Florin Piersic, șase luni departe de teatru. Ce spune Medeea Marinescu, partenera lui de scenă, despre perioada trăită


    Florin Piersic și Medeea Marinescu abia așteaptă să-și revadă publicul care le-a lipsit atât de mult
Florin Piersic și Medeea Marinescu abia așteaptă să-și revadă publicul care le-a lipsit atât de mult

Greu pentru un artist care s-a născut cu teatrul şi filmul în sânge să stea departe de spectatori cinci luni. E ca şi cum nu ar respira, şi o astfel de senzaţie au avut-o Florin Piersic şi Medeea Marinescu, protagoniştii piesei “Străini în noapte”. Iată că cei doi vor bucura publicul în august, pentru că revin cu două reprezentaţii ale celebrei piese. 

Trist, dezamăgitor şi fără stare - prin astfel de trăiri a trecut marele Florin Piersic din cauza faptului că lumea teatrului s-a oprit în loc din cauza pandemiei. Pentru un om care aproape s-a născut pe scenă, având o carieră ce numără peste 60 de ani, a fost ca şi cum l-ai priva de aer. Iată însă că după şase luni celebrul artist se va întoarce în august pe scenă, alături de Medeea Marinescu în piesa “Străini în noapte”, care se va juca pe 3 şi 7 august, de la orele 20.30, la “Grădina de Vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase”. Din martie şi până acum, Piersic şi Medeea au anulat zeci de spectacole prin ţară şi străinătate din cauza pandemiei. Pentru Click!, actriţa Medeea Marinescu a povestit în exclusivitate despre cum a făcut faţă ea şi partenerul său de scenă acestei provocări. 

“Am pierdut numărul spectacolelor care au fost amânate din pricina pandemiei. Pot să spun însă că, pe măsură ce acestea au fost reprogramate, eu am încercat să anunţ publicul pe pagina mea de Facebook. Mai ales că sunt mulţi cei care îmi scriau şi voiau să ştie ce se întâmplă. Am vorbit în toată această perioadă cu Florin Piersic. Îi mărturiseam că îmi lipsesc glumele lui şi hazul lui de necaz, şi poveştile de pe drumurile noastre nesfârşite, şi bineînţeles, textul acesta excepţional a lui Assous pe care ne place să-l jucăm. Am fost pe rând, ba îngrijoraţi, ba încrezători, apoi iar sceptici, însă cred că amândoi am ştiut că nu se poate termina viaţa acestui spectacol brusc. Asta nu. Aşa că, într-o bună zi, acest minunat om, care e Florin, m-a sunat şi mi-a spus că el a luat textul în braţe şi l-a repetat, singur, acasă. Şi m-a sfătuit să fac acelaşi lucru pentru că el crede că nu mai e mult şi vom juca. Nu exista încă în acel moment această variantă, de a juca la Grădina de Vară a Teatrului Constantin Tanase. A fost ca o premoniţie, ca o fericită intuiţie ....şi iată că visul nostru e pe cale să se împlinească”, a spus pentru Click!, cu mult entuziasm Medeea Marinescu. 

Cei doi actori au avut sute de reprezentații cu celebra piesă
Cei doi actori au avut sute de reprezentații cu celebra piesă

Chiar dacă a fost o perioadă grea, actriţa spune că nu şi-a pierdut speranţa, ba din contră, a gândit pozitiv, iar lucrurile s-au aşezat fix aşa cum îşi doreau”. Mă gândeam, încercând să fac o paralelă cu lumea noastră, a artiştilor (nu doar actori, dar şi muzicieni, cântăreţi de operă, balerini) la lumea sportului. Toţi acei mari sportivi care s-au antrenat aşteptând marele start la Olimpiadă. Şi ei vor trebui să aştepte, să se antreneze, să rămână în formă pentru acea zi când vor intra în marea competiţie. Aşa şi noi, indiferent de cât de greu a fost şi încă va mai fi, indiferent de vârstă, de propriile temeri sau orice alte obstacole, trebuie să ne antrenăm şi să fim pregătiţi pentru a urca pe scena.

Ştiu sigur că emoţiile vor fi mari. Nu pentru că am lipsit atâta timp, ci pentru toţi, absolut toţi cei care vom fi în acea seară la teatru, vom fi trecut împreună această perioadă grea, neaşteptată, unică în vieţile noastre, a celei mai teribile pandemii din ultimul secol. Şi sper să fim învingători”, a conchis Medeea Marinescu. Preţul unui bilet este de 120 de lei, însă doritorii trebuie să se grăbească, având în vedere că locurile sunt limitate. 

”Străini în  noapte” se  va juca în august, după cinci luni  de pauză
”Străini în noapte” se va juca în august, după cinci luni de pauză

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg