Florin Piersic se resimte după operaţia de la picior. Spectatorii nu l-au văzut niciodată aşa

Ultima actualizare:

    Marele actor nu renunţă la scenă  nici la 83 de ani
Marele actor nu renunţă la scenă nici la 83 de ani

La vârsta de 83 de ani, Florin Piersic este unul dintre actorii extrem de activi pe scena teatrului românesc, în ciuda problemelor de sănătate pe care le are. Deşi nu se vaietă niciodată şi nu spune ce îl doare, suferinţa este vizibilă. Celebrul actor a fost nevoit să îşi ţină spectacolul stând pe un scaun, din cauza durerilor pe care le are la picior. Spectatorii au observat că nu se simte bine deloc.

În timp ce alţi colegi de breaslă de-ai săi se bucură de pensie şi de vacanţe, Florin Piersic (83 ani) nu poate renunţa la aplauzele şi simpatia publicului său. Este prezent la spectacole, la evenimente culturale şi uneori la emisiuni tv, mereu elegant, cu nelipsitul său şal alb, afişând o imagine energică. În spatele acestei imagini, seniorul se confruntă cu problemele specifice etăţii sale şi, oricât le-ar ascunde, sunt vizibile.

Florin Piersic a urcat  luna trecută pe scena  Teatrului Naţional Marin  Sorescu din Craiova
Florin Piersic a urcat luna trecută pe scena Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova

"Domnul Piersic este îndrăgostit de scenă"

Spre exemplu, la Festivalul Internaţional Adrian Păunescu, care s-a susţinut la Craiova în perioada 19-21 iulie, acesta abia s-a urcat pe scenă şi a fost nevoit ca pe parcursul momentului său artistic să stea pe un scaun. Şi-a susţinut monologul cu nelipsitele sale glume care au binedispus spectatorii, iar la un moment dat s-a ridicat în picioare cu mare greutate. Piersic le-a împărtăşit fanilor săi că a făcut un efort să se prezinte în faţa lor şi că a venit din Cuba, o ţară recunoscută ca fiind raiul tratamentelor anticancer.

Poartă nişte  plasturi  la gât,  probabil  pentru  monitori- zarea  tensiunii
Poartă nişte plasturi la gât, probabil pentru monitori- zarea tensiunii

Mulţi dintre cei de faţă au remarcat că marele actor nu arăta prea bine. ”Domnul Piersic este prea îndrăgostit de scenă ca să renunţe definitiv la ea. Are şi el probleme de sănătate, e şi normal la vârsta lui, însă nu vrea să vorbească despre ele. Niciodată nu s-a văietat că îl doare ceva, ci a preferat să se prezinte publicului cu zâmbetul pe buze, să îl binedispună, nu să îl întristeze cu problemele lui. Ar fi nedrept, până la urmă, toţi avem probleme”, au spus surse din anturajul actorului.Şi în trecut Florin Piersic a evitat să vorbească despre problemele sale de sănătate. Toată lumea ştie că marelui actor nu-i place să fie compătimit, astfel că a negat episodul medical prin care a trecut în luna aprilie, când a suferit o operaţie la genunchi. Iată însă că jurnalista Irina Păcurariu l-a dat de gol pe actor, într-o postare pe Facebook, cu privire la operaţia suferită recent. ”Cea mai faină treabă când stai faţă în faţă cu Florin Piersic câteva ore e că pricepi de ce oameni ca el n-o să dispară niciodată. Da, are 83 de ani, e şarmant altfel decât era ca Mărgelatu şi merge încet, după mai bine de o lună de recuperare pentru o intervenţie chirurgicală la genunchi. Mintea e însă la fel de vie ca oricând, are un uşor aer nostalgic, e mai generos cu amintirile, mai blând cu ceilalţi şi parcă mai atent la ceea ce spune. Şi la cum spune”, a scris Irina Păcurariu pe Facebook.În 2014, Florin Piersic a avut dureri puternice în zona gâtului şi a fost nevoit să meargă la un spital privat din Cluj pentru investigaţii. Medicul profesor Marcel Cosgarea l-a consultat şi i-a prescris şi un medicament. Trei ani mai târziu, a avut din nou probleme de sănătate, iar medicii i-au dat o plasă de medicamente.

„Sunt bolnav. De medicamente. În special de vitamine. De fapt, ar fi cazul să recunosc că iubesc cel mai mult pastilele cu care mă îndop şi care mă ţin pe picioare. Mi-a zis o doctoriţă din Germania că sunt sănătos tun, dar după ce m-am întors în ţară, mi-a trimis prin poştă un pachet mare cu medicamente pe care să le iau la ore fixe. O perioadă am luat şi câte 40 de pasile pe zi, dar la final am fost ca nou”, spunea Florin Piersic pentru wowbiz.ro. ”Am 83 de ani, o vârstă fragedă zic eu (râde – n.r.) şi este normal să am grijă de mine, să mă întreţin, pentru că vreau să vă mai bucur un pic cu piesele mele. Se vaietă de dureri de genunchi ăia de 50 de ani, darămite eu. Vin aici la Bucureşti la un fel de întreţinere. Nu am fost nici operat de urgenţă, nici nu am probleme cu picioarele. Văd că voi (presa – n.r.) vreţi să mă omorâţi. Am colegi care s-au neglijat şi nu se simt deloc bine, aşa că am decis să am grijă de mine şi să fiu mereu în formă. Merg la înot, ridic greutăţi, fac sport, joc baschet”, menţiona Florin Piersic, la începutul anului, într-un interviu acordat pentru Click!.

Cu jurnalista  Irina  Păcurariu
Cu jurnalista Irina Păcurariu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
image
actualitate.net
image
actualitate.net