile din România erau „dominate” de eternele Dacii produse la Mioveni, Florin Piersic a fost invidiatul proprietar al unui elegant Ford CapriConsul 315, una dintre cele mai rare maşini produse de Ford din Marea Britanie. Coupe-ul cu două uşi includea caracteristicile Fordului Classic De-Luxe. Printre acestea: patru faruri, ştergătoare cu viteză variabilă, frâne cu disc de 9,5 inchi, discuri luminoase de bord şi o brichetă de trabuc. Bordul era realizat din lemn de nuc, iar tapiţeria era din piele Vaumol din Connolly. Conform unui test realizat de revista de specialitate „The Motor”, în 1962, automobilul ajungea la o viteză maximă de 127,1 km/h şi putea accelera de la 0 la 97 km/h în 22,6 secunde. Ford a produs circa 19.500 de maşini Consul Capri din 1961 şi până în 1964, când compania a renunţat la model din cauză că nu a avut foarte mare succes la vânzări.

Florin Piersic a primit o mașină de la o admiratoare

Florin Piersic a povestit la emisiunea „Sinteza Zilei” (Antena 3), la care a fost invitat recent, cu ocazia împlinirii vârstei de 84 de ani, cum a primit maşina de la o admiratoare din Viena: „O maşină extraordinară. Am primit-o cadou de la o admiratoare de-a mea din Viena. O doamnă, Kadletz o chema. Cu memoria stau bine. Doamna m-a dus acasă la ea: «Hai să dormi la noi!». Zic: «Nu doamnă, că mă duc la hotel». «Ai fost extraordinar în Oameni şi şoareci, vreau să dormi aici, la noi. Trebuie să vii la noi»”, povesteşte actorul. Astfel a decis să rămână peste noapte. „Bărbatul ei, neamţ, stomatolog, habar n-avea. Şi rămân acolo, mă, n-am de lucru! Da io de unde să ştiu că căţeii ei erau liberi prin casă?! Şi eu trebuia să mă duc să fac pipi, că nu puteam... după ce-mi dăduseră de băut, de mâncat, cutare. Cum deschideam uşa camerei, câinii începeau să latre furioşi. Fir-aţi ai dracu de căţei. Ce să fac? M-am uitat în jur să găsesc o cană, ceva. Şi deo-dată mi-a căzut fisa: am mers la geam, că nu puteam să fac pipi pe covor, că nu eram căţeii ăia. Am deschis geamul şi erau ghivece de flori... M-am pişat în ghivece. Păi da, mă. Luam ghivecele pe rând şi haţ! Haţ! Şi încă un ghiveci şi aşa mai departe”, a povestit Piersic, citat de adevarul.ro.

Florin Piersic şi maşina sa, într-o fotografie de arhivă apărută în revista ”Flacăra”
Florin Piersic şi maşina sa, într-o fotografie de arhivă apărută în revista ”Flacăra”

A condus maşina fără să aibă permis

Peripeţiile lui Piersic nu s-au oprit aici, având în vedere că, spune el, a venit din Viena până la Bucureşti la volanul maşinii, fără să posede carnet de conducere. A doua zi, la plecare, admiratoarea i-a spus: „Ai grijă cum conduci”. „Eu n-aveam carnet de şofer, n-aveam nimic. Mi-a dat maşina şi am plecat cu ea. Cum vedeam o altă maşină că vine, trăgeam pe dreapta. Iar mergeam, iar trăgeam pe dreapta. Şi aşa am ajuns în două zile la Bucureşti.”

Uimitor e că nu a avut probleme nici la graniţă: „M-au întrebat ăia, „dom Florin, dar asta, ce-i cu maşina asta?”. „Mă, am primit-o cadou, n-am (n.r. acte), dar mă duc la Bucureşti, o înscriu...”.

După ce a ajuns la Bucureşti, Florin a sunat la Viena spunându-i admiratoarei: „Vreau să-ţi mulţumesc pentru masa pe care ai făcut-o, pentru că m-ai găzduit o noapte”. Şi ea zice: «Nu ştii câtă tristeţe ne-ai lăsat în suflet!». «De ce?». «Până şi florile din ghivece s-au ofilit». Îţi dai seama, mă, atât de prost m-am simţit. Şi de atuncea, ce să spun, duc borcanul cu mine oriunde m-aş duce”, îşi încheie actorul povestea cu maşina.

Mare crai! Aşa arăta Florin Piersic  în anii 70, când a primit maşina
Mare crai! Aşa arăta Florin Piersic în anii 70, când a primit maşina

S-a oprit trenul pentru el

Florin Piersic a continuat şirul poveştilor haioase: „Aceasta este maşina cu care eram când am oprit la barieră. Eram după spectacol, mă duceam spre Cluj. Trec de Vatra Dornei şi cade bariera. «Da ce faceţi, dom Florin?», mă întreabă doi dintr-un Logan. «Nu ne daţi şi nouă un autograf?». «Da cum să nu!». Am o grămadă de poze în maşină, că m-a învăţat Florin Piersic junior să am cu mine cât mai multe poze pentru că scap şi la vamă şi la tot. Scăpăm aşa, că-ţi cer poze şi îi derutezi aşa”. În timp ce discuta cu admiratorii săi din Logan, trenul frânează brusc. Mecanicul strigă: „Sunteţi Florin Persic?”. „Da”. „Extraordinar!”. „Ce e aşa de extraordinar?” Oamenii au ieşit la geamuri, crezând că s-a întâmplat ceva. Conductorul a sărit din locomotivă şi a venit la actor. „Vai, ce bine că vă întâlnesc, nu-mi daţi o poză, că văd că aveţi.” „Ba da, dar de ce ai oprit trenu, s-a întâmplat ceva?”. „Pentru că v-am văzut pe dumneavoastră”. „Păi cum să opreşti, mă trenu`, că m-ai văzut pe mine, eşti nebun la cap.” „Da ce, suntem Japonia?! Dă-i dracu cu trenurile lor. Am oprit, că ce, mai am eu ocazia să vă văd. V-am văzut în Mărgelatu` cum scuipaţi seminţe.”

Mecanicul a cerut un autograf „pentru Cornelia” şi şi-a continuat drumul. Piersic, bulversat de gestul ceferistului, l-a sunat pe Radu Beligan să-i povestească întâmplarea: „Ce e Florinel? Ce-i cu tine, s-a întâmplat ceva?”. „Uitaţi ce s-a întâmplat, cum a oprit trenul”. „Îmi place, da, e formidabil, cum a oprit ăla trenul, dar mie să-mi dai telefon când o să oprească avionul”, a spus maestrul Beligan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net